Esztergomi Sakk Club folytatja, de segítséget kér
2009. jan. 7.

<p>Az Esztergomi Sakk Club az önkormányzattól -Polgár József segítségével- ingyenes játéktermet kap, ez a legnagyobb segítség. Az Esztergomi Sakk Club soha nem foglalkozott politikával, jobb és baloldali emberek sakkoznak nálunk, a felekezeti hovatartozás és bőrszín soha nem volt téma. A 2007/ 2008-as NB II-es sakkbajnokságban a két legjobb pontszerző Horváth István és Kovács Géza volt.</p>

A mai napon 47.500 Ft-ot azaz negyvenhétezerötszáz Ft-ot befizettünk 14 játékos után a Magyar Sakkszövetségben, hogy vasárnap folytatni tudjuk az NB II-ben az országos sakkcsapatbajnokságot. A nyolcadik helyen álló csapatnak 21 igazolt játékosából 14 esztergomi és párkányi sakkozónknak tudtuk kiváltani az országos játékengedélyét, a játékosok ez mellett saját pénzükből fizetik az utazásokat és a versenybírói díjakat. Mint ismert, a 2008/2009-es bajnokságban eredményei és pályázatai ellenére, támogatást nem kapott az Esztergomi Sakk Club. Az egyik közeli önkormányzat bejelentkezett, hogy átvenné az NB II-es csapatot, olyan támogatást adna, amire van több példa Komárom-Esztergom megyében ilyen szintű sportegyesület esetében, de játékosaink Esztergomban szeretnének sportolni. Élethalál harcát vívja az 1924-ben alakult sakkegyesület, ezért tisztelettel kérjük, aki tudja, segítse a klubunkat. Vasárnap a Szentgörgymezői Olvasókörben Vajda Levente nemzetközi nagymesterrel és még három mesterrel felálló Tatai HAC-ot fogadják az esztergomiak, de a bajnokság további folytatására reális esélyt nem látunk. Érsekújvári játékosainkat nem is tudtunk felvenni az erőlistára.

Körülbelül 200 ezer Ft azonnali segítségre lenne szükségünk, 200 esztergomi, sakkszerető 1000 Ft-os segítségére. A közösségünknek nincs több tartaléka a 2008-as szezonban közel félmillió Ft-ot álltak a játékosok zsebből. Anyagi felajánlást Budapest Bank 10103661-55012900 számlaszámra lehet befizetni, de bármilyen segítséget köszönettel fogadunk:

Malatinszky Csaba Mb. szakosztályvezető 06-20-9234-705

Esztergom, 2009. január 7.