Versenyfelhívások
2008. okt. 24.

<p>LEGJOBB SPIN-OFF ÉS START-UP DÍJ, SZEREZD MEG AZ ELSŐ 1 MILLIÓD!, „Az év InnoSulija” cím megszerzéséért</p>

„Legyél Te az InnoFőnök!”

„Az év InnoSulija” cím megszerzéséért

Volt már jó ötleted? Szeretnél magadnak, osztályodnak és az iskoládnak hírnevet szerezni? Szeretnél egy igazán felejthetetlen osztálykirándulást? Ha a fentiekre IGEN a válasz, akkor Te is nevezz a versenyre 3 osztálytársaddal!

FŐDÍJ: EGY FELEJTHETETLEN OSZTÁLYKIRÁNDULÁS

A versenyfeladat

Találjátok ki, hogyan lehet egy ötletből valóság!

Egy olyan központot kell képzeletetekben létrehoznotok, ami a fiatalokat segíti ötletük megvalósításában, s hogy találmányuk ne papíron egy fiókban heverjen, hanem mindenki számára hasznos termék vagy szolgáltatás váljon belőle!

Most rajtatok a sor, hogy megálmodjátok, megtervezzétek, milyen eszközökkel és folyamatokkal támogathatja egy innovációs központ a jövőt jelentő a találmányokat és fiatal feltalálóikat!

Feladatotok ennek az innovációs központ létrehozásának, működésének és az ott alkalmazott módszereknek a leírása. A hagyományos megoldások mellett saját új ötleteitekkel is tegyétek még jobbá a központot!

A nevezés A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik középiskola 9. osztályba vagy feljebb járnak, és osztályuknak meg szeretnék szerezni az osztálykirándulás* fődíjat és iskolájuknak „Az év InnoSulija” címet.

A maximum 3 oldalas pályamunkát Word doc vagy PDF formátumban kell elküldeni az InnoFonok@innostart.hu e-mail címre. Az e-mailben a nevező csapat tagjainak, a munkájukat felügyelő tanárnak és középiskolájuknak a neve és elérhetősége is szerepeljen, valamint az osztály és a csapatnév is!

Beküldési határidő: 2008. november 5. 24:00 Értesítés a döntőbejutásról: 2008. november 10.

A döntő

A legjobb munkákat beküldő csapatokat és barátaikat egy mindent eldöntő döntőre hívjuk meg, ahol összemérhetik ötleteiket és elnyerhetik a fődíjat vagy valamely más értékes díjat.

A döntő helyszíne: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,I. épület A döntő időpontja: 2008. november 18. (kedd)

SZEREZD MEG AZ ELSŐ 1 MILLIÓD!

Fődíj: 1 millió forint a Zwack Unicum felajánlásával,

Innostartól egy évig havi rendszerességgel személyes coachingot kap a győztes, ahol az ötletét továbbfejlesztheti üzleti tervvé, illetve ezt követően az Innostart rendelkezésére álló hazai és Európai Uniós projekteken keresztül segít a nyertesnek az ötlet érettségétől függően forrást szerezni (pályázati, illetve kockázati tőke), illetve piacra juttatni.

Különdíj: A leginnovatívabb ötletek bejutnak a 2009.évi NOVATech.Com Innovációs Technológiai Üzleti Terv Verseny 2. fordulójába

Cél: egy olyan hagyomány termető díj létrehozása, ahol azokat a tehetséges fiatalokat keressük, akiknek ott lapul a fiókjában egy jó ötlet, de még nem volt lehetőségük megvalósítani

Résztvevők: csapatban vagy egyénileg 18-30 éves korig

Feladat: Ha rendelkezésre állna 1 millió forint, hogyan csinálnál az ötletből vállalkozást. Az ötlet pályázatban szerepelnie kell: • az ötlet piaci létjogosultságának, • a követendő stratégiájának, • a tervezett egy éves költségvetésnek, • a cég felépítésének, • a marketing elképzelésnek, • a felmerülő potenciális akadályoknak

Feltétel: csak olyan ötletet várunk, amely még nem valósult meg vállalkozás keretében!

Zsűri: dr. Kürti Sándor, Zwack Sándor, dr. Makra Zsolt

Jelentkezési határidő: 2008. november 10. 12 óra.

Bővebb információ: zsanett@innostart.hu

LEGJOBB SPIN-OFF ÉS START-UP DÍJ

Cél: díj alapítása fiatal tehetséges team-ekból álló (kutatók és menedzserek) új high-tech cégek számára

Szervező: Magyar Spin-off és Start up Egyesület (MSE)

Résztvevők: 6 évnél nem régebben alapított high-tech cégek:infokommunikáció / internet, környezeti technológiák, anyagtudományok, biotechnológia, egyéb unikális megoldások

Feladat: vezetői összefoglaló (max. 5-6 oldal) küldése a cégről és tevékenységéről (ajánlott minta: www.europeanspinoff.com)

Értékelési szempontok: 1. milyen társadalmi / humán igényt szolgál a tevékenység 2. a tevékenység interdiszciplinaritása 3. a kulcsemberek háttere, eddigi tapasztalata 4. az üzleti modell és (potenciális) üzleti teljesítmény

Díj: 1 évre szóló irodabérlet a Graphisoft Parkban, tanácsadási szolgáltatások E&Y+MSE

Zsűri: Bojár Gábor (Garphisoft), dr. Kürti Sándor (Kürt Zrt.), Darvas Gergely (ThalesNano), MSE elnökség, Primus Capital Partners, 1 SCR szakértő

Jelentkezési határidő: 2008. november 10. 12 óra honti.katalin@europeanspinoff.com email címen

A verseny támogatója az Ernst&Young és a Graphisoft park.

forrás: www.fiatalvallalkozokhete.hu