Találós kérdés
2008. dec. 11.

<p>Vajon melyik társadalmi szervezet céljai a következők?</p>

"Az esztergomi közösségek fejlesztése, a nemzet hagyományos értékei, valamint az európai kulturális örökség iránt fogékony, elkötelezett és tenni akaró polgárok együttműködésének támogatása, a nemzeti és európai értékrend - az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás, az egyének és családok boldogulása - képviselete és terjesztése, a jogállamiság, az önigazgatás a szociális piacgazdaság és a magyar polgári demokrácia erősítése."

Aki az Esztergomi Polgáregyletre tippelt, az tippelt jól!

Ezen Polgáregylet kiadásában megjelent a legújabb Esztergomi Tükör.

Természetesen a „nemzeti és európai értékrendnek” megfelelően egyetlen cikket sem volt képes a bátor írója aláfirkantani.

Az első számot követő fiaskó – a főszerkesztő nem is tudott a kiadványról – után a legújabb számot már a „szerkesztőbizottság” szerkeszti.

Nyolc oldal tömény seggnyalás. Szép teljesítmény!

Ismerjük el: az esztergomitukor.blog.hu se semmi, bár a bátorság nem tartott ki sokáig. A legizgalmasabb bejegyzés „Betonkemény tényfeltárás” címen futott, ám ma már csak egy „...Hát ezt a bejegyzést kimoderáltuk.” feliratot találunk alatta.

Miről is írtak itt, mielőtt önmoderálásra kényszerítette volna őket valamiféle felső erő?

A Fidesz megyei elnökét támadták nem kis hévvel. Nem idézném, de súlyos vádakat hangoztattak vele és a Holcim beruházással kapcsolatban. Sőt még árulónak is nevezték őt. Fura egy párton belül. „Az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás” ez jut eszembe újra… A bejegyzés végén a megyei elnököt arra kérték, hogy tegyen meg bizonyos lépéseket.

Hogy mi lett a történet vége? Másnapra a blogbejegyzés eltünt. Horváth Mihályt pedig első fokon a megyei Fidesz kizárta soraiból.

Horváth személye visszatérő téma a lapon. A mostani számban még versbe is foglalta az ismeretlen szerző az ő kizárását.

Nézzük ezt a verset.

Csak nekem tűnik olybá, hogy ugyanaz a rendkívüli tehetségtelenséggel megáldott rímszobrász véste sorokba gondolatait, mint aki az elhíresült féniksmadaras dalt blogba öntötte???

Ezután a kis irodalmi kitérő után nem maradt más hátra, mint kérdezni.

Kiváncsi lennék néhány ember véleményére.

Elsőképp a Polgáregylet a Bíróságok weblapja által nyilvántartott elnökéjére Knapp János Páléra, másodsorban pedig Horváth Istvánéra, aki az április 8-i támadással kapcsolatban jegyzett egy levelet eme egylet elnökeként.

Uraim! Miképpen tudnak azonosulni az Esztergomi Tükör eszmeiségével és stílusával?

(forrás)