Ki milyen illatszert használ?

Ki milyen illatszert használ?

2009. 02. 17. 21:44

A válságkezelés luxuskozmetikumokkal topikban Lakatos Dezső úr felvetette, hogy ez külön fórumkérdés lesz-e. Ám legyen!

2009. 02. 20. 17:57

Bocsánat kedves Ágnes, nem a szocialista kereskedelem védelmében, hanem nosztalgiából mondom:
- volt Pitralon
- volt Figaró :)

2009. 02. 18. 14:37

Emlék

A 70-es évek második felében volt egy nagyon jó barátom (megtaláltam az iwiw-en!:) ), akinek a nővére Olaszországba ment férjhez, és onnan küldte neki a Denim arcszeszt. Nálunk még egyáltalán nem lehetett kapni a "hanyatló nyugatnak ezt az ópiumát:)" Volt Barbon, meg Derby. Na, körülbelül úgy jártunk a sráccal, mint a korabeli reklámban a csajok a liftből kiszálló "Derby"-t használó pasival - ha ez mond még valakinek valamit. Ha valami zárt helyen voltunk és megcsapott az illat, rögtön kérdeztük: "Mikor volt itt a ....?" De utána hiába vettem ajándékba, senkin nem volt ugyanaz... :)

Kísérlet 1.

Egyszer még a 90-es évek elején kaptam egy üveg Black Onyx Induction "szagos vizet". Na mondom: ez az én illatom, erre ráállok. Utána még csak véletlenül sem találtam sehol. Az üvege még megvan, néha megszimatolom! Bár most, hogy eltelt annyi év, már valószínűleg nem is illene hozzám:(

Kísérlet 2.

Amikor még Pesten dolgoztam a Chinoinban (90-es évek közepe), ha jó emlékszem a Sanofival való fuzionálás örömére minden dolgozó kapott egy üveg parfümöt (merhogy a Sanofi nem csak gyógy-, hanem vegyi- meg kozmetikai gyár is), a nők Nina Ricchi Deci Delá-t, a férfiakéra nem emlékszem. Nagyon kellemes illat volt, bár mi - már akkor is fanyalogtunk:) - röhögcséltünk, hogy biztos valami elfekvő készletet ajándékoztak a magyaroknak. Elég az hozzá, hogy szórtam magamra, szinte naponta. Már csak az üveg negyede volt meg néhány hónap múlva, amikor az Erzsébet körúton felfedeztem egy parfüméria kirakatában, és majdnem lehidaltam, mert 11.990,- Ft-os ár volt ráírva. (90-es évek közepe!) A párom meg elajándékozta az egyik kolléganőnk férjének, mert nem tetszett neki a férfiak ajándékának az illata. Biztos az is került vagy annyiba!:)) Egyébként sokáig nem is lehetett kapni a Deci Delá-t, majd néhány hónapja a R-katalógusban megláttam: ugyanaz a név, ugyanaz a csomagolás - már "csak" kb. 9000 Ft körül. Az új bevásárlócentrumunkban is kerestem, de más színű az üveg és az illat is, amit most ezen a néven lehet kapni. De hát most meg már kell a kutyának!:)

Na azóta én is úgy vagyok, mint Bejó!:) Amit kapok....

2009. 02. 18. 10:34

Néhány évvel ezelőtt egy szigeten evett a franc jó néhány hónapig, ott találtam egy nagyon kellemes parfümöt. Hazaérkezésem után nagyon sokáig kerestem, de nem sikerült fellelnem. Míg nem pár hónappal ezelőtt megláttam a polcokon, a párom meg is lepett vele születésnapomra. Használtam is nagyjából öt napig, amikor is leejtettem, mondhatom, hogy ilyen illatos felmosóvizet még életemben nem láttam. Olyannyira szégyelltem magam az ügyetlenségem miatt, hogy azóta se volt pofám megvásárolni ezt a parfümöt, helyette vettem magamnak egy más fajtát.

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 17. 21:55

Jövőre talán küldenek neked valamit a városházáról, ha maradt ki idén.

Törölt felhasználó #43

2009. 02. 17. 21:52

Én olyat használok, amilyet kapok :)

2009. 02. 17. 21:46

Lacikabácsika, konkrétan milyen szindrómákat okoz 42 fölött a barátnővel közös vegyszer használata? :)