Stop.hu: Esztergom az idegösszeomlás szélén
2009. jan. 9.

<p>A gázkorlátozást csütörtökön mérsékelte a kormány, azonban péntekre talán az utolsó előtti leghidegebb napra virradt. Gázpolitikai és meteorológiai szempontból egyaránt. A kettős válság, azonban megviseli Esztergom lakóit. Sokuk életében a gázválság vége sem hoz enyhülést.</p>

Nincs ütemesebb, ütemes menetrend a Budapest-Esztergom közti 60 percekkel kimért viszonylatnál. A Csalagút megépültéig ezen a vonalon volt szabad a csók az öreg kontinens leghosszabb vasúti alagútjában. Oda az elsőség meg a térerő: templomi csend lesz amikor a klimatizált Desiro befut a csőbe Esztergom felé.

A mi "out"-unk!

A Magyar Suzuki kettős szorítást él át ezekben a napokban. A Pénzügyi világválság után, a gazdasági krízis közepette gázkereskedelmi haváriát kell elszenvednie. A több ezer környékbelinek munkát adó autógyár a világpiaci recesszió okozta létszámleépítését alig kezdte el, amikor e hét elején termelés-stopra kényszerült kormányzati gáztakarékossági utasításra. Ruska Viktória, a Magyar Suzuki szóvivője csütörtök délben azt mondta: azon vannak, hogy a tervezett hétfői újraindítást időben előbbre hozhassák, de egyelőre kollégái és a cégvezetés még az eredeti menetrendet tekinti mérvadónak. Aztán kijelentette, hogy fotózásra most nincs mód, mert azt csak kivételes alkalmakkor engedélyezik.

A teljes cikk: www.stop.hu