2010-ben dönthetünk mi is!
2009. jan. 17.

<p>Én balga még ezeket a szegény Fideszes képviselőket hibáztatom</p>

Új típusú és egységes gondolkodás van kialakulóban az esztergomi önkormányzati többségénél! Spórolós! A bevezetése még várat magára, de már közel a változás!

A legutóbbi testületi ülésen fogalmazta meg ezirányú elképzeléseit a polgármester! Történt ugyanis nem rég, hogy az önkormányzati többség véletlenül, vagy sem, nem úgy döntött, ahogyan azt a polgármester akarta! Az ilyen méltatlan döntéshozatal, a következő korszakos gondolatok megfogalmazására (nehezen ment számára, ez látható volt az ülésről készült felvételen) késztette:

„Attól, hogy Nyíri képviselő úr javaslatát elfogadtuk, a jövő héten hozhatok bármit és az azt követő héten és az azt követő héten…”

„Azt gondolom, hogy amikor egy ilyen demagóg javaslat, azért mert a képviselők egy része nem figyelt, elaludt, szinte szó szerint ez történt, átcsúszik….”

„Minden héten eldönthetik, hogy az én indítványomat vagy az eredetit fogadják el…..”

„A képviselőtársak szerintem rosszul döntöttek, azért mert nem figyeltek oda….”

„hogy, ha nem tetszenek megszavazni, előterjeszteném a jövő héten is, az azt követő héten is…”

„Ha nyíri képviselő úr javaslata múltkor igaz volt, akkor most nem lesz igaz, mert remélem, .hogy a rendeletet annak ellenére elfogadja a testület, hogy múltkor ez a hiba bekövetkezett! ILYEN EGYSZERŰ!”

Ezek után már igazán csak annyi kell a spórolás megvalósításához, hogy a testület tagjait el kell küldeni, mert nincs már szükség a munkájukra! Minden úgy is attól függ, mint a fenti példa mutatja, hogy mi a véleménye a polgármesternek, valamely dologról!

Könnyű így az élet a városháza,( egyszerű esztergomi polgárok számára) „érinthetetlen irodájában”!

Én balga még ezeket a szegény Fideszes képviselőket hibáztatom, ha valami törvénytelen, szabálytalan döntést hoz az önkormányzati többség! Nem hibásak Ők, csak nem akarnak életük végéig ülni a városházán, inkább már elsőre (na jó, véletlenül néha másodikra) elfogadják, amit a polgármester követel. Így tényleg könnyű a polgármesteri lét! Nincs veszekedés, vita, ostoba kérdezősködés, és nem kell az ország legjobb polgármesterének, válaszolgatnia!

Gondolom azért is jó a polgármesternek, mert annyi a tiszteletdíja amennyire igényt tart! Ha a testületi többség az 1.5 milliós jutalom előterjesztését véletlenül nem fogadja el elsőre, majd elfogadja x.-re! Végülis hálásak lehetünk a polgármesternek! Kérhetne többet is magának, az önkormányzati többség előbb-utóbb megszavazná azt is!

Bármit!

Ebből is látszik, felesleges most az önkormányzat! Csak unatkoznak, esetleg elalszanak, felesleges az egész! A polgármester dönt és itt lészen a Kánaán!

Valósan jelent meg tehát a Szeretgomon, hogy a képviselők parancsra döntenek! Az ám, de nem a polgármester, hanem a természet parancsára! Szükségre még nekik is ki kell menni néha!

2010-ben dönthetünk mi is! El kell döntenünk, hogy van e szükség az önkormányzat érdemi munkájára, vagy elég, ha a városnak csak polgármestere van!

Tessék választani!