Egy másik megoldás a válságkezelésre
2008. nov. 27.

<p>Hódmezővásárhely 48 ezer lakosú megyei jogú város. A város fideszes polgármestere a gazdasági válságra hivatkozva meglépte azt, amit nagyon kevesen mernének megtenni: felére csökkentette a képviselők (24 fő) tiszteletdíjának alapösszegét.</p>

A hódmezővásárhelyi képviselők a jövőben az eddigi 100.490 forint helyett 50.000 forintos bruttó illetménnyel lesznek kénytelenek beérni.

A takarékoskodás itt nem ért véget. Az önkormányzat bizottságaiban és a részönkormányzatban tisztséget kapottak a jövőben a munkát ingyenesen fogják végezni. Ugyanígy megszűnt a tanácsnoki tisztség díjazása is.

Éves szinten így a város mintegy 50 millió forintot takarít meg.

A világgazdasági válságtól függetlenül még 2008. 06. 20-án javasoltam itt a szeretgom oldalon, hogy az esztergomi képviselők jótékony célra felajánlva mondjanak le tiszteletdíjukról.

Sajnálatos, és Esztergomra igazán jellemző módon nem igazán történt érdemi reagálás, főképpen nem történt felajánlás képviselőink részéről.

A 23 képviselő közül – tudomásom szerint – egyedül Horváth Mihály az, aki jótékony célokra használja fel tiszteletdíját.

Tisztelt Képviselőink! Kérem mutassák meg, hogy valóban önzetlenül a városért cselekszenek! Képesek erre?

Az esztergomi képviselők tiszteletdíját a 4/2003. KT rendelet határozza meg.

(forrás)