Megkezdődött a per Knapp ellen

Megkezdődött a per Knapp ellen

2008. 11. 27. 16:25

Kovács Géza rágalmazás miatt tett büntető feljelentést 2008. július 21-én, az esztergomi rendőrségen, mert Knapp János Pál (Fidesz) alpolgármester július közepén a városi televízióban leügynöközte őt.

A bizonyítási előkészületi tárgyaláson a Fideszes alpolgármester többször került ellentmondásba. Elismerte, hogy Kovács Géza 1989. októberében figyelmeztette őket a III/III tevékenységéről, de azt mondta ez a "Guna-gate" után volt. A MÖM tiszteletbeli elnöke emlékeztette Knappot, hogy 1990. január 5-én kezdődött a Duna-gate, de ők 1989-ben lettek figyelmeztetve. Ezt a tényt Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester közleményében is megerősítette.

A tárgyaláson az alperes Kovács Géza engedélye és felhatalmazása nélkül készült újságcikkre hivatkozott, aminek a valóság tartalmát a Fideszes alperesnek kell bizonyítania.

A bírói békítés során Kovács Géza zárásként elmondta, soha életben nem jelentett fel senkit, de ha nem kap elégtételt, a per folytatódik. Az ETV-n fizetett hirdetés formájában kéri Kovács az elégtételt, amiben az alpolgármester elismeri, hogy hamisan állította, hogy Kovács Géza ügynök volt. Az alpolgármester gondolkodási időt kért. Ha nem követi meg Kovács Gézát Knapp, előreláthatólag március 3-án folytatódik a per. A Fideszes bocsánatkérés a nem vagyoni kártérítést nem befolyásolja" - tudatta közleményében a MÖM.

Forrás: www.hunhir.hu

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 11:50

Tudtommal van polgári peres, az ettől független. Mivel Meggyesnek augusztus 22-én volt hasonló kijelentése, a nem vagyoni a polgármester ellen is folyamatban. / Öt év az elévülés./

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 10:47

Köszi a gyors választ! Nem ennyire konkrétan a Knapp vs. Kovács ügyre akartam rákérdezni hanem meglepett, hogy ma ebben z országban a hatályos jogszabályok alapján büntető eljárás indulhat bárki ellen, aki egy bizonyos kifejezést használ. Nem vagyok jogász ezért eddig úgy gondoltam, hogy mindent lehet, ami nem tilos. Most kiderül, hogy csak azt szabad, amit az uralkodó osztály megenged?

Ez szerintem gáz.

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 10:43

A kártérítés mértéke a kérdéses, semmi más.

Hmm, azért egy mellékbüntetésként kirótt "közügyektől eltiltás" büntetéssel még meg lehetne kavarni egy kicsit az esztergomi közéletet...:)

Kártérítést jobb polgári úton intézni.

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 10:39

A mai ügynöktörvény az ügynököt védi, az összparlamenti összefonódás miatt. Minden pártnak megvannak a maga ügynökei. A TV műsor szerint 200 ezer ügynök volt minimum, de ezekben nincsenek benne azok az MSZMP-t működtető emberek, akik a jelentést kapták vagy hazafias alapon egyszerűen ez náluk természetes volt. A TV műsorban kifejtették, hogy ma 20 embernél többet nem lehet leügynöközni / ezeknek az embereknek megjelent a neve a Magyar Közlönyben /. Ez volt a munkája, akkor sem lehet ügynöközni, mert aki ezt megteszi, elveszti a pert feljelentés esetén.

Na már most, ha Kovács Géza kezében van egy átvilágítási határozat, amely őt nem tartja ügynöknek, a neve nem jelent meg a Magyar Közlönyben, ráadásul dekonspirált, az ezt igazoló hivatalos papírok vannak a kezében, akkor mit akar Knapp? A kártérítés mértéke a kérdéses, semmi más.

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 10:25

ha Kovács Géza ügynök lett volna, akkor sem ügynöközhette volna le az alpolgármester

Nem láttam az adást. Kifejtenéd kérlek?

Törölt felhasználó #630

2008. 11. 28. 10:13

Tegnapi napon az MTV 1-en az ügynökkérdéssel foglalkoztak. Világos, ha Kovács Géza ügynök lett volna, akkor sem ügynöközhette volna le az alpolgármester, főleg úgy, hogy nem volt az. Az esztergomi Fidesz nincs tisztában, az érvényben lévő ügynöktörvénnyel sem, ahogy annyi mindennel. Reméljük móresre lesz tanítva a legújabb yacht-tulajdonos.