Ötmillióra büntethető, aki nem irtja a parlagfüvet
2007. jún. 30.

<p>Július elsejétől ötmillió forintra lehet bírságolni azokat a telektulajdonosokat, akik nem irtják a parlagfüvet ingatlanjaikon. Péterfia Éva, a Parlagfűmentes Magyarországért tárcaközi bizottság elnöke elmondta, hogy a tavaly kirótt bírságok jelentős részét most kezdik el adók módjára behajtani.</p>

Júliustól immár ötmillió forintra bírságolható az a telektulajdonos, aki nem végzi el a szükséges parlagfűmentesítési munkákat - közölte az InfoRádióval a Parlagfűmentes Magyarországért tárcaközi bizottság elnöke.

Péterfia Éva kiemelte: évről évre növekvő összegű bírságot szabnak ki a jegyzők és a Mezőgazdasági Szakigazgatósági Hivatal, ám ezeknek mindössze tíz százalékát fizetik be önként a telektulajdonosok.

Ha valaki magától nem fizet, a hatóságok átadják az adóhivatalnak a büntetési összegeket, így adó módjára behajtható, de hosszabb idő alatt - tette hozzá. A Parlagfűmentes Magyarországért tárcaközi bizottság elnöke kiemelte: a tavalyi bírságokat ebben az évben kezdik el adók módjára behajtani.

Forrás: inforádió

(forrás)