Münchausen Báró garázsai
Gazdaság
2008. nov. 19.

<p>Örvendetes hír, hogy a jövő hét pénteken megnyílik a mélygarázs a szigeten, sőt szilveszterig ingyen lehet használni. Csak egy dolgot nem értek. Miért kell egy ilyen hír végére is hazudni egyet?</p>

Meggyes médiagépezete Münchausent megszégyenítő vehemenciával tart ki egy hazugság mellett, mely szerint elhatározott tény volt a mélygarázsok 1,92 milliárdért történő bérbevétele, amelyet egy nagyszerű lehetőség kihasználásával „mindössze” 1,6 millárdos vételárra változtattunk.

Még a hülyének is világos, hogy az 1,6 az sokkal kisebb mint az 1,92. Nem is ezzel lenne itt a baj. Egész más nem tetszik ebben az újabb sikertörténetben.

Történetesen egy a mai napig meg nem jelentetett helyreigazításban foglaltak zavarnak csak egy cseppet a felhőtlen öröm átélésében:

„A Hídlap 2008. május 24. napján megjelentetett „A városfejlesztés kerékkötői a tények tükrében Parkolásból politika” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Esztergom Város Önkormányzata korábban 257 parkolóhely 1,92 milliárd forintért történő bérbevételét határozta el” – mindez pedig nem máson alapult, mint dr. Marosi György Esztergom (jelenleg) felkent jegyzőjének vallomásán.

Meg is indokolta bíróság ezt:

A jegyző tanúvallomása és az általa csatolt testületi határozatok alapján megállapítható, hogy Esztergom Város Önkormányzata „korábban” (azaz az adásvételről szóló döntést megelőzően – és a szövegkörnyezet alapján ez a jelentése a cikkben a „korábban” kifejezésnek) csupán arról döntött, hogy parkolóhelyeket vesznek bérbe. Ez csupán szándéknyilatkozat volt, döntést a bérleti díjról nem tartalmazott.

Az önkormányzati képviselők 2008. április 30-a előtt a bérleti díjról nem is kaptak tájékoztatást, arról csak a polgármesteri hivatal dolgozói tárgyalta, egyeztettek. A képviselők a 2008. április 30-i ülésen ismerték meg a bérleti díj és a vételár összegét. Így az az állítás, hogy az önkormányzat korábban 257 parkolóhely 1,92 milliárd forintért történő bérbevételét határozta el, egyértelműen valótlan.

A bizonyítás alapján egyértelművé vált az is, hogy a 325 parkolóhely megvásárlásáról szóló döntés előtt már a bérbevételi szándék is 325 parkolóhelyről szólt, ezért a bérleti díj is ennyi parkolóhelyre és nem 257-re vonatkozhatott.

Ezek után egyetlen kérdés maradt csak meg bennem: miért kell hülyének nézni minket???

(forrás)