Bírósági végrehajtás lesz a Hídlapnál?
2008. nov. 6.

<p>Nem tett eleget a jogerős bírósági ítéletnek, és a szocialista képviselő felszólítására sem reagált a Hídlap kiadója az EHIR Kft, akit első fokon a Komárom Esztergom Megyei Bíróság, másodfokon a Győri Ítélőtábla arra kötelezett, hogy jelentessen meg egy helyreigazítást, amely Nyíri Attila Szocialista képviselőt érinti.</p>

Az ítélet így szól: „a lap 2008. május 24.-i számában a „Parkolás és politika” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Nyíri Attila hazudott a természetben Esztergom, Táncsics Mihály utca 7. szám alatti, 16380/1 helyrajzi számú ingatlanon megkezdett bontási munkák kapcsán abban a kérdésben, hogy a vállalkozó engedély nélkül kezdte meg a fent említett ingatlanon a tevékenykedést. A valós tény az, hogy Nyíri Attila nem állította azt, hogy a vállalkozó engedély nélkül kezdte meg a tevékenykedést.”

A képviselő október 27-én levelet írt az EHIR perbeli jogi képviselőjének, aki válaszában azt írta, hogy ő az ügyfelét tájékoztatta az ítélet végrehajtásának elmaradása miatti jogkövetkezményekről, és arra kéri a képviselőt, hogy ezt követően forduljon közvetlenül a kiadóhoz.

Nyíri Attila ezt meg is tette, levelében felhívta a kiadó figyelmét, hogy kénytelen lesz bírósági végrehajtást kérni.

Az egominfó megkérdezte a képviselőt, aki azt a tájékoztatást adta, hogy a cikkünk megjelenéséig sem a Hídlap szerkesztőségétől, sem az EHIR Kft-től mint a lap kiadójától nem kapott visszajelzést.

Forrás: www.egominfo.hu

(forrás)