Több mint vicc!
2008. dec. 10.

<p>Óriási reklámot kapott karácsonyi ajándékképp oldalunk, a szeretgom! Nem máshol szerepelünk kiemelt hírként, mint a <a href="http://www.esztergom.hu" rel="nofollow">www.esztergom.hu</a> és a <a href="http://www.hidlap.hu" rel="nofollow">www.hidlap.hu</a> címlapján! Hogy mivel érdemeltük mindezt ki? Első fokon, nem jogerősen helyreigazításra köteleztek minket. Hja. Van ilyen. Amennyiben az ítélet jogerős lesz, természetesen végrehajtjuk azt. A városi lapban nem megy ilyen gördülékenyen.</p>

A dolog pikantériája, hogy miközben 4 jogerős helyreigazítást nem hajt végre a város Hídlap című kiadványa, addig az elsőfokú ítéletet azonnal közlik.

Horváth Mihály 4 sajtópert nyert meg, minden esetben helyreigazítást rendelt el a bíróság.

Olyan „apróságok” szerepelnek az ítéletekben, mint pl:

„A Hídlap 2008. május 24. napján megjelentetett „A városfejlesztés kerékkötői a tények tükrében Parkolásból politika” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Esztergom Város Önkormányzata korábban 257 parkolóhely 1,92 milliárd forintért történő bérbevételét határozta el, és, hogy a parkolással kapcsolatos politikai vitában Horváth Mihály önkormányzati képviselő a polgármestert politikai hatalom megszerzése érdekében kritizálja. Valótlanul állítottuk, hogy a Mária Valéria Hotel beruházásában Horváth Mihály társként szeretett volna részt venni, ám végül inkább Ausztriában fektetett be, és, hogy a Mária Valéria Hotel parkolóvásárlásáról szóló előterjesztéseket Horváth Mihály aligha ismerhette meg.”

Nos, az ilyesfajta jogerős ítéletek nem jelentek meg még a Hídlapban. Gyanítom az esztergom.hu-n sem lesz vezető hír majd…

Amikor Meggyes Tamás hazugságáradata lelepleződik, azt a városi média szolgalelkű hallgatással próbálja leplezni.

Nyíri Attila szintén jogerős helyreigazítása több hetes késéssel jelent meg a Hídlapban. Ismételném: a jogerős helyreigazítás. Hogy miért nem jelenhetett meg időben, arról írtunk már a szeretgom hasábjain.

A Hídlapot kiadó EHÍR Kft ügyvezetőjének, Silye Józsefnek elmondása az említett jogerősen megítélt helyreigazítást eredetileg megjelentette volna az akkori főszerkesztő, ám kivetették vele. Ahogy ő fogalmaz: kivetették a lapból. A tulajdonosok, amennyiben olyan dologgal találkoznak, ami nem tetszik nekik, úgy azt áthúzzák. Silye a tulajdonosokat is megnevezi: a három felső vezető. Hogy kik ők? Meggyes Tamás polgármester, Knapp János Pál és Németh József alpolgármesterek.

Amúgy ez a mostani „elsőfokú” híradás nem ismeretlen módszer a városháza környékén. Annakidején ugyanígy verték nagydobra, hogy „Első fokon rágalmazott a volt MSZP-s képviselő” – aztán a másodfokon elvesztett per után nagy csend lett.

Végezetül szeretném megköszönni mégegyszer ezt a kiemelt reklámhelyet a www.esztergom.hu és a www.hidlap.hu oldalakon! Csak egy kérés maradna a végére: lehetséges lenne, hogy egy ide mutató linket is kapjunk az oldalakon? Úgy az igazi a reklám! ;)

(forrás)