A Magyar Suzuki Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos támogatója
Gazdaság
2008. okt. 3.

<p>A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségi ülése alkalmával a Magyar Suzuki ma hivatalosan bejelentette, hogy 2008–2012 között negyven gépjárműből álló flottával kívánja támogatni a Magyar Olimpiai Bizottságot és ezen keresztül a magyar sportot. A támogatás révén a Magyar Suzukit a MOB Gyémánt Fokozatú Támogatója cím illeti meg.</p>

A szerződés 2008. október 1-től él, és a 2012-es londoni olimpiáig (2012. augusztus 31-ig) terjed ki. Érvényes a 2010-es vancouveri téli olimpiai játékokra, valamint az először megrendezésre kerülő 2010-es, szingapúri Ifjúsági Olimpiai Játékokra is, egészen a londoni olimpiáig. A támogatással a Magyar Suzuki Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottság Gyémánt Fokozatú Támogatója lett.

A Magyar Suzuki által felkínált flotta 40 gépjárművet tartalmaz, amelyeket félévente frissítenek újabbakkal. A húsz kiválóan felszerelt SX4 és húsz Splash gépjármű a magyar sportolók kényelmét és felkészülését hivatott szolgálni. A támogatott sportolók és sportvezetők, edzők között a magyar sport kiemelkedő személyiségei szerepelnek (a teljesség igénye nélkül): Igaly Diána sportlövő, Gyurta Dániel és Kis Gergő úszók, Pars Krisztián atléta, Kozmann György és Kiss Tamás kenusok, Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Turi György úszó mesteredző.

Schmitt Pál, a MOB elnöke méltatta az új támogatót. „Egy ilyen nagyvonalú és az olimpiai csapat egészét segítő hozzájárulást nagyon meg kell becsülni. Korábban a sportolók legfeljebb néhány hónappal a játékok előtt ülhettek be egy-egy gépkocsiba, a Magyar Suzuki Zrt. és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködése viszont új fejezetet nyit. Részben azért, mert négy éven át biztosítunk autókat a londoni eredményesség letéteményeseinek, részben pedig azért, mert eddig a szakszövetségeket segítettük anyagiakkal, most viszont a sportolóinkat, edzőinket tudjuk közvetlenül patronálni. Üzenet értéke van annak is, hogy a magyar versenyzők Magyarországon készülő autókat vezethetnek: itt két kiváló csapat találkozott, amely egymást erősítve haladhat Londonig.”

Isao Ozawa, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a következőket mondta a támogatás kapcsán: „Öröm számomra, hogy a Magyar Suzuki Zrt. az elkövetkezendő négy esztendőben támogatja a Magyar Olimpia Bizottságot és ezen keresztül a magyar sportot: a magyar sport kiváló egyéniségeit, jelenkori Európa-, világ- és olimpiai bajnokait, segítőiket, az edzőket; valamint a mindenkori magyar sport nagyjait. Szeretnénk, ha a Suzuki márkanév egybeforrna az olimpikonok nevével, és a „mi autónk”, a Suzuki egyben az olimpikonok márkája is lenne. Ezzel a támogatással is szeretnénk hozzájárulni a megfeszített munkához, amely a magyar sportéletben folyik, még akkor is, ha az idei olimpiai szereplés a közvélemény szemében esetleg elmaradt a várttól.”

(forrás)