3. Nemzetközi Critical Mass
2009. 05. 01. 16:00
-
2009. 05. 01.

3. Nemzetközi Critical Mass

Gyülekező:Bazilika

Időpont: Május 1 pontosan 16:00-kor

Útvonal:Sötétkapu,Széchenyi Strandfürdő,Primás sziget Termálfürdő,Mária-Valéria Híd,Párkányi Strandfürdőtöl vissza Egom Búbánat völgyig.

Búbánat völgy az eredeti vértus Buda helye,állítólag Attila a Hunok királya,itt ölte meg testvérét Budát.

A völgyben 5db tó található egymás mellett Egom és Pilismarót között vana 11-es főút 59-es kilométer táblánál.

Kép itt:

www.geocaching.hu

2009. 04. 21. 22:25

12:00 helyett sikerült átszervezni16:00-ra a kezdést.

Egy másik május elsejei rendezvényt elnapoltunk,azaz előrébb hoztunk 1nappal. . . .

Biciklisfutárok az idei évben megelőzik a strandnyitónapot egynappal,azaz nem május 1, hanem már április 30-án kinyitják a strandot.

Jövöre pedig már április 22-én a földnapján lesz a Strandnyitónap

Melóután alleycat versenyezni fognak a Széchényi Strandfürdőtöl-Palatinus Strandig.

6db belvárosi strandot fognak érinteni,feladatkent egy Rubikkocka szineit fogják összeszedni,s a célban rárakják a méter magas Rubikkockára.aytán viybecsobbanva a csudárolcélbaérnek.

Ha kiváncsi vagy az eseményre,akkor gyere-gyere a rajthoz (akár versenyezni a futárok ellen)

18:00 Széchenyi Strandfürdő főbejárata

Vagy a célba a Palatinus Strandhoz.

Nevezőknek a belépéss díjtalan,nézőknek vagy vendégek extra kedvezményes összegért bemehetnek.

Indulóknak a nevezés is díjtalan:)

www.alleycat.hu

A rendezvény alatt kerékpáros kiállítás lesz látható a Strandterületénbelül.

Afterparty pedig a Corvintetőn "Buppa" lemezbemutatójával.

Tilos rádió élő közvetítést fog adni 18:00-tól közvetlen a medencéből!

2009. 04. 20. 7:47

2009. 04. 02. 9:13

Critical Mass Budapest 2009.04.19. útvonal www.youtube.com

2009. 03. 31. 23:19

Kerékpártároló a Nyugatiban :) www.criticalmass.hu na szóval az úgy kezdődött, hogy már évek óta.... Aztán meg tavaly december tájékán megint. És végül felajánlottuk a MÁV-nak és a MÁV Start-nak,hogy legyen a Bringázz a Munkába kampány fő támogatója (lett is), és az első( mert ez egy országos folyamat része) tároló átadása legyen a BAM megnyitóva együtt. Ezért lesz ennek a helyszíne a Nyugati tér, a Westend előtti terület. Erről híreket holnaptól olvashattok az MK honlapon is. Csak elindul valami! László János

2009. 03. 24. 19:55

Video:

Nem adok!Te adnál pénzt politikára? Én sem! www.youtube.com

Vélemények az LMP-ről www.youtube.com

2009. 03. 24. 16:09

Kürti Gábor Sziasztok Ismerősök! Névnapom van, mondom minek örülnék. Listás EU parlamenti képviselőjelölt lettem éjjeli műszakban itt: www.lehetmas.hu , emiatt szükségem lenne a kopogtatócéduládra (jövő héten kapod meg postán), hogy elindulhassunk a választáson. (részvétet, tablettát nem kérek, jól vagyok)

Köszi G

Bocs a spam-ért, csak addig kapod amíg megépítjük az első 100 kilométer autópályát. (többet idén ígérem nem küldök)

2009. 03. 10. 20:50

Demszky vélemenye a Critical Mass-ről 1:30-nál www.videoplayer.hu Őőőő.... izé... Akkor most jól értem, hogy nemcsak Demszky Gábor felvonult maga ellen,hanem utána Hagyó Miklós is átvesz egy díjat erre hivatkozva. :O Nem azért, nekem büszkeség, lokálpatrióta vagyok, csak azért picit feje tetején áll a világ.

Ahogy már a sajtóban megjelent, az "Európai Mobilitási hét" versenyt kiíró EU hivatal úgy döntött, hogy a 2008-as rendezvények közül Budapest érdemli ki az első díjat. Gratulálunk! Ebben nem kis része van a civileknek, és főleg a budapesti biciklistáknak. És hogy ezt nem csak mi érezzük így, azt mutatja a ma érkezett levél Hagyó Miklós főpolgármester helyettestől. A levél mindannyiunknak szól, ezért itt közzé is tesszük. kerekparosklub.hu tasi-hetenek-fodijat

2009. 02. 23. 6:15

A Hidnak PL:

Min2oldalon 2-2 fel/le jaroja lenne ami egy VILLASKULCSRA emlekeztetne.

2009. 02. 23. 5:59

2011-ben Romabol jon a Pa'pa Magyarorszagra. vg.hu Esztergom-Parkany kozt szivesen latnank egy "Nemzetkozi" Kerékpáros-gyalogos hidat. Kozvetlen Bazilikatol a szintugy kozvetlen vele szembe levo Parkany setalo utcaig. Maria Valeria-hidon tilos biciklizni,nemegyszer buntettekmeg ott bicikliseket (nemzetkozileg) Bazilika Duna feloli betonlepcsojetol Parkany setalo utcajaig es ez pont (kozvetlen) vele szembe van.

Ezalkalombol (is) keszulhetne a kerékpáros-gyalogos híd... Elsore valamelyik Pa'pa nevet adnank neki hi-hi,de ha a tortenelembe is jobban belegondolunk a legtutibb a "Szent Istvan Kerékpáros-gyalogos híd" lenne:)

Ezen kornyeken nem nyavajognanak a helybeliek a hidepites veget,hanem orulnenek,h vegre ezen kornyeken is tortenik valami "nemzetkozileg" a sok evtizedes tortenelmi szarakodas utan. Budapest = boseg zavara,tulsok hid van:)

Koszi Egom kornyekbeliek neveben is a "Szent Istvan Nemzetkozi Kerékpáros-gyalogos hídat":) :)

Epiteszmernok keszithetne errol tervrajzot,megkoszonnenk:) Mind a 2oldalrol Egom+Parkany:)

Vagy felrakni az "epitesz forumra" Bogota melle:)

2009. 02. 23. 4:09

Kerékpáros-gyalogos hídat szivesen latnank Esztergom-Parkany kozt kozvetlen Bazilikatol a kozvetlen szembe levo Parkany setalo utcaig.

(allitolag) 2011-ben Romabol a Pa'pa jon a Magyarorszagra,ezalkalombol (is) keszulhetne a kerékpáros-gyalogos híd... Elsore valamelyik Pa'pa nevet adnank neki hi-hi,de jobban belegondolva a legtutibb az "Szent Istvan Kerékpáros-gyalogos híd" lenne a leginkabb hozzaillo:)

2009. 02. 21. 11:00

Európa legmenőbb biciklis szobra a Dunán! Ha szeretnéd ott látni, akkor ezt küldd tovább akinek csak tudod, a többit intézzük: www.youtube.com

2009. 01. 29. 6:47

De a melygarazsos indulas helyett a bazilikatol Szent istvan terto"l is lehetne indulni...keresztul sotetkapun es egypillanatra megallnank bringat emelni a melygarazsnal is....majd,tovabb Parkany,onnant vissza Dunamenten Bubanatvolgyig.Ahol a polgarmesternek adunk egy Bogotai filmanyagot.(rendszeresen minden alkalommal)

Ezutan akinek kedve van az eltekerhet a Dunakanyar menten BP-ig is az Unios homokoraig,ahonnan amaar emlitett biciklisfutarok fognak Strandnyito Rubik Alleycat-ezni. Egyfajta kerekparosnapkent a strandokon. Osszel pedig szeptember vegen a hidnapon futok utanlehetne jonni a Szent istvan tertol Parkanyi strandig.

2009. 01. 29. 6:16

Vagy pl:Bubanatvolgy. Gyulekezo a melygarazsnal attekeres Parkanyba... onnant vissza Egomba es tovabb a dunamenten bubanatvolgyig. Igy megkevesbe zavarjuk a kozuti autos forgalmat (keresztezodeseket)

Persze ezis csakegy otlet...

2009. 01. 14. 6:52

Kep lemaradt:

Bogotát újévre www.epiteszforum.hu

2009. 01. 14. 6:49

Majus elsejen az 1,6 milliárd forintos Prímás-szigeti sziget mélygarázstol indulunk at Parkanyba onnant tovabb ,Suzuki autogyar menten Kertvaros Palatinus toig. Szeptemberben pedig a melygarazstol a Parkanyi strandig....

Bogotát újévre Életterünk és szokásaink megváltoztatása óriási hatással van az életminőségünkre. A tételt kiválóan igazolja egy rendíthetetlen polgármester és egy rosszhírű város metamorfózisának igaz töárténete. A Critical Mass és a Kerékpáros Klub aktivistái Bogotá példáját ajánlják a városvezetők figyelmébe. Cikk az építészfórumon Bogotáról és a CM-MKK akcióról. www.epiteszforum.hu

2008. 11. 28. 23:25

Május1 (Hajós Alfréd) Kerékpáros Strandnyitó Party

2008. 11. 28. 23:21

Csúszik a Margit híd lezárása tavaszig.

Május elsején a Margitszigeti Palatinus strandon kerékpáros strandnyitó party lesz(csúszdánál)

A biciklisfutárok munkája (AGYILAG) olyasmi,mint a rubik kocka kirakása.

Vagyis,hogy lehet "Á" pontból a "B" pontba eljutni a leggyorsabban,a legegyszerübb útvonalon és a legrövidebb időn belül.

Hungarocelböl Rubik kockát fognak épiteni,amit külün-kölün a belváros strandjairól szinekszerint kell összeszedniük.

Május 1 Program:

09:00 Csillagtúra (Esztergom-kertváros Palatinus Strandtól)

10:00 Esztergom Criticalmass (Bazilikától-Párkányig)

11:00 Tour De Kanyar rajtja

Útvonal:(közvetlen Dunakanyar mentén)

Cél: Budapest Időkerék (Hősöktere,Felvonulási tér)

(Egomba a Palatinus tóhoz,mimár előzőnap április 30-án odamegyünk CBI vonattal,vagy bringával Dobogókőn keresztül)

Budapesti Időkeréktől (Hősöktere,Felvonulási tér)

Délután 15:00-kor Rubik Alleycat

Utvonal:6db belvárosi Strandcsekpontal (45-perc)

Cél:Margitsziget Palatinus Strand

Záróra után a főbejáratnál pályakerákpárosok(fixisek) ügyességi versenye

Egyhelybenállás,Skid,Sprint,Backward,Bonnyhup,Trial...hajnalig.

2008. 11. 28. 23:19

Csúszik a Margit híd lezárása tavaszig. Május elsején a Margitszigeti Palatinus strandon kerékpáros strandnyitó party lesz(csúszdánál) A biciklisfutárok munkája (AGYILAG) olyasmi,mint a rubik kocka kirakása. Vagyis,hogy lehet "Á" pontból a "B" pontba eljutni a leggyorsabban,a legegyszerübb útvonalon és a legrövidebb időn belül. Hungarocelböl Rubik kockát fognak épiteni,amit külün-kölün a belváros strandjairól szinekszerint kell összeszedniük.

Program: Május 1 09:00 Csillagtúra (Esztergom-kertváros Palatinus Strandtól) 10:00 Esztergom Criticalmass (Bazilikától-Párkányig) 11:00 Tour De Kanyar rajtja Útvonal:(közvetlen Dunakanyar mentén) Cél: Budapest Időkerék (Hősöktere,Felvonulási tér) (Egomba a Palatinus tóhoz,mimár előzőnap április 30-án odamegyünk CBI vonattal,vagy bringával Dobogókőn keresztül)

Budapesti Időkeréktől (Hősöktere,Felvonulási tér) Délután 15:00-kor Rubik Alleycat Utvonal:6db belvárosi Strandcsekpontal (45-perc) Cél:Margitsziget Palatinus Strand Záróra után a főbejáratnál pályakerákpárosok(fixisek) ügyességi versenye Egyhelybenállás,Skid,Sprint,Backward,Bonnyhup,Trial...hajnalig.

2008. 10. 18. 11:11

Természetesen megvan a küllőszaggató...a kedvenceim közt!

2008. 10. 15. 21:05

Szia Kacsa!

Ezek szerint jövőre is lesz bőven kerékpáros rendezvény. A hírverésben segíthettek egy kicsit én is ha úgy gondolod. A névjegykártyám ugye megvan még (2008 szeptember 28 Esztergom Kertváros Strázsa hegy).

Üdv: egy esztergomi bringás