Eltitkolt gyilkosság Leányváron
Közélet
2009. jan. 30.

<p>A bűncselekményt még január elején követték el, az ügyben nyomozó tatabányai rendőrség saját hatáskörében úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra.</p>

"2009. január 3-án meggyilkolták a nagymamámat a Komárom-Esztergom megyei Leányváron. Nagyon brutális módon történt a gyilkosság" - fordult a Hírszerző szerkesztőségéhez egy olvasója.

"A boncolás után kiderült, hogy nagyon brutálisan megverték, belső szervei sérültek. A gerincoszlopról leszakadtak a bordái, tehát valószínűleg még ugráltak is rajta, vagy óriási erővel rugdosták szegényt. Betört az orrcsontja, a fejét szétverték, mindenhonnan dőlt belőle a vér!" - folytatódott a levél.

A boncolási jegyzőkönyvet a család nem kapta meg, de különféle ismeretségeken keresztül megtudták, a halál közvetlen oka az volt, hogy megfojtották - teszi hozzá immár szóban.

Jó ötlet - lenne

A rendőrség a mai napig nem hozta nyilvánosságra az esetet. Másfél héttel ezelőtt a család felvetette a rendőrségnek, talán előre vinné a nyomozást, ha a nyilvánosságra hoznák a bűntényt. Mondták nekik, jó ötlet, de végül nem tették meg. Ugyanakkor, meséli, azt is megkérdezték, nem okozna-e problémát, ha ők fordulnának a sajtóhoz. Biztosították őket, hogy nem.

Az ügyben nyomozó Tatabányai Rendőrkapitányság sajtóreferense a Hírszerző érdeklődésére elmondta, saját hatáskörben úgy döntöttek, az ügyet nem hozzák nyilvánosságra. Továbbá annyit közölt, hogy folyamatban vannak a tanúkihallgatások, és bekérték a szakértői véleményeket.

A hírszerző.hu informátora végig ott volt a helyszínelés alatt. Így mesélte el az eseményeket.

Az áldozatot az ő édesanyja találta meg, amikor január 5-én látogatóba ment az egyedül élő 82 éves nagymamához. Az idős nő nem nyitott ajtót, ezért segítséget hívott, hogy törjék be az ajtót. Amikor látták, hogy odabenn a néni kiterjedt vértócsákban a földön fekszik, kihívták a rendőrséget. Ekkor értesítették őt is, és később a hatósági tanú szerepét ő töltötte be.

A falu orvosa és az először kiérkező két rendőr kezdetben balesetre gyanakodott. Órák teltek el, mire arra jutottak, hogy gyilkosság történhetett, és elkezdték rögzíteni a nyomokat.

A néni ismerte a gyilkost?

A lakást a tettes nem forgatta fel, nem hiányzott semmi. Az áldozat pénztárcája üres volt, de informátorunk a rendőrökkel pár perc alatt két, egész nyilvánvaló helyen is pénzt talált. A helyszínelés során kiderült még, hogy az elkövető két vértócsát is megpróbált feltörölni, de a foltok a padlón maradtak.

Leányváron és környékén még soha nem történt ilyen bűncselekmény. Az eset óta az emberek gyanakvóak és zárkózottak, mondták lapunknak falubeliek. Többségük úgy gondolja, a néni ismerte a gyilkosát, egyébként nem engedte volna be a lakásba.

Forrás: www.hirszerzo.hu

(forrás)