Segítséget kérek

Segítséget kérek

2008. 11. 13. 9:31

Üdv mindenkinek!

Néhány előzmény: 2005-ben a Budapesti utca mögötti 10-20 éve használaton kívüli síneket, amit már benőttek a fák, a MÁV újra használatba vett. A sínek közvetlenül a lakóházak mellett vannak. Ott naponta, főleg hajnalban vonatok parkolnak, és járatják a motorjukat, amitől sokan nem tudnak aludni. 2006-ben a MÁV kitalálta, hogy egy üzemanyagtöltő állomást épít ide, aminek senki nem örült az utcában, és a környéken sem. Aláírást gyűjtöttünk (150-et, kb ennyien laknak a környéken). Akit megkérdezünk, mind aláírta, hogy nem szeretné az építkezést.

Akkoriban voltak az önkormányzati választások. A képviselőnk (Ivanov Mihály) mellettünk állt, végül az önkormányzat visszavonta az építési engedélyt, tekintettel arra is, hogy a közvetlen szomszédok nem járultak hozzá (azaz mi, a lakosság).

Ma felhívott egyik szomszédom, hogy újra építkeznek. Ugyanazt építik. Nem kaptunk levelet senkitől, hogy kiadták volna az építési engedélyt, sőt van határozat arról, hogy megtagadták.

A képviselőnket (Ivanov Mihály) a dolog most egyáltalán nem érdekli.

Nem nagyon van ötletem, hogy milyen lépéseket lehet tenni jogilag, esetleg akinek több gyakorlata van, írja már ide, hová forduljunk.

Érdekesség még, hogy most költött a város egy igen nagy összeget ezeknek az utcáknak a felújítására, sőt műemlékvédelmi program is érvényben van. Erre most ide tesznek mellé egy gázolajszagú ipari épületet, amiről azt ígérték tavaly, hogy a Suzuki felé fogják áttenni, hogy ne zavarjon senkit (a komplett lakótelepről, akik ezt kénytelenek nézni, nem is beszélve).

2008. 12. 18. 2:34

1) megnézni a helyi rendeletet, ami a városrészre érvényben van és alaposan elolvasni, hogy üzemenyagtöltő állomás telepítése engedélyezhető-e?

2) valamelyik közvetlen szomszéd (csak magántulajdonnal határos) érdeklődjön az építéshatóságnál (írásban is!), hogy van-e engedélyezési ügy folyamatban vagy határozat van-e? és írja meg részletesen a panaszát

3) Környezetvédelmi hatóság Győrben, nekik is tudniuk kell róla - a zajhatások elleni védelem az ő hatáskörük (a panaszt nekeik is el kellene küldeni)

4) ha ezek után sem változik semmi, akkor nyilvánosság elé lehet vinni a dolgot, hátha akkor valamelyik illetékes észbe kap...

2008. 12. 17. 15:39

Áginak és "dottore"-nak. A választások évében az anyjukat is megtagadják a képviselők. 2010-ben majd Ivanov úr újra fellép, csakhogy megválasszák. De akkor már késő lesz? Nem ez lenne az első eset, ami egy képviselő érdektelensége, vagy tehetetlensége miatt elbukik!!

2008. 12. 15. 13:13

Javasolnám, hogy meg kellene tekinteniük az építési engedélyt, hogy van -e egyáltalán. Szerintem ezt a kérdést Ivanov képviselő úrnak el kell intéznie, hiszen teljes mellszélességgel kiállt az építkezés ellen 2006-ban.Sőt amikor érdeklődtem, az ügyről, annak idején közölte, hogy ez az ügy teljesen az ő kezében van és nem engedi az építkezést. Ő lett az Önök választott képviselője, kötelessége eljárni az ügyben.Szerintem is lehetetlen állapot, hogy betegyék a városba a mozdonyfeltöltőt.

gömbicica

2008. 12. 14. 19:55

Vannak gondolataim, történetem saját magamról, amit ha van rá mód közzé tennék mások okulására. Nem akarok hülyeséget csinálni, mert utólag én nem tudok törölni. Segitséget köszönök. üdv.edi

2008. 11. 13. 13:34

Ivanov képviselő urat többen megkeresték ez ügyben?

Valakinek be kellene mennie az önkormányzathoz, és az építési osztályon érdeklődni, hogy mi a helyzet az építkezéssel. Biztosan adnak felvilágosítást.