Mi hiányzik Esztergomban?

Mi hiányzik Esztergomban?

2007. 07. 03. 17:19

Konkrét dolgokat tessék leírni. Szolgáltatást, terméket, boltot, stb.

2009. 04. 01. 14:04

Kivéve a gyevi bírót!!

2009. 04. 01. 10:15

A minap olvastam, hogy valmelyik honlapon a királyi városok felsorolásból hiányzott Esztergom, hasonló hiányra akadtam én is. A sartlap, Kom-Eszt megye lp.hu-n sem vagyunk fent a megye települései között... komarom-esztergom.lap.hu

gömbicica

2009. 03. 31. 21:52

Sóstó környékéről volt egy bemutatkozó film a napokban. A régi korok emlékére szóba került egy bizonyos fa, ahová a falu szégyenét (gondolom) kikötözték.

Esztergomban hová, és mennyit? Ötlet?

Más: Egy ismerősöm szeretett volna hirdetni a hidlapban. Megkérdezte, hogy milyen árban tehetné ezt meg, mert az ajánlatban csak a hirdetési felület nagyságára vonatkozóan voltak információk.

Dátum: 2009. március 22., vasárnap, 13:58:42 Feladó: .................................... Címzett: info@hidlap.net

T. Hidlap.net.

Minőségi hetilapunk médiaajánlatában ár feltüntetése nélkül közölnek 1/1, 1/2,1/3, stb. hirdetési ajánlatot. Tisztelettel kérdezném ingyenes? üdv............. Ferenc Esztergom ........................61@freemail.hu>

A mai napig nem kapott választ! Mi lehetett a hiba? Rossz helyre küldte a levelet?

(Már feladta a hirdetést az egyik bedobós -kidobós- ujságba)

2009. 03. 29. 20:07

a kossúth l. utcában a körforgalom utáni részen megszüntetném a megélhetésiek ócskavassal megrakott teherautóinak a parkolását. minden hozzám jövő vendégemnek feltünik, nekem már nem. az új "városőrség" kötelmei közé besúvasztanám, ellenőrizzék a segélyosztás után a szórakozóhelyeket, casinókat. vajon hova költik a segélyt, amit a mi adónkból kapnak egyesek...

2009. 03. 29. 16:51

Azt hiszik, hogy a milliárdos hitelekből tető alá hozott beruházásokkal nagyot lehet durrantani.

Nem, nem. Rosszul látod. Azt TUDJÁK, hogy a milliárdos hitelekből tető alá hozott gigaberuházásokból sokat ki lehet durrantani és felfelé folyatni.

A magyarországi feketepártfinanszírozás sokkal nagyobb gondja ennek az országnak, mint a feketegazdaság.

gömbicica

2009. 03. 29. 9:26

"Volna meg egy csomo minden de nem akarok tul hosszan ir"

Hát ne fogd vissza magad! Ha van időd üsd szorgalmasan a betüket, az ékezetlenséggel :-)) elboldogulunk!

Szomoru, hogy kis dolgokban itt sosem gondolkodik a városvezetés. Azt hiszik, hogy a milliárdos hitelekből tető alá hozott beruházásokkal nagyot lehet durrantani. Lehet ez igaz, de ezt ugy hivják: csőd.

A bazilika es a varhegy ( foleg kivilagitva ) barhol eladhato lenne, csak aztan jon a baj hogyan tudod kiszedni a turista zsebebol a penzt.

No ehhez meg egy jó szakember kellene. Ötlet?

A lenyeg az hogy eloszor azok szeresenek ott elni akik ott laknak mert ha nem mosolyognak az emberek akkor a turistat lehet hogy egyszer becsaljatok valami jo kis plakattal de ketszer mar nem..

No ezen gondolatsort mi is megfogalmaztuk még az egominfo.hu-n 3 évvel ezelőtt, gondoltuk hátha valaki veszi a lapot, de rosszul gondoltuk. Esztergomban ugy történnek a dolgok, hogy mondhatsz Te bármit, a világ legjobb ötletét, de az TŐLED származik. És ez hiba.Miért Neked jutott eszedbe? Miért.. miért... Hát azért mert Te gondolkodsz, akinek az lenne a dolga, hogy előremozditsa a mozditani valót, az valószinüleg nem arra használja a nyakán lévő gombócot, amire való.

Eredeti méret

2009. 03. 29. 8:23

Szerintem a varosnak mar reg felkellet volna vasarolni a Szent Tamas hegyet es annak a tetejen levo hazakat atalakitani kis ettermekke ...kepzeld el a latvanyt ahogy ulsz a teraszan iszod a nagypohar voros borodat szemben meg a bazilika kivilagitva....na ugye.

Hernádinak ez már megvalósulni látszik...

2009. 03. 29. 1:21

Sziasztok,

Kulfoldon elek nincs ekezetes betum .... lessz egy ket vicces szo...boccsi Szoval tetszik a forum mi kene egomba? Tavaly novemberben voltam othon utoljara es hat meg kell mondanom szerintem eloszor is egy jo nagytakaritas. Nekem nosztalgikus peldaul a platan levelek tomkellege a kisduna parton de nyugati szemmel nezve ez bizony szemet. Mert ugy mit szeretnenk a varosba tobb turistat...csakhat azok akik a beruhazasokrol dontest hoznak nem hiszem hogy eleget turistaskodtak szerte szet a vilagban. A varosnak van egy ket foldrajzilag kituno adotsaga arra hogy turista vonzo legyen. A bazilika es a varhegy ( foleg kivilagitva ) barhol eladhato lenne, csak aztan jon a baj hogyan tudod kiszedni a turista zsebebol a penzt. Na erre mar nincsenek megfelelo helyek egomban...Sajnos az ettermek nagy resze innen nezve csak kocsma kategoriban indulhat sok meg abban sem. Szerintem a varosnak mar reg felkellet volna vasarolni a Szent Tamas hegyet es annak a tetejen levo hazakat atalakitani kis ettermekke ...kepzeld el a latvanyt ahogy ulsz a teraszan iszod a nagypohar voros borodat szemben meg a bazilika kivilagitva....na ugye. Lehet hogy tobbet hozna mint a melygarazs ahogy itt olvasgatom... Ha meg konferencia kozpontott epitenek a zoldhaz helyen akkor gyorsan tessek nekilatni egy golfpalya epitesenek is.... Volna meg egy csomo minden de nem akarok tul hosszan irni. A lenyeg az hogy eloszor azok szeresenek ott elni akik ott laknak mert ha nem mosolyognak az emberek akkor a turistat lehet hogy egyszer becsaljatok valami jo kis plakattal de ketszer mar nem..

2009. 03. 28. 17:49

Hát sikerül jól leplezni.Mert én az írott sajtóban,nemigen olvasok róla.Persze a tomikáról annál többet.

2009. 03. 26. 20:23

ÉSSZERŰSÉG

Az építészfórum.hu tájékoztatása, és más korábbi híradások szerint a városi kultúrotthon áttervezése folyik. A pillanatnyilag miniatűr és egyetlen szegényes teljesítőképességű intézmény átalakítás alatt hová költözik? De ez a jövő. A jelen tervezés leírásából az tűnik ki, hogy eltüntek a felújításról az információk, legalábbis Kőnig Tamás és Wagner Péter nem említi, hogy 1986-ban történt a nagy felújítás, Maros Tamás (1939) már akkor 14 éve Ybl-díjas építész alapos tervei szerint! Társtervező volt a késöbbi Ybl-díjas Karácsony Tamás. Kivitelező a dorogi Szolgáltató Ü. volt, főmérnök Puchner Alajos építészmérnök. Az épületben látható hengeres oszlopk eredeti öntöttvas támaszok voltak, a vetítő pódium akkor készült. Meg minden. Ha most én lennék a pályázó, biztos, hogy felkeresném Őket, nem törne ki a ceruzám hegye, az tutti. Üdv: Redis Toll

Eredeti méret

2009. 03. 26. 17:03

Valamikor volt vizilabdacsapatunk.Most nincs!

Van vízilabdacsapatunk. Neve is van: Esztergomi Vízilabda Sport Club. Rendszeresen tartanak edzéseket a buborék alatt. Legutóbb pont tegnap volt egy korosztályos mérkőzésük:

Március 25-én korosztályos barátságos vízilabda mérkőzést játszunk Esztergom ellen. A találkozó 17.30-kor kezdődik az esztergomi uszodában. Gyülekező 16.45-kor a Dorog Városi Uszodában!

(www.uj-hullam.hu)

Sőt:

Az esztergomi vízilabda fejlődése Pál György mellett Hauszler Károly edző szívügye is. Hauszler „Charlie” egyébként a ’80-as években még Kemény Dénessel játszott együtt, és ő védte a Moszkvában bronzérmet szerző, többek között Csapó Gábort, Faragó Tamást, Gerendás Györgyöt is soraiban tudó magyar póló-válogatott kapuját.

(www.hidlap.hu)

Van uszodánk,de nincs úszónk

Vannak úszóink is, meg egy Esztergomi Úszóklub nevű egyesületük is.

2009. 03. 26. 15:56

Ott a pont.

2009. 03. 26. 15:44

Határozott öntudatos lakosság........

2009. 03. 26. 15:43

Normális vezetés........

2009. 03. 26. 13:42

No,János ,akkor egy kis nosztalgia.Valamikor volt vizilabdacsapatunk.Most nincs!Van uszodánk,de nincs úszónk.Ha a régi ötven méteres medencét felújítják,akkor jó lenne ha ez lenne a szempont.Még lehetne belőle valami.Az új medence jó,de csak pancsolásra./sziget/Még csak annyit,hogy az orvos azt mondta sokat ússzak./fáj a derekam/Elmentem a buborékba,úgy megfáztam ,hogy elegem lett az úszásból.Azóta Párkányba járok úszni.Ott a víz hőmérséklete is megfelelő,és úszni is lehet.Persze teknőben is úszhatok,csak nem haladok.

2009. 03. 25. 15:52

Bocsi ,teljesen igazad van nem olvastam bele a topicba csak a kérdésre reagáltam .Most látom hogy ezeket már mind említettétek .Nincs más hátra ha még kérhetnék valamit az aranyhaltol az egy új aranyhal lenne úgy látom ez még nem volt.

2009. 03. 25. 15:39

Nahát, milyen demagóg szöveget nyomsz!...:D

Mondjuk, ha visszaolvasol, mindezeket már hiányoltuk többen, többször is - de hát "fanyalgóg"-ok lettünk:)

2009. 03. 25. 9:24

"Mi hiányzik a városbol?"

Egy olyan nézőteres sportcsarnok ahol normális körülmények között meg lehet rendezni egy tenisz gálát ,koncertet,vagy kosárlabda döntőt.Hogy mekkora legyen azt döntse el az aki ért hozzá .

Visszahozhatnának néhány futamot a rally OB -bol.

Kultúrális események (szabadtéri játékok) országos hírű programokkal .Nem kell akkora mint az "Isván a király" de valahol el lehetne kezdeni.

Járható utak , út menti szemetesek, ivókutak , játszóterek ,padok a Széchenyi térre,sok sok fa az utak mellé ,egy nagy pósta ahol nem kell sorban álni meg ilyenek .

Ja,és egy normális polgárbarát városvezetés is nagyon hiányzik .(nekem )

2009. 03. 24. 23:25

PARKOLÓ, BASSZUS!!!