Étterem kritika

Étterem kritika

2008. 09. 30. 20:47

A medwe kalandjai címmel rég óta fut egy blog, amelyen szubjektív étterem kritikák olvashatók. A blogger Esztergomba látogatott, méghozzá a Széchenyi étterembe.

Az étterem értékelése: medwe.blog.hu

Eredeti méret

2008. 10. 16. 18:48

Mivel Petróval csak ezen a fórumon lehet találkozni, kénytelen vagyok itt megismételni hozzá intézett kérdéseimet:

1. Mennyi a Bástya áruház értéke, és mennyit kértek volna érte hivatalosan a tulajdonosok?

2. Mi a csudáról akartad ennyire elterelni a figyelmet, hogy ennyire nyomatod ezt a tulajdonképpen lényegtelen fórumot?

3. Kinek/minek az érdekében teszed ezt?

4. Valóban ez a Széchenyi éttermes-fagylaltos-dohányzós/nemdohányzós téma a mai Esztergom legfontosabb kérdése?

2008. 10. 15. 18:16

A bulvár téma a Medwe fotókra vonatkozik . Ez a szövegből teljesen egyértelmű. Komoly szövegértési nehézségeid vannak, amitől valóban szenvedhetsz. Kérem a tisztelt illetékest töröljön a regisztráltak sorából. Előre is köszönöm, viszlát és minden jót !

2008. 10. 15. 15:08

T. Becő!

Engem nem érdekel az étterem. Az a jelenség érdekel, amit úgy hívnak, hogy pletyka. Rendszerint valótlan állításból bontakozik ki, ennek ellenére élve marad akkor is amikor kiderül, hogy csírája alaptalan. Nem tudom mi az , hogy kategoria-idegen. A kereskedő piaci körülmények között él, azoknak alá veti magát, vagy elbukik. Több hónapja nyitva van az étterem, felmérhette már az igényeket, azt árulja amit el tud adni . Ennek én örülök, mert ha nem ezt tenné előbb utóbb bezárna és az nem lenne jó. Vagy legalábbis én nem örülnék neki, de nem is buknék rajta.

2008. 10. 15. 13:59

A vállalkozó ha akar, zacskós csipszet is árulhat, vagy csomagolt csokoládét. Árul is ilyesmit jónéhány kitűnő étterem. Én peig nagyon remélem , hogy mások nem követik "a kinyíló folyamatot".

Ed, árul - de nem étlapon, kiemelt kínálatként. Ennek nem önmagában a Széchényihez van köze - hanem a jelenleg véletlenül is általa képviselt kategória-ütköző esetlenséghez. Elég érdekes vehemenciával véded azt, amit a fene sem támad. Másfelől kezdem azt érezni, hogy a "kinyíló folyamat" ellenességed nem ok nélküli.

gömbicica

2008. 10. 15. 12:46

Olvashattuk: "Izléstelennek tartom ezt a témát, pletyka szintűnek, rosszindulatúnak és károsnak."

Ez esetben minek hozzászólni? Ha engem nem érdekel valami azért, mert a fenti véleménnyel vagyok róla, vagy azért, mert nem ingem, vagy azért, mert ........, akkor be sem lépek az oldalra hozzászólás céljából. üdv.edi

Én utánanéztem valaminek, leirtam,nem is értem, minek kell a dolgot tovább gombolyitani?

Lenne ötletem erről-arról, de mindennek eljön majd az ideje.

2008. 10. 15. 12:05

Sokan szeretnek idézgetni, a műanyagpohár ügyében végre nekem is eszembe jutott egy idézet, Rideg Sándortól, bár nem tudom miért:

"Mér nem teszi ki az asztalra a fótozni való rongyot, oszt mondja meg nyíltan: Nesze ögyé marha!!!"

Törölt felhasználó #43

2008. 10. 15. 12:03

Szerintem, ha egyesek nem fogtak volna neki nagy vehemenciával az étterem "megvédésének" ma már sehol nem lenne ez a hír...

Ma az első harmincban van az olvasások számát tekintve, alig 15 nap alatt.

Én nem köszönném meg a "védelembe vételt" a helyükben.

2008. 10. 15. 11:50

T. Gigi !

Megjelent Esztergomban Medwe , majd leírt valamit amiről később kiderült, hogy nem igaz . Azután visszajött, beült az étterembe és választott két dolgot, ami remekül fényképezhető, kitűnő bulvártéma. Azt kapta, amit kért. Semmiféle probléma nincs ezzel. Sem fogyasztóvédelmi, sem etikai, vagy más jellegű gond nincs ! A vállalkozó ha akar, zacskós csipszet is árulhat, vagy csomagolt csokoládét. Árul is ilyesmit jónéhány kitűnő étterem. Én peig nagyon remélem , hogy mások nem követik "a kinyíló folyamatot". Gömbicicának pedig megigérem, hogy ha cukrászdát nyit nem fogok fényképezőgéppel odajárni és a hibáit fotózni. Mert fog hibázni ő is, mint mindenki. Izléstelennek tartom ezt a témát, pletyka szintűnek, rosszindulatúnak és károsnak.

2008. 10. 15. 11:23

Ritka b...ó (önmoderálva!) beszólás volt ez tőled, ed.

Míg mi itt mindannyian - magamat és téged is beleértve - poénkodtunk, filozofáltunk, érveket soroltunk fel ellene és mellette, támadtunk és védtünk - addig Gömbicica VETTE A FÁRADSÁGOT, és utánajárt a dolognak, aztán pedig megosztotta velünk.

Ha van kedved és időd, keresd meg a szeretgomon Gömbicica puncsos minyonjáról készült fényképet - összehasonlítva egy másik helyi, nívós(nak mondott) cukrászdáéval. Amit Edi csinált eddig, jól csinálta - nagyon sokan sajnáljuk, hogy a belvárosi üzletek ellehetlenülése következtében már nincs nyitva a cukija - ellenben van egy csomó olyan hely a városban, ahol f.....k nincs a kereskedelemről az ott dolgozóknak.

Úgyhogy a helyedben befognám....!

(Az utolsót mondatomat nem moderálom - moderálja aki akarja!)

2008. 10. 15. 11:11

Nem hinném, hogy a blogger lecsapott volna a témára - függetlenül attól, hogy a képen hogyan szerepelt, én egy kehelybe kigombócozva várnám a fagyit (mert azért 95%-át ki lehet kotorni a fagyikanállal vagy egyébként egy műanyag doboz tartalmának), persze egy strandbüfében műanyag pohárban is elfogadnám.

Más: már tervezzük átadni az oklevelet a szavazásban nyertes étterem vezetőjének, de eddig nem sikerült rá sort kerítenünk. Állítólag ő a szembeszomszédunk, ezt tegnap tudtuk meg. Kicsi a világ!

2008. 10. 15. 10:42

Ed, nagyon mellé lőttél. Ne személyeskedjek, de sokat elmond, miféle bestseller-címeket sikerült kitalálnod. Gömbicica maga is városi vállalkozó - joggal és ismerettel szól hozzá témákhoz - magam részéről pedig külön örülök, hogy vette a fáradtságot "oknyomozni". Remélem, sokan, korrekten és objektíven követik a példát, folytatják a kinyíló folyamatot.

Petró, írod:

Ennek ellenére műanyag poharast sosem rendeltem. Az ugyanis sehol, senkinek nem kötelező, még annak sem, aki csak azért rendeli esetleg azt, hogy lefényépezhesse és utólag arról értekezhessen a saját blogján/kedvenc fórumán...

Nem elképzelhetetlen, hogy a blogger tényleg lecsapott a témára - nem kellene ekkora poént felkínálni számára. Ha ez a dolga és meglátta - jól tette. Más is van egy étteremben, nem csak ez - ez azonban kirakati tré. Igazad van Petró, nem kötelező rendelni egy négy oldalas listából műanyag poharas akármit - de tartani sem az egy első osztályú étteremben. Egyetértünk: remélhetően az étterem okul ebből, és a mégoly jó szándéka ellenére is változtatni tud ezen - nem rombolja saját imázsát ilyen nevetséges malőrrel. Bár, a saját imázsa - akkor viszont ne csodálkozzon, ha fel is tűnik rajta a maszatfolt.

2008. 10. 15. 10:06

Már a büdöske ügy kirobbanásakor felfigyelhettünk az oknyomozó újságírás igazi kis gyöngyszemére, aki Gömbicica néven publikál. Lám a tehetség nem vész el. - moderálva: E.Á. - Pályája felfelé ível és valószínűleg később hallunk még róla, mint a "Dögöljön meg a szomszéd tehene" vagy a "Fikázzuk le a helyi vállalkozókat" című folyóirat főszerkesztőjéről. Sok sikert Gömbicica.

gömbicica

2008. 10. 14. 19:17

Egy kis párbeszéd:

To: gelatoitaliano@gelatoitaliano.hu

Sent: Saturday, October 11, 2008 10:03 PM

Subject: érdeklődés

T. Gyártó!

Az iránt érdeklődnék, hogy az az alant megnevezett termékük vendéglátó egységeknek készült, vagy bolti kereskedelmi forgalomban történő értékesitésre?

Eper-Aloe vera Eper jégkrém aloe verával

A -medwe.blog.hu

oldalon látható egy fotó, ami Esztergomban egy nivósabb étteremben készült.

Az étterem a fent nevezett terméket szervirozta a vendégnek, ahogyan látható.

A www.szeretgom.hu portálon már kemény vita alakult ki az ügyben.Idézet a portálról:

' Azt saját tapasztalatból tudom és biztosan állíthatom, hogy a Széchenyi étteremben ezek a fagylalt desszertek kaphatók és pontosan ezek a termékek láthatók a fagylalt menüben is (még néhány poharas termékkel kiegészülve).

www.gelatoitaliano.hu

Ha valaki ezek közül rendel, az ilyen formában kapja is meg azokat. A cég is így hirdeti önmagát. Ha nekik nem ciki a műanyag pohár, akkor másnak miért az?'

Meg szeretném kérdezni, hogy ez tényleg igy lenne? Mi erről a véleményük? Szerintem ritka tré ez igy. MIndezt 900 Ft-ért.

Válaszukat várva tisztelettel üdvözlöm Kovács Edit Esztergom


-
-

Kedves Edit,

A képen szereplő terméket nem első osztályú helyekre ajánljuk. Az ilyen éttermekben csuporba, tiramisus cserépedénybe, kókuszdióba, vagy éppen ananászba töltött termékeket kínálunk, mely valóban jól mutat egy fehér tányéron.

Azt viszont sajnos nem szabhatjuk meg, hogy melyik ügyfelünk, melyik termékünket rendeli, és abba sem szólhatunk bele, hogy milyen árréssel adja azt tovább.

üdvözlettel

Sziszák György

Gelato Italiano Kft

ügyvezető igazgató

értékesítési vezető

www.gelatoitaliano.hu


-----Original Message----- From: Bolvári Őrs Sent: Monday, October 13, 2008 4:40 PM To: Sziszák György; Kirschner Zoltán; Csurgai Mihály; Pinkvin Cc: gelatoitaliano@gelatoitaliano.hu Subject: Fw: érdeklődés (fwd)

2008. 10. 14. 17:29

Mivel ez a topik még is csak egy étterem kritikáról szól, szerintem igenis ciki műanyag csomagolásban felszolgálni a fagyit. Az étterem hírének sem tesz jót, (mert valaki még azt gondolhatja, hogy ha rendel egy pármai sonkát sárgadinnyével, akkor a sonka csomagolópapírban a dinnye pedig egészben érkezik az asztalra). Az étterem tulajdonosai jelezték, hogy megfogadnak javaslatokat, szerintem az ilyen malőröket nem árt kiküszöbölni, ha komolyan gondolják a vendéglátást.

2008. 10. 14. 8:23

Az én példáim: mirelit krumpli és száraztészta. A tésztát mindenhol, a mirelitkrumplit majdnem mindenhol (a jobb helyeken is) felszolgálják. A nescafé pedig nem az én példám de az valóban rossz példa. Elgondolkodtató, hogy egy esztergomi honlapon, esztergomi emberek kampányolnak az egyik legjobb esztergomi étterem ellen. Nem kéne már abbahagyni?

2008. 10. 14. 0:10

Szerintem egyáltalán nem ér meg ennyit ez a fagyi téma. Rengeteg előre csomagolt élelmiszer szorítja ki a frisset. 15 évvel ezelőtt ugyanezt váltotta ki az emberekből a mirelit krumpli, ma pedig már a legbetyárosabb csárdában is csak az van. 20 éve még instant vacaknak számított a száraztészta..... stb.

2008. 10. 11. 17:49

A kondéros húslevest nem értem! Ez valami esztergomi szokás?

2008. 10. 11. 15:59

Nem gáz...''koholmány''...lásd előbbi hozzászólást...

2008. 10. 11. 14:34

Hát, Petró! Lásd be - azért ez a konzervnyali elég gáz!:))

Törölt felhasználó #43

2008. 10. 11. 13:57

Hiába tette..a nagy ''Tematizátor'' úgyis megmondja majd a frankót...

Szerinte a mellékelt fénykép:

a, Photoshop-koholmány b, Medwe hazalopta a papír-alátétet, hogy ''ármánykodhasson'' c, Medwe ezzel az írással is támadja M.T-t...

Őt sem a tények, sem a szubjektív vélemények nem szokták zavarni abban, hogy kioszthassa a frankót....