Tilitoli
2008. nov. 4.

<p>Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal! Ezt érezhetik azok, akik egy kicsit is figyelemmel kísérik a 321 éves Szent István Gimnázium hányattatott sorsát. Az iskola kapott 5 új tantermet. Pontosabban: nem kapott.</p>

Október 7-én a gimnáziumban szülői értekezletet tartottak. Az értekezleten a szülők „saját szemükkel láthatták, hogy elkezdődött a "nyaktag" felújítása, s előreláthatólag 5-6 héten belül 5 új tanteremmel gazdagodik az iskola. Ezekre nagy szükség van a zsúfoltság miatt!” (Az erről szóló bejegyzés már nem elérhető az iskola hivatalos weblapján. – A google által tárolt változat: 64.233.183.104 )

A szülők nézték. Látták. Tényleg szükség van ezekre a termekre.

A szigmedia.com értesülései szerint a Szent István Gimnázium igazgatója a fenntartótól azt az információt kapta, hogy a nyaktag termeit az istvánosok kapják használatba, a kettes informatikaterem (213-as) és a könyvtár (4-es) is ide költözik majd, helyükön pedig tantermeket alakítanak ki. Erre szükség is lenne, hiszen a 2009/2010-es tanévet már 14 osztállyal kezdi az iskola, ekkora létszámot pedig a jelenlegi épület képtelen kiszolgálni.

A november elsején megjelent Hídlap (www.hidlap.hu ) és a talán megbízható forrásnak tekinthető www.esztergom.hu már merőben más dolgokról ír.

„Alig egy hónapja zajlik az egykori Hell iskola középső épületének felújítása, de a kivitelező szerint már december közepén elkészülhet a rekonstrukció. Miután a használatbavételi engedély is meglesz, birtokba veheti a létesítményt az Arany iskola.”

Hogy is van ez? Ki informálta félre a diákokat és szülőket? A gimnázium vagy a városi média?

(forrás)