Fegyveres rablási kísérlet Esztergomban
Közélet
2009. márc. 5.

<p>Információink szerint fegyveres rablási kísérlet történt az Erste Bank esztergomi fiókjában ma kora délután.</p>

A kemma.hu információ szerint a Duna-parti város központjától alig néhány méterre lévő pénzintézetet akarták kirabolni csütörtök délután, viszont a rablónak nem sikerült pénzt zsákmányolnia. Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette a bankrablási kísérletről szóló információt, és hozzátette: a helyszínelés még jelenleg, háromnegyed négykor is tart.

Az információk szerint egy 165-175 centiméter magas, sötét ruhába öltözött, szemüveges fiatalember kendővel takarta el az arcá és fegyvernek látszó tárggyal próbálta megfélemlíteni az alkalmazottakat. A rablás azonban – okok még nem ismertek, hogy miért – nem sikerült, a fiókból az elkövető/próbálkozó kirohant és a közeli Szent Tamás hegy lépcsője felé vette az irányt.

A helyi rendőrség szakemberei nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást; egy volt alkalmazott nyilatkozata szerint a bank biztonsági rendszere csapnivaló. Mint mondta, azon is el kell gondolkodni, hogy miért éppen ezt a bankot éri ennyi atrocitás.

A rendőrség most hallgatja ki a tanúkat, folyik az adatgyűjtés, azt azonban még mindig nem tudjuk, hogy miért nem sikerült pénzt szereznie az elkövetőnek.

(forrás)