Esztergomi helyi buszok

Esztergomi helyi buszok

2006. 09. 16. 22:46

Esztergomban a helyi buszközlekedés nem igazán felel meg az igényeknek. A járatok ritkák, hangolatlanok, az utastájékoztatás kritikán aluli. Észrevételeket, javaslatokat várok.

2010. 03. 22. 15:26

„Ha Rózsika WC-re megy, nincs információ”

Az immáron pusztulásra ítélt esztergomi autóbusz-pályaudvaron embertelen állapotok uralkodnak. Szemét, mocsok mindenütt. A padok használhatatlanok, a menetrend-táblák kiborítva, a szemetes kukákkal együtt.”Olyan a helyzet, mint az 1980-as években Romániában volt.” – mondja egy al-dunai román asszony, aki velem száll fel az egyik lerobbant, közel 20 éves autóbuszra. Az EU csak 5-6 éves autóbuszok közlekedését engedélyezi, de hát Brüsszel messze van, de még Budapest is. Oda már – dugó esetén 2 és fél óra a menetidő – Tatabánya 3 óra Csolnokra /15 km/ 50 /!/ perc, még Dorogra is 25 perc. / 1970-ben 18 perc volt/ (8 km).

A telefonos-információ szolgálat csak „papíron” működik. Ha Rózsika van szolgálatban, akkor van információ. /”Kész Európa”/ De a Rózsika kimegy a WC-re,, vagy nem ő az ügyeletes, akkor „sír” a telefon. Megoldás? ELvileg már épül az új buszpályaudvar a Tesco mellett. Épül? Megnéztem. Egy árva munkást sem találtam. Talán a legjobb lenne stoppolni.

/D.L.D/

2009. 11. 07. 19:00

van valami javulás ........ a témában?

 

SEMMMMMMIIIIIIIII!!!!!!!

 

Tegnap a helyi járat megállóban megint hőbörögtek az emberek, hogy abban a k.... szélben ott kellett állniuk, mert sosem lehet tudni, mikor jön a  6-os vagy a 7-es helyi járat, ami mindkettő körjárat. Igaz, hogy három képviselő is lakik a környéken, de egyik se jár busszal, így aztán nem is érdekli őket. ÜvöltésA "buszváró" bódén a szél keresztülsüvít, mert nincs beüvegezve (tudom, azt kitörik a vandálok, de valami OSB-lapot is lehetne ideiglenesen alkalmazni), a hullámpala tetőn évtizedes moha, senki le nem takarítja, a pala kilyukadt, több helyen beázik.

 

A buszvezető a 165 Ft-os jegyet lazán 170 Ft-ért adja (már ha ad is jegyet!), mert nincs 5 Ft-osa, de ezt már csak leülés után veszi észre az emberek többsége. Ha nem ad jegyet, akkor egy százasért is le lehet jutni a városba.

 

 

2009. 11. 07. 12:18

Busszal közlekedő fórumtársak,

van valami javulás ( esetleg romlás) a témában?

2008. 01. 17. 12:20

Nem tudom ki -kik alakitják a helyirárat menetrendeket,de szerintem nem olyanok akik vonattal vagy busszal közlekednek. Alapozom megállapitásomat a következőkre . Menetrend szerint a vasutállomásra érkezik Komárom felől a vonat 18:07-re, Buadapest felől 18:22-re. A helyijárat a következő: 1-es a vasutállomásról 17:30 és18:50 6-os vasutállomásról 17:00 és18:00

Ez hétköznapi járat..Egy kis figyelemmel szakértelemmel felméréssel lehet hogy jobbá lehetne tenni a menetrendet. Talán többen jönnének a Városba tömegközlekedéssel.Talán ha szakértelemmel állitanák össze a menetrendet nem kerólne veszélybe sok fontos kis szárnyvonal se.

2008. 01. 17. 12:07

Szia! a buszvégállomástól a 6-os helyijárattal , a vasutállomástól az 1-es helyijárattal tudsz eljutni a Dobó gimnáziumhoz. lehet hogy már azóta oda találtál de csak most jártam erre ,most vettem észre a kérdésed

2008. 01. 16. 21:53

Szevasztok! Melyik helyi busszal lehet a buszpályaudvartól illetve a vasútállomástól a Dobó gimnáziumhoz eljutni? A menetrend egy kicsit zavarosnak tűnik és a térképre rárajzolhatták volna járatokat is a megállókkal. Kösz, Imi

2007. 12. 20. 21:31

Most nézem, hogy a drága jó önkormányzat sunyiban a helyi közlekedés körjáratos átalakítása mellett döntött. Legalábbis erre következtetek abból, hogy kijelöltek egy "munkacsoportot", akik kialakítják a körjáratos rendszert és kijelölik a megállókat (!). Kiváncsi vagyok, hogy hány közlekedésmérnököt és autóbuszhasználót fognak előtte megkérdezni.

(Ó, már megint a rosszindulat: az önkormányzat tulajdonképpen már megkérdezett közlekedésmérnököket - 1998-ban. Kaptak is három variációt a győri egyetemtől, aztán valamiért ezt a körjáratost választották. A (szvsz) leginkább elcsépeltet. A tanulmány megállapításai viszont mára (hiszen már majdnem egy évtizede készült!) nem helytállóak - és ezt a Vértes Volán képviselője mondta, a saját fülemmel hallottam. (Meg is lepődtem, hogy ezek tudnak ilyen dologban véleményt formálni.) És még akarnak GPS alapú utastájékoztatást is! Kérdés, hogy ki fogja azt nekik megcsinálni. Mert hogy a VV nem, az biztos.)

2007. 11. 26. 21:08

Jó lenne, ha valaki végre átgondolná a menetrendet, mert mint sokan írták elég gyatra. Minden hétköznap a 4-es helyijárattal utazom hazafele, az Istvánból. Mondanom se kell, hogy a busz dugig van, és kicsitse pontos, de ettől tekintsünk el...úgyis megszokta az aki rendszeresen buszozik. Szerencsétlenül pont akkor ér be a városba a 4-es amikor a bp-i elindul. Előfordul néha, hogy csak egy percel késem le a bp-i járatot... Egy héten 3x egy és 2x fél (összesen 4) órát várok, a koszos buszvégen a csatlakozásra...a fél órával még nincs gond, az 1 már picit sok. :( Ha 5 perccel hamarabb indulna, nem lenne semmi gondom. Figyelhettek volna a csatlakozásokra is, nem tudom van-e ilyen probléma más járatoknál. Más: Nem igazán tudom a helyi menetrendet, de ma pár percen belül láttam három 1-es buszt...ebből kettő szinte üresen közlekedett. Jó ez így?

2007. 11. 25. 19:15

Pontosan így van-ezért van az is,hogy a buszok már az előírt indulási idő előtt elviharzanak a Bánomiról és a vasútállomásról is.Pedig a megoldás igen egyszerű lenne:egy busz és sofőr helyett két busz,két sofőrrel.Így talán lenne idejük némi pihenőre is két forduló között.Nekem pedig nem kéne félteni a gyermekeimet a buszokon.

2007. 11. 25. 0:05

Írisz írta: ...úgy mennek, mintha dinnyét szállítanának. (...)

A Vértes Volán amúgy szerintem hivatalból képzi a gyorsasági autóbuszvezetőket. Munkanapokon az 1-esen az egyik forda (= azok a menetek, amiket ugyanaz a busz - jelen esetben a CKD-741-es rendszámú zöld csuklósbusz - ugyanazzal a sofőrrel teljesít) csúcsidőben így néz ki:

  • elindul a busz 14:00-kor a Bánomiról a Suzuki telep felé, menetidő 16 perc
  • 14:15-kor a busz, ami elvileg még ott sincsen, már fordul is a Suzukinál, és indul vissza a Bánomira (16 p.)
  • 14:30-kor a busz, ami elvileg még ott sincsen, már fordul is a Bánomin, és indul vissza a vasútállomásra (14 p.)
  • 14:45-ig aztán a sofőrnek (elvileg) van egy perce végiggondolni eddigi életét, és indulhat is vissza a Bánomira (13 perc - úgy látszik, nálunk a buszok az emelkedőn fölfelé gyorsabban mennek, mint lefelé)
  • a Bánomin aztán tíz perc pihenő (már ha maradt valami belőle), majd 15:10-kor - a négyessel és az elővárosival karöltve - indulás lefelé (16 p.)
  • a Suzukinál aztán kimászhat a sofőr kinyújtóztatni a lábait, és lélekben felkészülni a következő menetre, amikor is 15:50-kor elindul a Bánomira (16 p.)
  • hogy aztán - megszegve a tér, az idő és a cselekmény hármas egységét - 16:05-kor már forduljon is a Bánomin.

Aztán van, akinek nem megy a térugrás háromszor egy nap.

2007. 11. 24. 22:48

Bizony,a buszsofőrök közül sokan dolgoznak saját zsebre.Azt,hogy hol és mikor fognak ellenőrök felszállni a buszra,azt pontosan tudják,és menet közben (!) egymást mobiltelefonon tájékoztatják.Rettentően idegesít,hogy sokszor külön ki kell hangsúlyozni,hogy: -kérem a jegyet!-Hangosan szól a rádiójuk,telefonálgatnak,úgy mennek,mintha dinnyét szállítanának.Oda sem figyelnek az ajtók csukódására, és ami a legdühítőbb: DOHÁNYOZNAK A BUSZON! Néha vágni lehet a füstöt,amikor felszállunk,menet közben is rágyújtanak.Természetesen vannak olyan sofőrök,akik ezeket a dolgokat nem teszik,hanem becsületesen,udvariasan végzik a munkájukat. Javaslom,hogy a panaszainkat gyűjtsük össze,és küldjük el az illetékeseknek,írásban,de ne csak a Volánhoz,hanem a minisztériumhoz és a minőségellenőrző szervekhez is juttassuk el.HÁTHA TÖRTÉNIK VALAMI. ÉN HISZEK A CSODÁKBAN.

2007. 11. 24. 21:54

Ritkán utazom a helyi járatokkal, de néha kénytelen vagyok. Amit a jegyeladás terén tapasztalok, az minden határon túl megy. Ez atávolsági járatokon is rendszeres. A sofőrök zsebre dolgoznak. Nem csoda ha a volán a csőd szélén áll.

2007. 11. 24. 20:31

hello mindenkinek!

én személy szerint rengeteget buszozok - bár mostanában kicsit ritkábban, mivel a főiskola miatt pestre kellett költöznöm - de egyszerűen minősíthetetlen, amit "buszközlekedés" címen művelnek. A buszok nagy része - vagy az összes - pontatlanul közlekedik, és nem az én tapasztalatból előreállított órám szerint indulnak el percekkel hamarabb, hanem például az új 1es buszon lévő óra szerint is. Az nem megoldás, hogy ha az ember lemegy korábban, általában tapasztalatom szerint pont ilyenkor késnek 10 perceket a járatok. A 7es és 6os buszokkal én már meg sem kísérlek lejutni a városba, miután több próbálkozásom kudarcba fulladt. péntekenként nincsenek előadásaim, így csütörtökön munka után szoktam hazautazni pestről a 21:20as vonattal, ami általában 22:50 körül ér be. Ahhoz, hogy feljussak a Bánomi lakótelepre, el kéne érnem a 22:48as buszt, ami viszont általában nem sikerül. Egyszer valami óriási csoda folytán az előreállított órám szerint 22:46kor, a buszsöfőr, látván, hogy többen sietve közeledünk, indexelt és elindult. Ilyenkor az ember kénytelen megvárni a 23:20as 6ost, ami valahogy mindig elfelejt megállni a Fölműves utca előtti megállóban, így a fél óra fagyoskodás és rázkódás után még mászhat is föl a Bánomira is. Ez leginkább ilyenkor télen élvezetes másfél óra vonatozás után, és a pesti közlekedés akkor már inkább nem is részletezném... A söfőrök modorát pedig szintén ne firtassuk...

2007. 11. 23. 23:49

Örülök a témának. A 6-os, 7-es járatok augusztusi menetrendjének változása után sok az elégedetlen utas! /Vértes Volán: ha van Önöknél Minőségbiztosítás, jó lenne partneri elégedettséget mérni./

Észrevételeim: Ebben a formában a "körjárat" nem megfelelő. Óránként 1 busz indul, indulási ideje megállapított. OK. Megszoktuk, hogy Szentgyörgymezőről indul vissza, megadott időben. Mivel "visszaindulási" időpont nincs, ezért, kedves utas, ha nem szeretnél lemaradni, akkor minimum 15 perccel előbb légy a megállóban, mint ahogy azt a Vértes Volán javasolja. Logikus: ha sok az utas, akkor az előrejelzés szerint érkezik. Ha kevés, végig száguld a városon. Pl. esős napon (nov.6.) a 18.15-kor a Diósvölgyből induló járat már 18.40-re körbejárt:))) :(((

Más. A 6-os, 7-es járatnak a város két szélén szinte azonos az útvonala. Kérdés: Miért indulnak majdnem azonos időpontban??? A régi menetrendben legalább szabad- és ünnepnapokon fél óra eltéréssel tették ezt. Ha valaki lemaradt az egyikről, kis várakozás után a másikra szállhatott. Ma mi történik? Pl. a Klapka téren : amelyik járat előbb érkezik, szinte megtelik, a másik üresen halad tovább a város központjáig.

7-es járat, indulás 16.10. Irány: a Sziget. Több hete többször veszem igénybe ezt a járatot. A szigeti megállóban se le- sem felszálló nincs! Mindezért egy drága tiszteletkört tesz meg a busz. / Sziget- Árok utca- Körforgalom....és újból a Kossuth L. utca/ Ja........mi ilyen gazdagok vagyunk /pazarlók/! És aki nem utazik, az is részesül a "jóból". Szívja a bűzt. Az autós meg a napi dugót, ami már szinte állandósult.

Jó lenne, ha valaki az utasok valós igényeit is figyelembe venné! Vagy ez nem szolgáltatás? Akkor BOCS!

2007. 11. 21. 23:25

Olvastam a temérdek beírást, sokkal több az igazság mint kéne, hátmég a valóság! Mármint a keserű! Magam többször azt kívántam ebben illetékes elftársaknak, ( a menetrendkészítőnek, szervezőbizottságnak elnököstűl, Vállatilletékesnek, meg usw.......), hogy a rokonságukban legalább másodfokon legyen esőben, szélben , sietésben, iskolamenésben, hasmenésben napi szinten buszfüggő családtagjuk! Ki van kiért? Üdv.:Ülő Kalauz

2007. 11. 21. 19:12

Egy ideig ment a Vértes Volán fórumán egy jó kis eszmecsere az esztergomi helyi közlekedésről. Ott volt egy hozzászóló, aki önkéntesen kezdte el javítani a helyi közlekedés színvonalát (ő csinálta például a nagy táblákat a 6-os és a 3-as buszokra, meg a kis táblákat a többire). Ha esetleg beindulna a működésünk ebben a témában, fel lehetne venni vele a kapcsolatot.

2007. 11. 20. 12:35

Ma azt az infót hallottam,hogy ezen a héten fog járni utoljára az istvánosoknak nélkülözhetetlen 7.30-as 4-es busz.Ha ez igaz...

2007. 11. 20. 12:31

Ma a 7.10-es elővárosiról maradtunk le-többen...

ferkap írta:

Irisz nem tudom ma miről maradtál le Ma 6:45-kor a 3-as indult el az '-es busz még sehol sem volt valami nem stimmel Üdv ha látok futó embert szólok a sofőrnek

2007. 11. 20. 12:28

Irisz nem tudom ma miről maradtál le Ma 6:45-kor a 3-as indult el az '-es busz még sehol sem volt valami nem stimmel Üdv ha látok futó embert szólok a sofőrnek

2007. 11. 20. 12:24

Kedves ferkap,az órámat én már-miután 2-3-szor otthagyott a busz-előrébb állítottam,de ha legközelebb látod,hogy futok,kérlek,akkor is szólj a sofőrnek,mert ma is a busz hátsó végénél futottam,amikor elindult... Ja: szerintem a sofőrök óráját kéne pontosra beállítani,nem nekem kéne 10 perccel a busz indulása előtt kimenni ,hogy elérjem. Elindulni egyébként nem a saját órám,hanem a rádió pontos időjelzése szerint szoktam-még ehhez képest is előreállítva az órámat. Ma betelefonáltam a Volánhoz is reggel,amikor többedszerre is otthagyott-nem lekéstem!-a busz(t),kitalálod,ugye,hogy mi történt?Úgy bizony,SEMMI...

ferkap írta:

Irisz Én minden nap a bánomi végállomáson szállok fel. Igen és mindennap látom hogy van 2-3 szaladó emberke ha netán elakar indulni a buszvezető szólok neki hogy várjon ne hogy lemaradjanak a későn jövők---javaslatom óra állitás vagy korábban való indulás otthonról