Nyilatkozat
2008. okt. 27.

<p>Az anyagi támogatás nélkül maradt NB II-es Esztergomi Sakk Club vasárnap a Balatonfüredtől 9-3-ra kapott ki, hazai környezetben. Kovács Géza lemondott szakosztályvezető, annak ellenére, hogy a 2007/2008-as bajnoki idény második legjobb pontszerzője volt, játékosként felfüggesztette szereplését a városi csapatban: A klub érdekében!</p>

Eddig úgy gondoltam, hogy ha csak játékommal és tudásommal segítem az Esztergomi Sakk Clubot, nem büntetik azt a közösséget, amihez tartozom. Mivel látom, hogy a kicsinyes személyi bosszú teljes szakosztály ellehetetlenítéséhez vezet, legnagyobb szomorúsággal és fájdalommal jelentem be, a csapat érdekében nem ülök bajnoki mérkőzésekhez sem asztalhoz. Ez már most vasárnap így volt, nagyon sajnálom, hogy súlyos 9-3-as vereséget szenvedett a Szentgyörgymezői Olvasókörben a városi NB II-es csapat. Az Esztergomi Sakk Club köszönetét fejezi ki a városvezetésnek, hogy hosszú éveken keresztül teremmel támogatta az egyesületet. Én, Polgár József intézményvezetőnek mondok köszönetet, mert tudom, hogy ez a segítség csak 2008-ban lett „városi támogatás”.

Nem kívánok más csapatban játszani, jó pénzért sem. Kőhídgyarmaton segítem a magyar sakkcsapatot a szlovák bajnokságban.

Kovács Géza

2008.október 27.