Diáktudósok a tatabányai főiskolán
Közélet
2009. jan. 30.

<p>Komárom-Esztergom megye középiskoláiban működő tudományos műhelyek bemutatkozó konferenciáját rendezte meg január 28-án, szerdán a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája a diáktudósok kapcsolatteremtése és a főiskolával való megismerkedés érdekében.</p>

A „Tudomány utánpótlása” nevű rendezvényen a Tatabányáról, Tatáról, Komáromból és Pápáról érkezett diákok csapatai 11 előadást tartottak. A bemutatók közül a zsűri a legjobb három alkotást díjazta; az Árpád gimnáziumból Wist Ferenc bemutatóját a sokkoló elektromágnesességről, a tatai Eötvös gimnázium űrkutató szakkörének előadását és az oroszlányi Lengyel József gimnáziumból Egresy Istvánt a Vértes sziklagyepeinek és füves területeinek vizsgálatáért.

Az árpádos Szentirmai Klaudia különdíjat kapott közel 20 perces filmjéért, mely azt mutatta be, jóakaratú és becsületes emberek is könnyen hajléktalanná és ezért megbélyegzetté válhatnak.

A rendezvény védnökei voltak: Tatai-Tóth András országgyűlési képviselő, az Országgyűlés oktatási és kulturális munkacsoportjának tagja és dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

(forrás)