Egyházi tanácskozás a tömegtájékoztatásról
Egyház
2008. szept. 30.

<p>A katolikus egyház és a média kapcsolata a fő téma az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) közgyűlésén, Esztergomban - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke a kedden kezdődő eseményt megelőző budapesti sajtótájékoztatón.</p>

Beszámolt arról, hogy az európai országokban a CCEE kezdeményezésére felméréseket végeztek a katolikus egyház és a tömegtájékoztatás viszonyáról, amelynek egyik fontos kérdése, hogy a tömegtájékoztatást, beleértve a legújabb technikai eszközöket, miként használja az egyház. A bíboros hangsúlyozta: az új technikai kihívások "eleven és gyors reakciót" igényelnek az egyháztól, ezért jövőre a katolikus tömegtájékoztatási világnapon is erről esik majd szó.

Az új technológiák megváltoztatják a tömegtájékoztatás szerepét a társadalomban, a tömegkommunikációs eszközöket azonban csak a közjó érdekében lehet használni - idézte a tömegtájékoztatás pápai tanácsa elnökének nyilatkozatát Erdő Péter.

Soha nem volt még annyi bíboros - szám szerint 14 - egy időben Magyarországon, mint ahány részt vesz a négynapos esztergomi rendezvényen.

(forrás)