Parkolófoglalók

Parkolófoglalók

2009. 01. 08. 12:25

Ismét megmozdult Esztergom népe. A január ötödikén lezárt Bástya-parkolót az autósok egyszerűen visszafoglalták maguknak.

Az elkerítés céljából kihúzott szalagokat egész egyszerűen letépték az autósok, majd az immáron ingyenessé vált (mivel a parkolóórákat elszállították) parkolóhelyeken vígan parkol mindenki.

A helyszínen amúgy semmiféle tábla nem tiltja a parkolást, de néhány munkás már nekikezdett egy palánkkerítés építésének.

Ami bizonyos: a rendkívüli hideg miatt jelenleg érdemi régészeti feltáró munkára nem sok lehetőség van, tehát a lezárás teljességgel feleslegesen történt meg január ötödikén.

Törölt felhasználó

2009. 01. 29. 22:44

Iszonyat tempóban folynak a város építkezései. Valószínűleg a túl nagy meleg miatt, mert eddig a hideg miatt álltak.

A Hotel Aqua környékén úgy 8-10 ember is látható volt, a többi...

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 23:30

Na én ezt nem értem, de nagyon nem!

1. A Bánomi áttörés II. projektje és a Zöldház mögötti ásatások is állnak a hideg miatt.

2. Hétfőn folytatódhatnak a régészeti munkák a Bástyánál is, mely a Fürdő Szálló építésének előkészítése.

Ha az 1. pontban írt munkálatok állnak a hideg miatt, a 2. pontban írt munkálatok mitől folytatódhatnak hétfőn? Azokat nem zavarja a hideg? Mi a különbség a Zöldház mögötti talaj meg a Bástya melletti talaj között? Ez utóbbi nem fagyott meg? De ha az etvonline tudja, hogy hétfőre jelentősen enyhül az idő, akkor miért csak a 2. pontban írt munkálatok folytatódhatnak? Az 1. pontban írtak miért nem?

Valaki megmagyarázhatná...

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 21:43

De várjál, ezért hamarosan pert indítanak ellene.

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 20:58

A tartós hideg miatt a legtöbb esztergomi beruházásnál kényszerszünetet rendeltek el. A tervek szerint amint jobbra fordul az időjárás, folytatják a munkálatokat. A Bánomi áttörés II. projektje és a Zöldház mögötti ásatások is állnak a hideg miatt. Hétfőn folytatódhatnak a régészeti munkák a Bástyánál is, mely a Fürdő Szálló építésének előkészítése.

Hülye tél. Biztosan meglepetésszerűen érkezett, aljas politikai indokkal. Csak azért, hogy a gyarapodást gátolja.

www.etvonline.hu

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 11:38

Szerintem egy motorosfűrész kevesebbet fogyasztana mint egy bulldozer

A Zöld-út munkatársai valószínűleg valahol nyírták a füvet a városban és nem volt aki láncfűrésszel kivágta volna, így vissza kellett térni az ősi balkáni szokáshoz.

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 11:00

Barbárkodni is kell néha....

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 10:59

Arthur még nem fogta fel teljesen, hogy a tanács le akarja rombolni a házát, hogy gyorsforgalmi utat építsen a helyére. Csütörtökön reggel nyolckor Arthur nem érezte igazán jól magát. Kábán ébredt, kibújt az ágyból, bávatagon kóválygott a szobában, ablakot nyitott, meglátott egy buldózert, belebújt a papucsába, és a fürdõszobába trappolt mosdani.

Fogkrém a fogkefére - megvan. Sikálás.

Borotválkozótükör - a plafonra mered. Arthur beállítja. A tükörben felvillan a másik buldózer képe a fürdõszoba ablakán át. A tükör beállítása jó, Arthur borostáit tükrözi. Arthur leborotválja õket, mosdik, törülközik, kitrappol a konyhába, hogy bekapjon valami jóízût.

Kanna, villásdugó, tej, kávé. Ásítás.

Átvillan a fején a szó: buldózer. Hogy jön ez ide?

A buldózer a konyhaablak túloldalán meglehetõsen hatalmas jószág.

Arthur rámered.

Sárga - gondolja, és a hálószobába trappol öltözni.

Útban a hálószoba felé megáll, hogy igyék egy jókora pohár vizet, majd még egyet. Másnaposságra gyanakszik. Mitõl is másnapos? Ivott volna az elmúlt éjjel? Föltehetõleg. Fölvillan valami a borotválkozótükörben.

Sárga - gondolja, és kitrappol a hálószobába.

Megáll és elgondolkozik. A kocsma, gondolja. Hûha, a kocsma! Halványan rémlik, hogy dühös volt, méghozzá valami nagyon fontos dolog miatt. Mindenkinek mesélte: gyanítható, hogy hosszasan mesélte mindenkinek: legtisztább vizuális emlékei a többi ember arcára fagyott üveges pillantásokra vonatkoznak. Valami új gyorsforgalmi útról volt szó, melyet akkor fedezett fel. Hónapok óta lehetett hallani róla, de valahogy senki se tudott róla semmit. Nevetséges! Még egy hatalmas korty víz. Majd elrendezõdik az ügy magától, gondolja, a tanács ezúttal elvetette a sulykot. Majd elrendezõdik.

Úristen, micsoda borzasztó másnaposságba kerül ez neki! Belenéz a hálószobatükörbe. Kiölti a nyelvét.

Sárga - gondolja. Átvillan a fején a szó: sárga. Vajon hogy jön ez ide?

Tizenöt másodperc múlva Arthur a háza elõtt fekszik, egy hatalmas, sárga buldózer útjában, mely a kerti ösvényen halad fölfelé.

pici.web.elte.hu

Törölt felhasználó

2009. 01. 13. 10:55

Szerintem egy motorosfűrész kevesebbet fogyasztana mint egy bulldozer... de én nem értek a favágáshoz.

2009. 01. 13. 10:25

Euronics Rest in peace.

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 01. 12. 23:16

Szerintem kivételes gyorsasággal rájöttek az illetékesek a hibájukra, és korrigálták azt. Ez dicséretes.

Csak aztán nehogy bajuk legyen belőle...

Törölt felhasználó
Törölt felhasználó

2009. 01. 12. 20:26

eltünt a Behajtani tilos - Kivéve célforgalom tábla. A helyét egy Zsákutca jelölés vette át, ami meg is felel a valóságnak, ugyanis a zöldház felöl lezárták az utat is.

2009. 01. 12. 17:02

Nem biztos, hogy ide tartozik:

Ma (hétfő) megvásároltam a 3000 Ft-os éves lakossági parkolójegyet. Mivel a bejelentett lakcímem a Kis-Duna sétányon van, oda kaptam parkolót, illetve "M" jelzéssel a mélygarázsba.

Nem tudtam, hogy a mélygarázsba is érvényes lehet a 3000-es lakossági.

Amúgy hiába az ügyintézők figyelmessége, sokat kellett várnom a strigó folyosóján, de így legalább fültanúja lehettem a parkolójegyekért sorbanálló polgártársak megjegyzéseinek. Érdekes volt, hogy senki sem rejtette véka alá a mondandóját, sőt inkább a hangoskodás volt a jellemző.

Leginkább a 600%-os emelésen ment a szópóker, főleg hogy a folyosón két A4-es lapon kint van a tavalyi mondóka: ingyenes a parkolás, 500 Ft-ot kell csak fizetni, azt is az ügyintézésért. Egy év után cserélni kéne...

üdv

kolumbán balázs (a fia)

Törölt felhasználó

2009. 01. 11. 22:01

Nem hát. Csak mondja amit betanítottak neki :)

A parkolót én is fotózom. Csak, hogy érezzék a törődést.

Az Erzsébet-ház még nem lakható.

Törölt felhasználó

2009. 01. 11. 20:17

Szerintem nem is ismer téged vagy kever valakivel ,akár csak engem .Egyébként egy haverom ott lakik az említett parkoló fölött .Azt igérte minden nap csinál pár fotótigy látható hogy folyik -e érdemi munka a területen ,vagy csak azért történik minden hogy bekényszeritsék az embereket a mélygarázsokba .Az Erzsébet házival mi a helyzet át adták már ?Nem vagyok othon kevés az infóm.

Törölt felhasználó

2009. 01. 11. 20:06

Kedvenc sofőröm annyira próbálja a nyakamba varrni a parkolóban a szalag levágását, hogy kezdek gyanakodni, hogy esetleg ő volt... :)))

Törölt felhasználó

2009. 01. 10. 20:37

Azért ez nem semmi .Két év után raktak ki egy megállni tilos táblát az Aranyhegyen.A parkolót képesek egy nap alatt felszedni hogy nekik legyen igazuk .Ez igazán polgárkedvelő magatartás,és rendkívül pitiáner is.Montam én hogy a mélygarázsban fogsz kikötni ha beférsz .

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 01. 10. 18:58

Valószínűleg az Alien (A nyolcadik utas a Halál) című 1979-es angol horrorfilm valamelyik szereplőjére, bár azok nem autóval közlekednek ;)

Törölt felhasználó

2009. 01. 10. 18:49

Kire mondja a naszályi buszsofőr?

Viszont a behajtani tilos táblával tényleg gond lehet, mert azért nem pattogott :)

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 01. 10. 18:37

Pataki István Link | Válasz erre | január 10., 15:32 | 1002.

IDEGEN, mi lesz veled hétfőtől a Bástya (volt) parkolóban: milyen kötelet fogsz reggel leszedni,mert feltörték a parkolót?

(iwiw.hu)

Törölt felhasználó

2009. 01. 10. 17:42

Nem lennék meglepve, hogyha csak a feltörésig jutnának, amit csak azért és csakis AZÉRT turkálnak, hogy "ott" legyen az igazság! Kedves esztergomba tévedő, és itt lakó autósok elvették az esélyt a potyaparkolástól.

Kellett itt háborogni. :-(((( Jól megkaptátok!

No akkor komolyan: Remélhetőleg nem csak a feltörlésig, jutnak, és haladnak is majd. Csak sajnálni tudom azokat, akik turkászkodni fognak a feltárásnál. Nem lehet valami nagy élmény minuszokban matatni. Csak nehogy meglepetés érje őket. Nem ismerem nagyon a régi Esztergomot, de a nagy turásnál érdekes lenne, ha valami melegvizü usztatóra lelnének.