Válságenyhítés - helyben

Válságenyhítés - helyben

2009. 02. 17. 13:31

Van valamilyen jó ötleted amivel helyben enyhíteni lehetne az egyre jobban beteljesedő gazdasági válságot? Oszd meg velünk!

2009. 02. 22. 0:07

Mi lenne, ha az ingyenes hídlapot előzetes rendelés (net, levél, stb.) alapján írnák/szerkesztenék/nyomtatnák/küldenék/etc.? Nem hiszem, hogy az emberek többségének szüksége van rá... A maradék pénzből meg lehetne támogatni az iskolai (és egyéb hasonló) újságokat.

2009. 02. 19. 12:25

Komolyabban véve a témát:

Egy kis olvasnivaló az érdeklődőknek:

http://www.lehetmas.hu/zoldelenkites

2009. 02. 19. 11:35

Igen a Városi Föld Reform Intézet, na ezt ma M.o.-on majd' minden városban létrehoznák. Meg egyet országosan is. És biztosan lenne megyei és regionális intézete is. És ezek kirendeltsége. Meg egy tárcanélküli minisztere.

A többi gondolat meg mellékes.

2009. 02. 19. 11:10

Néhány ötlet: www.mnvh.hu

2009. 02. 18. 22:08

Mi lehet Esztergom válságának okozója? Talán hogy a nemzetközi válság miatt a város bevétele nem fogja fedezni a tervezett kiadásokat. Ezen kétféle képpen lehetne segíteni : vagy növelni a bevételeket, vagy csökkenteni a kiadásokat. Bevétel növelésének lehetőségei között lehetőség lenne a parkolási díjfizetési kötelezettség kiterjesztése a teljes városra. Természetesen a díj megemelése mellett. Lehetőség lenne az eltörőlt telekadó újbóli bevezetésére, sőt az építményadó teljes kiterjesztésére az eddigi mentességet élvező lakott építményekre is. A kommunális adó újbóli bevezetésére. Kellene még néhány céget létrehozni,hogy a válság miatt munkanélkülivé váló eszergomiak megígért foglalkoztatására, ez is az adóbevétellel nővelhetné a város bevételét. Kiadás csökkentésként az ingyenes propaganda-lap ( Hídlap ) példányszámának csökkentését, és újbóli fizetőssé tételét javaslom..........természetesen, ha veszteséges, akkor a megszüntetését. Meg lehetne szüntetni az esztelen szálloda építéseket is, ha még lehetséges. Le kellene mondani a "Fehér torony" féle meganomániás ábrándokról is, mivel az sincs ingyen, sőt a tervezett szoborállításról is. Természetesen leglényegesebb az lenne, ha "Tomika" és megélhetési politikus barátai eltünnének Esztergom közéletéből, és egy normális önkormányzat vezetné a várost.

2009. 02. 17. 13:34

Egy konkrét javaslattal kezdeném: az esztergomi piacon redukálja a helyi (régiós) termelők és vállalkozások díjfizetési kötelezettségét nullára az Önkormányzat.