A bűnös város
2009. jan. 25.

<p>Egy lakópark 34 családja vár úgy egy éve egy hozzájárulásra a Tisztelt Hivataltól. A téma kapcsán Meggyes Tamás polgármester <a rel="nofollow" href="http://szeretgom.hu/content/40749_/#content40749">éles kirohanást intézett</a> a legutóbbi testületi ülésen a lakópark építtetője ellen. Misznéder János válasza az alábbiakban olvasható.</p>

A lakók beadványa óta már 2 x 8 nap is eltelt, de Osvai úr levele óta írásos választ sem én, sem a lakók nem kaptak. Nincs ebben rendkívüli, megszokott ebben a városban , hogy az ügyintézés a Hivatal részéről bizonyos „kör” számára nehézkes, mások számára ugyanakkor feltűnően gördülékeny...

Szerdán ismét felkerestem a Városszépítési Osztályt, ahol véletlenül a vezetővel találkoztam, érdemleges választ azonban most sem kaptam. Olyannyira nem, hogy nem is akart velem tárgyalni, mondván nincs miről.

Az én problémámat szerinte csak a polgármester úr tudja megoldani, de ő nem biztos , hogy akarja. A városszépítési osztály vezetőjétől is azt a megerősítést kaptam, hogy bírósági úton gyorsabb lesz megoldást keresni, ez azonban legalább fél év.

Ezért keresetet nyújtottunk be az Esztergomi Városi Bíróságra, amiben kérjük a Bíróságot, hogy az alperes nyilatkozatát a Ptk. 5. §-a alapján ítéletével pótolja.

Hivatkozva az eddigi írásbeli megkeresésekre ( 2007. július 11.; 2007. szeptember 5.; 2008. augusztus 05.; 2008. december 04.; valamint 2009. január 12. ) amelyekre semmilyen választ nem kaptunk. A személyes megkeresésekről nem is beszélve , amelyek száma 15 – 20-ra tehető.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya ( 1949.évi XX.törvény ) 70 / D §. ( 1 ) bekezdése kimondja : „ A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egézséghez „ , így az ivóvíz-ellátás alapvető jognak tekintendő.

Bízok benne, hogy a Bánomi úti lakóparkot még a városvezetés nem soroltatta más ország területéhez… bár azzal, hogy 14 képviselő segítségével ma megszavaztak egy méltánytalan és ezért törvénytelen döntést azt sugalmazzák, hogy Esztergom nem tartozik a Magyar Köztársaság joghatósága alá. Itt nem számít méltányosság, demokrácia, emberség, törvény jogrend, semmi.

Engem bűnözőnek kiáltanak ki.

Lehet, hogy az vagyok, bár világ életemben tisztességesen éltem, dolgoztam, nem vertem a feleségemet, nem rohangáltam részegen, magamon kívül a városban, nem félt tőlem senki, nem tettem tönkre egzisztenciákat, családokat, gyerekek százait, városi polgárok tisztességébe nem gázoltam bele, … szóval sokmindent nem csináltam, ami ugyanolyan köztörvényes és megbotránkoztató, mint az, amivel engem vádol (megjegyzem pillanatnyilag csak vádol!) az ügyészség.

Polgármester úton útfélen nyilatkozik a nyilvánosságnak, sajnáltatja magát, engem és másokat mocskol, pedig valójában nincs oka panaszra. A ház kigyulladása jól jött neki. Elterelte a figyelmet arról, hogy tisztességtelen úton, nem csak erkölcstelen, de törvénytelen –semmis- szerződéssel, csalárd módon szerezte meg a háza alatti telek egy részét, pont azt a részét, ami az értéktelen telkét beépítésre alkalamassá tette.

Sajnálatra méltó áldozattá tette az eset, ami jelentősen javította egyre mélyebbre zuhanó tetszési indexét.

A leégett épület biztosítva volt, komoly kártérítést kapott ezért a „kárért” a tulajdonos, ez tudható a nyomozati anyagból, az autó viszont eleve nem az övé volt, hanem a Hivatalé.

Ugyan polgármester úr! Ha a házát le kell majd bontania a folyamatban lévő hatósági eljárások végén, ugyan kitől igényel majd kártérítést?

S vajon a megégett kocsiját ki cserélte volna újra?

Engedje meg, hogy én önt legalább annyira bűnözőnek tartsam, mint amennyire Ön engem annak tart.

Csak az öné más műfaj. Fehérgalléros, úgy mondják. De semmivel kevésbé veszélyes és kártékony. S remélhetőleg ön is meg fog bűnhődni törvényes és igazságos bíróság által, úgy, ahogy azt nekem is kívánja. Tudja mit, polgármester úr, ez valóban így, de csak így lesz igazságos!

Önmagában már az is tisztességtelen csúsztatás, törvénnyel, joggal való visszaélés, hogy polgármester „úr” a lakók és a lakópark ügyét eszközként használja a bosszúja kivitelezéséhez. És ezt még csak nem is titkolja, láthattuk, hallhattuk a képviselőtestület ülésén.

A konkrét esethez visszatérve:

A saját tulajdonomban lévő területemen a közterület határig ki van építve a hálózat , a víz esetében a közterületen lévő zúzottköves úton - amit az építkezés megkezdése előtt mi tettünk rendbe, ugyanis csak gyalogosan lehetett használni-. kellene 10 métert felbontani.

A másik irányban a csatornának kb. 3 méter aszfaltot kellene felvágni, amit persze helyreállítanánk, ez nem volt soha kérdés.

Nos, ennyi. De mert a tulajdonos Önkormányzat nevében a polgármester 1 esztendeje nem nyilatkozik, így végleges használatbavételi engedélyt nem kap a lakópark.

A helyzet valóban alkalmas a bosszúra.

Az előzmények megtekintése és a kommentelés az eredeti cikkben lehetséges: itt

(forrás)