Hogyan járassuk le Esztergomot!

Hogyan járassuk le Esztergomot!

2007. 08. 05. 20:01

Üdvözlök mindenkit a Szeretgomon, mint új belépő. Engedjétek meg hogy egy hozott szöveget rakjak fel. se_se háborgása de egyetértek vele.

"Szóval megtörtént egyszer, kétszer, háromszor,.... meg ma is! Mikor fog kidőlni a bili! Nálam ma szakadt el a húr! A vasárnap délután hatkor kezdődő széchenyi téri muzsikáról van szó! Hatra van meghirdetve, és fél hétre odaállít a teherautó a székekkel. Igaz, így meg lehet spórolni a munkásokat, mert a várakozó nézők kiszolgálják magukat, és leszedik a teherautórol a székeket. Az áram. Valamiért következetesen nem kapnak a meghívott zenészek az erősítőjükhöz áramot. Eddig mindíg volt valaki, aki megkönyörült és adott áramot. Mert az új csodálatos kőrengetegben felnyitható csatlakozókban persze nincs áram! Vajon miért? Ha jól tudom, a Fesztivál Kht a szervezője ennek is, mert hogy a város hívja meg ezeket a zenekarokat. A mai koncert megtartása is csak a zenekaron múlt! Ha egy kicsit is sértődékenyek lettek volna, ki sem csomagolnak, hanem megfordulnak, és hazamennek. MIÉRT! MIÉRT! MIÉRT! Miért teszi ezt az illetékes? Ha egyszer véletlenül közbejön valami, hát Uram bocsájs! De ez már rendszeresen így van. Miért kell nekem szégyenkeznem, mint esztergomi nézőnek, a zenészek előtt? MIÉRT? MIÉRT? MIÉRT? Valaki nyugtasson meg, hogy ez tobbet nem fog előfordulni, mert én inkább nem is megyek oda, csak ne keljen szégyenkeznem. Már nem vagyok dühös, csak végtelenül szomorú, hogy minden kezdeményezés, ilyen silány szervezésbe torkollik." Üdv mindenkinek: percjelzo

Törölt felhasználó

2007. 09. 07. 10:22

épp ideje volt elkezdeni!!!!

itt szeretném a figyelmet felhívni az előtérben látható több hónapja kettétört oszlopra is....

Törölt felhasználó

2007. 08. 28. 18:09

ha nem gond, akkor letakartuk ezt a lyukat, amit pár év alatt nem sikerült a városnak...

a középső oszlopmaradványba meg valami virág kellene, de

  • vagy kitapossák
  • vagy kilopják

Törölt felhasználó

2007. 08. 20. 11:17

istenien hangzik ! :(

Ötvennyolcas írta: Augusztus 20-a, hétfő, 10 óra 15 perc, Széchenyi tér: hangoló fúvószenekar - persze székek nincsenek az esetleges hallgatóságnak -, egészséges bélműködésre utaló méretes kutyagumi, színig tele szemetesek, hányásnyomok az előző éjszakáról, nem működö Győzike-féle szökőkút, benne egy aprópénzt kesegélő cigánygyerekkel, néhány lézengő ember. Ezért érdemes volt annyi pénzt beleölni a tér revitalizációjába...

Eredeti méret

2007. 08. 20. 10:54

Augusztus 20-a, hétfő, 10 óra 15 perc, Széchenyi tér: hangoló fúvószenekar - persze székek nincsenek az esetleges hallgatóságnak -, egészséges bélműködésre utaló méretes kutyagumi, színig tele szemetesek, hányásnyomok az előző éjszakáról, nem működö Győzike-féle szökőkút, benne egy aprópénzt kesegélő cigánygyerekkel, néhány lézengő ember. Ezért érdemes volt annyi pénzt beleölni a tér revitalizációjába...

2007. 08. 17. 18:27

Stoki írta: Én személy szerint már örülnék ha eltávolítanák a szemetet a Simor utcából, azonban azokkal kellene összeszedetni akik odahordják

Mintha eltávolították volna nem?

Eredeti méret

2007. 08. 17. 16:08

Thomson írta: NEM TÉVEDÉS! A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a szemét lerakásért nem kell fizetni, és nem tolongtak, hogy a szállítási költséget is ki szeretnék fizetni. Amúgy pedig az idézet se pontos: Továbbra is 1 azaz EGY köbméterről van szó.

Igazad van, 1 m3, nem pedig 3, ezt elírtam.

Nem veled akartam kötözködni, hanem arra szerettem volna rávilágítani, hogy a t. képviselőink mennyire nem figyelnek oda, amikor megszavaznak valamit. Lehet, hogy a képviselők ingyen LERAKÁSRA gondoltak, de a rendeletben ingyen SZÁLLÍTÁS szerepel. Ha a szeméttelep illetékese betartaná a rendeletet, akkor bizony fizetni kellene minden egyes köbméterért. Az általad említett gyakorlat azt mutatja, hogy valaki saját jószántából jótékonykodik, amikor engedi az ingyen LERAKÁST.

Ez azért veszélyes, mert így bárki a saját szája íze szerint értelmezheti a rendeleteket.

2007. 08. 17. 15:54

joel írta:

Thomson írta: Esztergomban van egy különleges lehetőség ami máshol nem túl gyakori: Minden esztergomi háztartás havi 1 m3 szemetet INGYEN lerakhat a szeméttelepen.

Ez nem hiszem, hogy segítene a piacozók által a buszvégre hordott szeméten.

Én ezt azoknak ajánlottam a figyelmébe akik a "mit kezdjek a szemetemmel, vigyem a dunapartra?" hozzáállással küzködnek. Természetesen elismerem, hogy még több szemetesre, és sűrű szemétszállításra lenne szükség. Továbbá szigorú birságolásra a gyakorlatban. (Ahogy pl.: dombóváron az eldobott cigaretta végek tulajdonosait is büntetik)

2007. 08. 17. 15:48

Ötvennyolcas írta: Ez tévedés! Az Esztergomi Önkormányzat 10/2004.(IV.1.) ör. rendelete a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról 11. par. 3. bekezdése szerint:

"A település lakosai háztartásonként havonta 1 alkalommal 3 m3 mennyiségig ingyen szállíthatják a lerakóhelyre a lomot, illetve az építési törmeléket."

Vagyis a lerakásért fizetni kell, csak a szállítás ingyenes. Én már sokat gondolkoztam azon, hogy felfogadom az ország legdrágább szállító cégét, és kifizettetem a fuvardíjat az önkormányzattal :)

Lehet, hogy a rendelet megalkotói a lerakásra gondoltak, de a szöveg egyértelmúen a szállításról szól!

NEM TÉVEDÉS! A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a szemét lerakásért nem kell fizetni, és nem tolongtak, hogy a szállítási költséget is ki szeretnék fizetni. Amúgy pedig az idézet se pontos: Továbbra is 1 azaz EGY köbméterről van szó.

2007. 08. 17. 15:00

Thomson írta: Esztergomban van egy különleges lehetőség ami máshol nem túl gyakori: Minden esztergomi háztartás havi 1 m3 szemetet INGYEN lerakhat a szeméttelepen.

Ez nem hiszem, hogy segítene a piacozók által a buszvégre hordott szeméten. Az ott egy komoly probléma, amit a piac működtetőjének kellene orvosolnia. Legegyszerűbben oly módon, hogy szerződik az Eszközzel, és a nagypiac napjain extra, csak a piacozók által használható konténereket rendel, amiknek a használatát felügyeli és mindennek a költségeit beépíti a piaci árusítás díjába.

Ami a külső városrészek problémáit illeti: a legközelebbi városrész képviselőjét zargatnám a helyetekben mindaddig, amíg nem lép a megoldás érdekében. Az a diósvölgyi rész eléggé mostoha módon van kezelve a város által, nem is igazán értem miért maradt ki a belterületből mindmáig.

A belvárosi szemetesek ügyében pedig a napi többszöri ürítés és a több szemetes kihelyezése lehetne a megoldás. Nem túl kellemes esténként végigsétálni a városon, mindenhol púpozottan tele lévő kukákba ütközve. Kérdem én a Gyarapodás Programja íróját: erről lenne híres a "Szajna part"?

Eredeti méret

2007. 08. 17. 14:21

Thomson írta: Sziasztok!

Esztergomban van egy különleges lehetőség ami máshol nem túl gyakori: Minden esztergomi háztartás havi 1 m3 szemetet INGYEN lerakhat a szeméttelepen. (Viszonyításképp: Budapesten ÉVENTE fél köbmétert lehet leadni) A dunaparti lerakóhelyek helyett....

Ez tévedés! Az Esztergomi Önkormányzat 10/2004.(IV.1.) ör. rendelete a települési szilárdhulladék kezelési közszolgáltatásról 11. par. 3. bekezdése szerint:

"A település lakosai háztartásonként havonta 1 alkalommal 3 m3 mennyiségig ingyen szállíthatják a lerakóhelyre a lomot, illetve az építési törmeléket."

Vagyis a lerakásért fizetni kell, csak a szállítás ingyenes. Én már sokat gondolkoztam azon, hogy felfogadom az ország legdrágább szállító cégét, és kifizettetem a fuvardíjat az önkormányzattal :)

Lehet, hogy a rendelet megalkotói a lerakásra gondoltak, de a szöveg egyértelmúen a szállításról szól!

2007. 08. 17. 13:53

Sziasztok!

Esztergomban van egy különleges lehetőség ami máshol nem túl gyakori: Minden esztergomi háztartás havi 1 m3 szemetet INGYEN lerakhat a szeméttelepen. (Viszonyításképp: Budapesten ÉVENTE fél köbmétert lehet leadni) A dunaparti lerakóhelyek helyett....

2007. 08. 15. 20:55

Én személy szerint már örülnék ha eltávolítanák a szemetet a Simor utcából, azonban azokkal kellene összeszedetni akik odahordják

gömbicica

2007. 08. 15. 14:09

Most szóltak haza telefonon, hogy vagy 3-4 ember pakolja a zsákokat, takaritják söprik a buszvégnél a szemetet. Remélem nem hagynak ott üres konténert, mert ha igen, akkor estére megint teli lesz a környék szeméttel. (akkor nem sz- tunk a kutba csak a szélére).

Köszönet az intézkedésért, akár ki is volt az intézkedő.

gömbicica

2007. 08. 15. 13:45

Esetleirás:

Helyszin: Simor János utca

Időpont: 2007.augusztus 13-15-ig

Hála a heti egyszeri szemétszállitásnak, a kereskedelemben rohamosan elterjedő eldobós flakonos löttyöknek, a rengeteg felesleges csomagolóanyagnak, a háztartások és a kereskedelem szemétmennyisége felgyülemlik. MOndhatnák vegyenek több kukát, és akkor elférnének. Csak hát ez emberünknek többe kerül, amire viszont nem áldoz, helyette kiteszi pl ide- a lim-lomját, és háztartási szemetét. Ma a szemem láttára toltak le egy fél papiros konténernyi papirhulladékot egy kisteherautóról. Megkértem a fiatalembert, hogy ne tegye már ide, inkább vigye el a szelektiv gyüjtőbe. Megkaptam érte a magamét. Nem durván, csak ugy... íúő nem azért fizet a piacon, hogy még a szelektivig is elvigye. És lerakta!

Képviselőmet megkerestem, aki egy izben már közbenjárt az ügyben, de azon kivül, hogy tegnap egy kontényernyi soron kivül eltünt, semmi nem történt.

Ma már megint két konténernyi diszeleg a pesti busz megállójánál a telefonfülke mellett. Ma piac nap van, a nap végére le fog folyni az utra a szemét.

Ma ismét megkerestem, de nem tudott semmit tenni, mert a pm.hivatalban ma szünet van.

Van aki azt tanácsolta, hogy tegyek bejelentést irásban.

Ugyan minek?????? Kb. 3 éve irtam már egy beadványt a hivatalnak, személyesen vittem be az iktatóba, a mai napig füle botját sem mozgatta rá senki.

Ugy hallottam, hogy a köjál felé is történt már bejelentés. Igérték intézkednek. Kiváncsian várom.

Augusztus 20-a jön! Jó lenne a lehetőségekhez mérten tisztán várni a látogatókat, és az ittlakó ünneplőket.

Kedves Szeretgomot olvasók! Legalább Ti tegyeteke meg mindent azért, hogy lakókörnyezetünkben ne kelljen szégyenkeznünk.

Tudni illik én szégyenkezem!

Eredeti méret

2007. 08. 15. 8:42

AliBaba írta: Az a helyzet, hogy a környékünkre nem jár semmiféle "közüzem". Sem postás, sem kukásautó!!!!!! Mint írtam, szivesebben fizetnék személtdíjat, csak lenne rá lehetőség, hogy elvigyék a szemetet. De az egy pincés, nyaralós környék, és erre a város önkormányzata nem gondolt, hogy kiterjesszék a szemétgyűjtés hatókörét! Kritizálni lehet, de szerintem jobb, hogy konténert keres valaki, mint hogy árokparton vagy erdőben lerakja a szemetet. Van megoldási javaslatod is, vagy csak kritizálsz!!??

Nem csak kritizálok, hanem megoldási javaslatom is van. Olvasd el az esztergom.hu-n a 10/2004. sz. önkormányzati rendeletet, és ha abban nem találsz megoldást a problémára, keresd meg az Eszköz Kft.-t. Úgy tudom, az üdülöterületekről - Búbánatvölgyből, Szamárhegyről is - már régen bevonták a konténereket. Ezeken a helyeken gyűjtőzsákokba lehet elhelyezni a szemetet. Persze, ha valaki nem köt szerződést a szolgáltatóval, nem is fog felé járni a szemetesautó.

Elnézést, ha egy kicsit ingerült voltam, de felháborít - és ezt nem Rád értettem, mert Te legalább megpróbálsz tenni valamit - hogy ha valaki a mások által rendesen kifizetett szolgáltatást veszi rendszeresen igénybe ingyen!

Moha és Páfrány

2007. 08. 15. 8:31

Az a helyzet, hogy a környékünkre nem jár semmiféle "közüzem". Sem postás, sem kukásautó!!!!!! Mint írtam, szivesebben fizetnék személtdíjat, csak lenne rá lehetőség, hogy elvigyék a szemetet. De az egy pincés, nyaralós környék, és erre a város önkormányzata nem gondolt, hogy kiterjesszék a szemétgyűjtés hatókörét! Kritizálni lehet, de szerintem jobb, hogy konténert keres valaki, mint hogy árokparton vagy erdőben lerakja a szemetet. Van megoldási javaslatod is, vagy csak kritizálsz!!??

Eredeti méret

2007. 08. 15. 8:26

AliBaba írta: Talán ha több szemétgyűjtő konténert helyzenének el a városban, akkor nem mutyiban dobálnák ki az emberek a szemetet. Például egy darab konténer sincs Diósvölgy környékén, ahol lakom. Legalább egy lenne mondjuk a 7-buszfordulónál, akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet. Egyszerűen az ott lakók nem tudják hová vinni a szemetüket, keresgélni kell a városban egy konténert. Van egy a vasútállomásnál, de abba nem lehet rakni semmit, mert csak a vasútnak van fenntartva! Szívesen fizetnék még szemétszállítási díjat, csak megoldanák a kérdést!

Kedves AliBaba!

Azok az idők már elmúltak, hogy a város biztosítson csak úgy konténert. Tessék megvenni a kukát, és az ürítése után fizetni a szemétdíjat. Megdöbbentő, hogy még le is írod, hogy az ott lakók a városban keresgélnek konténert, és oda hordják a szemetet! Annak a konténernek az ürítését nem Ti fizetitek! Én egy 16 lakásos társasházban lakom. Mi fizetjük a konténer bérleti díjat, a szemétszállítási díjat, és folyamatosan tiltakozunk, amikor azt látjuk, hogy vadidegenek hordják tele a konténerünket a szemetükkel, hogy sokszor már a miénk bee sem fér!

Moha és Páfrány

2007. 08. 15. 7:49

Talán ha több szemétgyűjtő konténert helyzenének el a városban, akkor nem mutyiban dobálnák ki az emberek a szemetet. Például egy darab konténer sincs Diósvölgy környékén, ahol lakom. Legalább egy lenne mondjuk a 7-buszfordulónál, akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet. Egyszerűen az ott lakók nem tudják hová vinni a szemetüket, keresgélni kell a városban egy konténert. Van egy a vasútállomásnál, de abba nem lehet rakni semmit, mert csak a vasútnak van fenntartva! Szívesen fizetnék még szemétszállítási díjat, csak megoldanák a kérdést!

gömbicica

2007. 08. 14. 8:09

A buszvégi szemétdomb körül tegnap délelőtt egy polgárőr, és egy rendőr "legyeskedett", állitólag Ivanov Mihály képviselő, a Környezetvédelmi, Köztisztasági, Közrendi Bizottság elnöke megbizásából.

Több szemetest is átvizsgáltak, akadt közöttük jó pár, amiben a szemét hovatartozását mutató iromány volt található. Az ily módon szemetüktől megszabadulók igéretük szerint retorzióra számithatnak.

Jó! Jó! Lehet, hogy többet nem teszik le a város valamelyik kukája mellé a szemetüket.
-megjegyzem a többség gépkocsis szállitás lehetett, mert ekkora zsákokkal nem sétálgatnak az emberek az utcán, mint némelyik, vagy ha kicsi a motyó, akkor az éj sötétjében szaporodnak a kupacok.- De! félő, hogy ezután majd elviszik a duna partjára, vagy valamelyik hegyvidéki bekötőutnál kidobják. Vagyis nem mentünk sokra.

Sokkal komolyabb ráncbaszedésre lenne szükség, és sokkal-sokkal több utcai kis szemetesre, hogy legalább a napi apró szemetet ne vihesse a szél ezerrel szanaszét.

Köszönjük Ivanov Mihály közbenjárást. (most rójjatok meg: a KKK Biz. elnökeként többek között ez lenne a feladata. Nem? )

2007. 08. 09. 2:11

aSk írta: még több ilyen telerakott kuka kellene a belvárosba!

nem tudom mi az igazság abból, hogy a belvárosi kis üzletek kihasználják, hogy ezek ott vannak, és gyakran telepakolják a saját cuccukkal ezeket... annak idején hasonló észrevételeim voltak a Pöttyös térrel kapcsolatban, ill az ottani kukákkal, erre Kínál Kati vetette fel a fenti gondolatot...

Lehet ebben is valami? Te mégiscsak többet látsz... Ha van benne igazság, akkor a "nemlétező" közterületesek nem szankcionálnak???

Egyébként a véleményeddel teljesen azonosulni tudok, és úgy gondolom, hogy az a morál ami egy városban ilyen téren uralkodik, az alakítható, ill. alakítandó, mégpedig megfelelő számú szemetessel. Ha van ebből elég, ahhoz szépen hozzá fognak szokni az emberek, később már ők keresik, és meglepő módon előbb utóbb rend lesz.

NA persze ehhen nem passzol a jegyző egykori kérdésére (Csomor úrra gondolok:) )a polgármesteről kapott válasz..

A jegyző javaslata, kérdése az volt: miért nem helyeznek el szemeteseket x és y templomok közelében, a mise után távozók végett; a válasz pedig, az volt, hogy az emberek vigyék haza a szemetet... ( a forrásom: személyesen Csomor volt..., Petró:- ha kérdeznéd...:) )

Nos, az előbbihez tovább: nem lehet elvárni az emberektől hogy ugorják át a gazdasági lemaradással kb. egyforma nagyságú környezeti kultúrával kapcsolatos lemaradásukat az eu többi, fejlettebb országához képest, viszont a lehetőséget biztosítani kell nekik, ha volna ilyen szándékuk...