Münchausen Báró garázsai

Münchausen Báró garázsai

2008. 11. 19. 18:47

Örvendetes hír, hogy a jövő hét pénteken megnyílik a mélygarázs a szigeten, sőt szilveszterig ingyen lehet használni. Csak egy dolgot nem értek. Miért kell egy ilyen hír végére is hazudni egyet?

Meggyes médiagépezete Münchausent megszégyenítő vehemenciával tart ki egy hazugság mellett, mely szerint elhatározott tény volt a mélygarázsok 1,92 milliárdért történő bérbevétele, amelyet egy nagyszerű lehetőség kihasználásával „mindössze” 1,6 millárdos vételárra változtattunk.

Még a hülyének is világos, hogy az 1,6 az sokkal kisebb mint az 1,92. Nem is ezzel lenne itt a baj. Egész más nem tetszik ebben az újabb sikertörténetben.

Történetesen egy a mai napig meg nem jelentetett helyreigazításban foglaltak zavarnak csak egy cseppet a felhőtlen öröm átélésében:

„A Hídlap 2008. május 24. napján megjelentetett „A városfejlesztés kerékkötői a tények tükrében Parkolásból politika” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Esztergom Város Önkormányzata korábban 257 parkolóhely 1,92 milliárd forintért történő bérbevételét határozta el” – mindez pedig nem máson alapult, mint dr. Marosi György Esztergom (jelenleg) felkent jegyzőjének vallomásán.

Meg is indokolta bíróság ezt:

A jegyző tanúvallomása és az általa csatolt testületi határozatok alapján megállapítható, hogy Esztergom Város Önkormányzata „korábban” (azaz az adásvételről szóló döntést megelőzően – és a szövegkörnyezet alapján ez a jelentése a cikkben a „korábban” kifejezésnek) csupán arról döntött, hogy parkolóhelyeket vesznek bérbe. Ez csupán szándéknyilatkozat volt, döntést a bérleti díjról nem tartalmazott.

Az önkormányzati képviselők 2008. április 30-a előtt a bérleti díjról nem is kaptak tájékoztatást, arról csak a polgármesteri hivatal dolgozói tárgyalta, egyeztettek. A képviselők a 2008. április 30-i ülésen ismerték meg a bérleti díj és a vételár összegét. Így az az állítás, hogy az önkormányzat korábban 257 parkolóhely 1,92 milliárd forintért történő bérbevételét határozta el, egyértelműen valótlan.

A bizonyítás alapján egyértelművé vált az is, hogy a 325 parkolóhely megvásárlásáról szóló döntés előtt már a bérbevételi szándék is 325 parkolóhelyről szólt, ezért a bérleti díj is ennyi parkolóhelyre és nem 257-re vonatkozhatott.

Ezek után egyetlen kérdés maradt csak meg bennem: miért kell hülyének nézni minket???

2008. 11. 19. 18:49

És a válasz: www.youtube.com