Testületi ülés – február 19.
Közélet
2009. febr. 17.

<p>37 napirendi pontot tárgyalnak Esztergom képviselői. Ebből hatot zárt ülés keretein belül.</p>

Érdekesnek ígérkezik például a „Beszámoló az Esztergomi Városi televíziót ellenőrző testület munkájáról” – ugyanis a városban különféle pletykák keringenek az ETV zavaros pénzügyi helyzetéről (10 milliós problémákról esett szó) és az ott történő vagy tervezett személyi változásokról.

Ami biztos, az ETV a tavalyi évben igen sokszor megfordult az APEH feketelistáján, ám az év vége felé, bizottsági döntésekkel több millió forinthoz jutott.

A Köztér és Önkormányzati Napló TV műsor megrendelésére 2008.szept-december 31-ig 6 millió forintot, az Imaház utcai Tornaterem átalakítására televízió stúdióvá 4.28 millió forintot szavazott meg a KÜB.

Televízióhoz kapcsolódik szintén a KÜB által az Esztergomi Helyi Televíziós Egyesület (2500 Esztergom Bajcsy Zs. u. 4.) számára megszavazott 8 millió forint, amit az Esztergom Rádió újraindítására szántak.

Ezen felül újra napirendre kerül a Költségvetés is. Mint ismeretes az első fordulóban 7,3 milliárdos lyuk volt a kiadás és a bevételi oldal közt. Mivel az előterjesztés még nem elérhető, így csak kíváncsian várhatjuk, hogy a II. forduló milyen módosításokat tartalmaz.

Nyíri Attila szocialista képviselő indítványt nyújtott be a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2004.(IV.29.) esztergomi ör. rendelet módosítására. Javaslatai közt szerepel például a polgármester fogadóórája is, amelyet az előterjesztés szerint havi gyakorisággal lenne kötelező megtartani.

Ismét napirendre kerül a Parkolás rendjéről szóló rendelet egy újabb módosítása. Mostanában minden hónapban sikerül ezt napirendre tűzni. Ha szavazás eredménye esetleg nem felel meg Meggyes elképzeléseinek, akkor lehet, hogy ezt még gyakrabban meg fogják beszélni képviselőink.

Szintén ezen a testületi ülésen döntenek a Mária Valéria Mélygarázs adásvételi szerződésének aláírásáról.

A képviselők amúgy a 37 napirendi pontból, az SZMSZ által előírt határidőig mindösszesen 11 előterjesztés anyagát kapták kézhez.

(forrás)