XVII. Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivál - Kultúra
2007. aug. 6.

<p>Augusztus 5. és 12. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a gitárosok legnagyobb és legrégebbi találkozóját, a Szendrey-Karper László Nemzetközi Gitárfesztivált Esztergomban.</p>

A rendezvény programját délelőttönként mesterkurzusok, hangszerkiállítás, kottavásár, délutánonként zenekari próbák, valamint esténként a meghívott művészek nívós koncertjei alkotják. A megnyitón Jozef Zsapka, a Pozsonyi Egyetem professzora Boris Lenko bandoneon művésszel és Pest Megye Szimfonikus Zenekarával lép fel. A koncerten Astor Piazzolla és Maximo Diego Pujol - Magyarországon még nem hallott - versenyművei hangzanak el az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében.

A fesztivál fellépői között a világ fiatal klasszikus gitárművészeinek legjavát köszönthetjük: Ana Vidovicot az USA-ból, Csáki Andrást Magyarországról, a Kaltchev Guitar Duót Bulgáriából és Roman Viazovskiyt Németországból. A klasszikus gitárkoncertek mellett világzenét is hallhat a közönség, augusztus 7-én a Trio Balkan Strings ad koncertet, 11-én pedig fergeteges flamenco est lesz Javier Conde és Jose Antonio Conde jóvoltából. Augusztus 12-én a fesztivál zárásaként a fesztivál hallgatóiból alakult Bakfark Bálint Nemzetközi Gitárzenekar ad koncertet az esztergomi Bazilikában.

Forrás: www.kultura.hu

(forrás)