Márciusi moziműsor

Márciusi moziműsor

2009. 02. 27. 13:45

A Bajor Ágost Kultúrmozgó márciusi programja.

Február 26 - Március 1. 17:00, 2. - 4. 19:00

Mongol

Színes, feliratos mongol történelmi dráma, 126 perc
Rendezte: Sergei Bodrov
Főszereplő: Tadanobu Asano, Aliya, Tegen Ao, Ying Bai

Február 26- Március 01. 19:00, 2.-4. 17:00

Slumdog Millionaire – Gettó milliomos

Színes, feliratos angol-amerikai romantikus dráma, 120 perc
Rendezte: Danny Boyle
Főszereplő: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla

5.-11. 17:00 és 19:00, 12.-18., 19:00

Made in Hungária

Színes, magyar zenés vígjáték, 100 perc
Rendezte: Fonyó Gergely
Főszereplő: Fenyő Iván, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás

12.-18. 17:00

Marcela

Színes, feliratos, cseh dokumentumfilm, 81 perc
Rendezte: Helena Trestikova
Főszereplő: Marcela

19.-25. 17:00

Esti mesék

Színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték, 100 perc
Rendezte: Adam Shankman
Főszereplő: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Courtney Cox

19.-25. 19:00

Az ígéret szép szó

Színes, feliratos amerikai életrajzi dráma, 137 perc
Rendezte: Emir Kusturica
Főszereplő: Uros Milovanovic, Miki Manojlovic, Marija Petronijevic

26.-01. 17:00

Volt

Színes, szinkronizált amerikai animációs film, 96 perc
Rendezte: Byron Howard, Chris Williams

26-01. 19:00

Papírkutyák

Színes, magyar vígjáték, 92 perc
Rendezte: Gyöngyössy Bence
Főszereplő: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Gesztesi Károly, Pikali Gerda

Jegyárak:


- Általános jegyár: 600 forint
- Hétfőnként diákigazolvánnyal a belépő kedvezményesen 450 forint!
- Szerdánként valamennyi előadásra a jegyár kedvezményesen 450ft!

Made In Hungária — Amikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamaszfiú hazatér a hawaii inges, rágós és kólamámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a Rock’n’Roll vírusát Budapesten. Fenyő Miklós és a Hungária!

Mongol — Temudgin története a XII. századból aligha cseng ismerősen, hiszen amikor megismerte és félni is megtanulta nevét a világ, akkor már Dzsingisz kánként emlegették.

Slumdog Millionaire – Gettó milliomos — Eljön az igazság pillanata India legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen Ön is milliomos! forgatásán. A stúdióban ülő közönség és a rá világító reflektorok előtt a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől. A show házigazdája, Prem Kumar nem szimpatizál fiatal játékosával. Nem szereti, ha elveszik előle a reflektorfényt, különösen, ha ezt szintén egy utcáról felemelkedett ember teszi. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják.

Marcela — Egy átlagos cseh nő, Marcela életét követhetjük nyomon több évtizeden keresztül ebben az egyedülálló dokumentumfilmben. A drámát és tragédiát maga az élet szolgáltatja.

Esti mesék — Skeeter Bronson (Adam Sandler) elismert építész és ezermester, aki minden este lefekvés előtt remekbeszabott történeteket mesél unokaöccsének és unokahúgának. Skeeter élete akkor fordul fel fenekestül, mikor ezek a mesék valamiféle mágikus úton valósággá válnak..

Az ígéret szép szó — A napjaink Szerbiájába helyezett mese főszereplője Tsane, a tizenkét éves kisfiú, akit falun élő nagyapja beküld a városba, hogy eladja egyetlen tehenüket, és szerezzen magának feleséget. A romlott nagyvárosban persze nem fenékig tejfel az élet, mert a leánykereskedő és telekspekuláns helyi maffiafőnök keze mindenhová elér.

Volt — Volt sikeres tévésorozatban szereplő, szuperképességű eb. Csupán ő nem tudja magáról, hogy valójában egy egyszerű négylábú, akit egy nap a véletlen elszakít a stúdiótól. Az utcai élet pedig merőben más, mint a gondosan berendezett díszletek világa.

Papírkutyák — A két kisstílű bűnöző, Kuplung (Mucsi Zoltán) és Csumpi (Scherer Péter) a cellájában megismerkedik a kétméteres, százötven kilós Darabbal (Vaskó Géza). A két főhős felidézi a bűncselekményük részleteit.

2009. 03. 01. 2:34

Az ígéret szép szó, tehát, remélem, mire beülök a filmre, valóban életrajzi drámát fogok látni, mert amikor Pesten láttam, végig röhögtem, és azóta is izomlázam van az akkor változattól. :) Most már sírnék egy kicsit. :))