Városrendőrség Esztergomban?

Városrendőrség Esztergomban?

2009. 01. 28. 18:16

Városrendőrséget hoz létre a fideszes vezetésű Esztergom a nemrég bejegyzett Védvár 2008 Biztonságtechnikai, Informatikai és Vagyonvédelmi Zrt. segítségével – értesült a HVG.

A cég két részvényese a városi tulajdonú Strigonium Zrt., illetve az UD-ügyből ismert Horváth József egykori titkosszolga érdekeltségében álló North Atlantic Protector Kft.

A tervekről a friss HVG-ben olvashat.

Forrás: hvg.hu

Eredeti méret

2009. 02. 24. 12:36

B. Zs. 1994. október 21-én a Népszabadság munkatársaként az alábbiakat írta Adalékok a nagy Fidesz-leleplezés című írásában arról, miért is hagyta ott a Fideszt:

Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppen hogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem!

Azután meg, én igazán jókor váltottam.

Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el. Hja, kérem, fontos a jó ritmusérzék... Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az »igazi« okokról... Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc – mindjárt »csókos gyerek« lettem.

Most itt az idő az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot.

Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.

Na, a Tóth Bélát pedig a Bécsi Kávézóban mutatták be nekem, rizsfelfújtat evett a picim, málnaöntettel, aztán kért egy leveseskanalat, hogy rendesen ki tudja hörpölni a jó szaftját neki – na most, én igazán nem vagyok megjátszós, de ez mégiscsak zsenánt volt kicsinyég...

Tetszik érteni? Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. (Feltéve hogy B. Zs.-nek lehet hinni.)

Mára már nem fegyveres őrök vannak - legalábbis Esztergomban -, hanem UD Zrt., városrendőrség, takarító-őrző-védő cégek, stb.

2009. 02. 21. 15:11

Én dolgoztam rövid ideig biztonsági cégnél.Ez az egész nem nem más ,mint a közpénzek biztonságos lenyúlása!Persze azért marad is!!!Talán még haszna is lesz.De ez kétséges!!!!

Törölt felhasználó

2009. 01. 28. 21:53

Nézzük egy kicsit a mocskos anyagiakat.

50 emberrel többet fog foglalkoztatni az UD VÉDVÁR. Ok.

A bevételei mitől fognak nőni?

Valószínűleg attól, hogy a városi egyéb cégeket fogják őrizni. (ennek a jelei már megvannak) Tehát akkor, elmondhatjuk, hogy ismét egyik zsebünkből rakjuk a pénzt a másikba megint, ahogy az élményfürdőnél? Igaz itt a North Atlantic Protectornak is le kell essen valamennyi még...

2009. 01. 28. 20:41

Ez még mindig tagja a részönkormányzatnak? Pedig pont a héten gondolkodtam rajta, hogy visszaengedem a portálra medve53-at, hogy Petró ne érezze olyannyira kötelességének az ellensúly szerepének betöltését a szeretgom életében...

Törölt felhasználó

2009. 01. 28. 20:17

Érdekelne azért, hogy a város agya szerint melyik része hazugság épp ennek a cikknek?

Szerintem ezt Knappal kellene lejátszania a sofőrnek... - ő nyilatkozott a Hídlapban is, tudomásom szerint...

Eredeti méret

2009. 01. 28. 20:05

Ez a hír egyszerűen nem igaz, egy nagy hazugság, és ezt megírta bajuszos patakimedve is az iwiw-en:

Most néztem utána a hír a gagyigomról származik ők pedig attól a HVG -től vették a hírt ahol pénzért bármit megírnak.Márpedig az utóbbi egy-két évben látható a HVG MILYEN cikkeket jelentet meg Esztergomról.Kizárólag a gagyigom és "csapata" által megírt és megrendelteket,ebből adódóan a hitelessége egyenlő a nullával.

2009. 01. 28. 19:43

Magánhadsereg ?

Jómagam már akkor óvtam a Dunát a befagyástól, amikor a várat akartuk megvenni :)

Törölt felhasználó

2009. 01. 28. 19:41

www.esztergom.hu

A város azt tervezi, hogy elsősorban az esztergomi, másodsorban pedig a környékbeli munkavállalókra gondolva munkalehetőségeket biztosít. A munkahelyteremtés egyik fejezete lesz, hogy közel ötven fővel kívánja növelni a város az őrző-védő munkát végző Végvár Kft. Védvár Zrt. állományát. A miskolci példára hagyatkozva „városrendőrségnek” nevezhetjük azt a majdani szervezetet, mely működni fog, a rendőrség megsegítésére, a lakosság védelmére. A remények szerint ebben a városrendőrségben a helyi polgárőrség néhány tagja is szerepel majd. Ugyancsak az új évben épül ki egy új köztéri kamerarendszer, mely szintén a közbiztonságot és a közrend védelmét hivatott erősíteni. A több tízmillió forintos új megfigyelő rendszer, kiegészítve egy rendszámfelismerő berendezéssel képes lesz arra, hogy az esetleges elkövetőkről értékelhető felvételeket, adatokat biztosítson a rendőrség számára.

2009. 01. 28. 19:04

Hurrá éljenek a városállamok! Így kell ezt csinálni! Saját törvények /legalábbis azok sajátos értelmezése/-saját rendőrség,ha már az államirendőrségben és a polgárőrségben nem bízhatunk! Várom a saját zsoldoshadseregbe hívó felhívást,aztán megalakíthatnánk a saját városállamvédő hatóságunkat is! A főkapitány éshelyettesi posztra kapásból volna két jelöltem! És ha volna még a város kasszájában egy kis dugipénz akkor lenne még egy pár ötletem nekem is!

2009. 01. 28. 19:04

Köszi szépen! Gondolom a Rimaszombati Városi Rendőrség a hatályos szlovák törvényeknek megfelelően működik. Remélem azt nem akarják átültetni Esztergomba!:))))))

Törölt felhasználó

2009. 01. 28. 18:40

UD-s magánhadsereg Meggyesnek... :)

Az EVÉD-ből csinálták, ide szándékoznak elhelyezni a Suzukiból elbocsátott embereket, úgy 50-et...

A Hídlap már beharangozta annó, csakhogy akkor még VéGvár és Kft volt... most lett belőle VéDvár és Zrt.

A jegyzett tőke nyolcvanegymillió-hétszázkilencvenkettőezer forint.

A képviseletre jogosul(tak) adatai: Morvai Tamás vezérigazgató

Átalakulás folytán létrejött cég esetében a jogelőd cég(ek) adatai: Esztergomi Vagyonvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

gömbicica

2009. 01. 28. 18:33

Gugliból: (ha nem lehet, kérem törölni)

"Üdvözöljük Önöket a Rimaszombati Városi Rendőrség hivatalos web-oldalán, mely tájékoztatást nyújt a Városi Rendőrség feladatairól és tevékenységéről.

A Városi Rendőrség sajátos előírásokkal összhangban van megalakítva, mint a város rendfenntartó egysége.

1. Biztosítja a városban a nyilvános rendet,

2. Törődik a rend és az életkörülmények védelméről a városban,

3. Törődik az általános érvényű városi rendeletek, a városi képviselőtestület határozatai és a polgármester rendeleteinek betartásáról,

4. További feladatokat teljesít a városi rendőrség szervezeti szabályzata és a polgármester utasításai értelmében."

Nálunk szerintetek mi lesz a feladat????

1-2 pont nem sima rendőrségi feladat lenne?

3. pont. HÜ ez érdekes lenne :-)

4.pont Ez meg még érdekesebb

Talán lesz majd a város honlapján valami információ.

2009. 01. 28. 18:28

Az meg mi lesz?