Szolgálati lakásokat venne a város
2008. dec. 3.

<p>A képviselőtestület múlt heti ülésén beleegyezett, hogy a város 22 db újépítésű társasházi lakást vásároljon szolgálati lakás céljából és ennek érdekében közbeszerzési eljárást bonyolítson le. Az előterjesztés 240e ft/m2 maximális árat határoz meg</p>

Az előterjesztés indoklása szerint a beruházás célja a betöltött álláshelyeken lévő munkaerő megtartása, a jelenleg betöltetlen álláshelyek biztosítása és képzett szakembergárda Esztergomba csábítása.

Városunk hivatalában, a közintézményekben, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál jelentősen megnőtt az igény a szolgálati lakások iránt. Ezen kívül az újonnan létesítendő egyetem tanári állásaihoz is 15 db lakást biztosítana az Önkormányzat. A teljesség igénye nélkül az alábbi munkakörökhöz, illetve azt betöltő jelenlegi, illetve leendő dolgozók számára nyílna meg a szolgálati lakás biztosításának lehetősége:
- főépítész
- építész munkatárs
- építéshatósági ügyintéző
- kincstárvezető
- pénzügyi osztályvezető
- jogi előadó
- beruházó
- ingatlangazdálkodó
- településrendezési ügyintéző
- településrendezési és településüzemeltetési ügyintéző
- Esztergom Városi Rendőrkapitányság: rendőrkapitány
- Vaszary Kolos Kórház: főigazgató főorvos, orvosigazgató, gazdasági igazgató
- önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetői, vezető beosztású alkalmazottai (pl.: Esztergomi Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft. szolgálatvezetője, valamint az Eszköz Kft. gazdasági vezetője)
- újonnan létesítendő, helyi egyetem tanárai.

Javaslom a Képviselő-testületnek, hogy az Önkormányzat hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárás lefolytatásával, Esztergom Város területén vásároljon 20 darab újépítésű, társasházi lakást maximum 240.000,- Ft/m2 áron, valamint ennek megfelelően módosítsa a 2008. évre elfogadott közbeszerzési tervét.

A képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására is.

(forrás)