Díszpolgári címet vesz át Esztergomban dr. Paskai László és dr. Orbán Viktor
Közélet
2008. okt. 22.

<p>Az idei esztendőben az Esztergom városa által alapított legrangosabb kitüntetést Esztergomért végzett kiemelkedő és maradandó munkájáért dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott Esztergom-Budapesti érsek, valamint a Mária Valéria híd újjáépítése ügyének felvállalásáért és megvalósításáért Orbán Viktor volt miniszterelnök veheti át.</p>

2008. október 23-án 10 órakor Esztergom Város Önkormányzata ünnepi képviselő-testületi ülést tart, melynek keretében az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire történő méltó megemlékezés mellett kihirdetik és átadják kerül az Esztergom Díszpolgára címet is.

Az ünnepséggel veszi kezdetét az '56 ősze Esztergomban című tárlat, amely a forradalom, az utána következő megtorlás és a Kádár-korszak emlékeit mutatja be.

A Díszteremben tartott ünnepi ülést követően Esztergom Város Önkormányzata ünnepélyes megemlékezést és koszorúzást tart a Városháza Széchenyi téri homlokzatánál, amin részt vesz, valamint az '56-os emléktáblánál koszorút helyez el dr. Paskai László és dr. Orbán Viktor.

Forrás: www.esztergom.hu

(forrás)