Két hetet késik a tanévnyitó a Szent István Gimnáziumban
2007. aug. 28.

<p>Két héttel később kezdik a tanévet, mivel nincs megfelelő épület, ahol taníthatnának. Azért csúsznak, mert nem készült el határidőre az intézmény elhelyezésére kijelölt ingatlan felújítása, a gimnázium eredeti épületét pedig a város már átadta a Szatmári Irgalmas Nővérek rendjének. Az igazgató reményei szerint a négyszáz diák ennek dacára a szokott időben zárhatja majd a tanévet.</p>

Az iskola épülete része volt az egyházi kártalanításnak, ezért innen már tavaly ki kellett volna költöznie az intézménynek, mivel azonban nem találtak megfelelő ingatlant, a városi önkormányzat egy évig még bérelte azt - mondta az InfoRádiónak az esztergomi Szent István Gimnázium igazgatója.

Sitku Pál közölte: idén nyáron mindenképpen költözniük kellett, a fenntartóknak pedig eddigre kellett volna épületet biztosítania az iskola számára. Az ingatlan felújítása azonban csak júliusban kezdődött el és szeptember közepére ér véget.

Ha addigra megérkeznek a szükséges engedélyek is, a gimnáziumban szeptember 17-én kezdik a tanítást - tette hozzá az igazgató.

A csúszás első öt napján az igazgató rendel el szünetet, a második öt nap miatt pedig vagy az őszi szünetben, vagy hétvégi napokon is tanulnak majd a diákok. A lényeg, hogy a júniusi évzáróig meglegyen a 180 tanítási nap, a lemaradást bármikor behozhatják - mondta Sitku Pál.

Az épület, ahová most beköltözik az iskola, az Esztergom és a Dunakanyar felől érkezőknek - akik többségben vannak a négyszáz fős intézményben - kiesik, ezért az igazgató reméli, hogy legfeljebb két tanév után ismét visszaköltözhetnek a városba.

Bár a tanítás majd csak később kezdődik, már szeptember 3-án, a Városháza épületében megtartják a tanévnyitót, hiszen Sitku Pál csak ezután rendelhet el tanítási szünetet.

Interjú Sitku Pállal

forrás:inforadio.hu

(forrás)