Statisztikai felmérés...(?)
2008. nov. 26.

<p>Telefonos statisztikai felmérés zajlik Esztergomban.</p>

Tegnap felhívott egy kedves hangú hölgy és az után érdeklődött, hogy hajlandó lennék-e válaszolni az esztergomi közélettel kapcsolatosan feltett kérdéseire. Hajlandó voltam.

Talán nem kellett volna igent mondanom. Olyan dolgokról kérdezett (egyébként kedvesen, udvariasan és jó humorral), hogy hányasra értékelem Horváth Misi képviselőként folytatott tevékenységét, vagy hányasra értékelem a képviselő testület munkáját (személyenként 1-től 5-ig osztályozva). Tamásunk gerinces ember-e, elég képzett-e / művelt-e feladatköréhez , van-e tartása, szimpatikus-e, éppen csak azt nem kérdezték róla, hogy szép férfi-e...... (ekkor vettem elő a hányózacskót , brrrrrr)

Őszintén válaszoltam a kérdésekre, csak később gondolkodtam el azon, hogy vezetékes telefonon kerestek meg, így a kérdéseket feltevők előtt nyitott könyv lett véleményem, politikai beállítottságom. Ez nekem kicsit olybá tűnt, mint a parlamenti választások előtt az utcánkban masírozó - nyíltan Fideszes - polgárőr szomszéd bácsi, aki mindenkitől megkérdezte, hogy kire fog szavazni (persze elég átlátszóan burkolva a kérdést) ráadásul az eredményt egy listára ikszelgette be......

Szó volt a Hídlap, az Esztergom.hu és természetesen a Szeretgom tevékenységéről is. Valamiért a Szeretgomról több szó esett mint a többi orgánumról.

Nem tudom, hogy mire számíthatok a felmérés kapcsán, remélem csak a kezdődő paranoia beszél belőlem, de nincsenek jó érzéseim...

A.