Tisztelt Esztergomi Polgárok!
Közélet
2009. febr. 22.

<p>Esztergom város polgárai által megválasztott képviselőként tiltakozom az ellen a hangnem ellen, amelyet polgármester úr és néhány, a frakciójához tartozó képviselő más, ellenvéleményt megfogalmazó társaival, köztük velem szemben is megenged magának!</p>

Ha véleményünk nem egyezik a polgármesteri állásponttal, minősíthetetlen, nemhogy városatyához, hanem magyar polgárhoz méltatlan, alpári hangnemben próbálja, próbálják lesöpörni, ellehetetleníteni hozzászólásainkat. Jobbító szándékú módosításainkat, ellenvéleményünket hazugságnak, kártékonynak, népszerűséghajhászónak, öncélúnak, árulónak, komolytalannak, ostobaságnak minősítik, érdemi vita nélkül.

Ha megpróbáljuk álláspontunkat védeni, a bennünket ért támadást visszautasítani, polgármester úr az asztalán külön e célra elhelyezett gombbal, sokszor egy mozdulattal kikapcsolja mikrofonunkat. Hangunk helyett az ő hangja hallatszik a televíziós felvételeken, amint minősíthetetlen jelzőket, kijelentéseket használ az épp megszólaló képviselővel szemben.

Kénytelenek vagyunk hangunkat felemelve közölni véleményünket, melyet a polgármester az elektromos erősítés fölényét kihasználva, agresszív kijelentésekkel, a testülethez és a polgármesteri méltósághoz méltatlan stílusban igyekszik elnyomni.

Ezen cselekedetek sértik a képviselők szabad véleménynyilvánítását, elkeseredést, haragot, destruktív légkört szülnek, melyben nem lehet a város érdekeiért tiszta fejjel dolgozni.

Biztos vagyok benne. - a polgármesteri állásponttól eltérően - hogy a képviselőtestület minden, „ ellenzéki” tagja Esztergomért elkötelezett , és a város fejlődését akarja szolgálni.

Tisztelt Esztergomi Polgártársaim!

Még egyszer tiltakozom tehát, a személyünket és személyünkben a minket megválasztó, és a választások óta egyre többen lévő, velünk együtt gondolkodó, több ezer esztergomi polgárt a polgármester úr és a Fidesz- KDMP frakció egyes tagjai részéről folyamatosan érő igaztalan támadások, rágalmazások ellen! Kérem őket arra, hogy városunk érdekében sürgősen változtassanak a képviselőtestületi ülések hangnemén, robbanásig feszült légkörén!

dr. Jónás László

Esztergom város képviselője

A Magyar Demokrata Fórum esztergomi elnöke

(forrás)