Kiállunk a szívsebész mellett

Kiállunk a szívsebész mellett

2008. 09. 29. 9:51

Kiállunk a szívsebész mellett

A sajtóban megjelent már sok hír, nyilatkozat és interjú arról a botrányos és felfoghatatlan módszerről, ahogyan dr. Papp Lajos professzort eltávolították a pécsi szívcentrum éléről. A professzor megfogadta, többé nem operál. Dr. Csókay András idegsebész azonnal az üldözött mellé állt, sokan kifejezték felháborodásukat és együttérzésüket, Pécsett tüntettek is a világhírű professzor mellett. Mégis joggal érezheti úgy a magyar társadalom jobbik, felelős része, hogy a professzor magára maradt a küzdelemben, és sok szívbeteg életébe fog kerülni, amíg ez a kormány végre eltűnik, és a gyógyítás "volumenkorlátja" az elfeledett, gonosz, embertelen szakkifejezések tárába kerül. A magyar egészségügy lerombolásának folyamata nemcsak a betegek életét veszélyezteti, hanem az orvosok munkáját is. Sokáig gondolkoztam azon, vajon a Papp Lajos melletti kiállásra a felelősségteljes értelmiséget biztassam-e, de úgy vélem, ez nem csupán értelmiségi, hanem nemzeti ügy. Ugyanakkor várom a magyar egészségügyben dolgozók csatlakozását is, mert az orvosoknak, nővéreknek tudniuk kell, hogy a professzor után ők következnek, egyenként fogják őket is levadászni.

Papp Lajos professzor barátom óriási köztiszteletnek örvend, talán még azon az oldalon is, melynek nemcsak a szíve dobog bal felől, hanem az eszméit, pártszimpátiáját és pénztárcáját is ott tartja. Ha azonban bajba kerülnek akár ők, akár hozzátartozóik, egy csapásra megszűnik minden világnézeti, politikai előítélet, mert az élet a legfontosabb kincs ezen a földön. Papp Lajos professzornak szívcentrumot kell vezetnie, ha nem Pécsett, akkor másutt. Ha nem operál, akkor irányítsa azokat, akik műteni tudnak.

A keresztény és magyar professzort keresztényietlen és nem európai módon távolították el. Fejezzük ki szolidaritásunkat minél többen mellette és a magyar orvostársadalom védelmében!

Szentmihályi Szabó Péter író

www.magyarhirlap.hu

2008. 10. 04. 14:40

Igen, sajnos az! Nem vitatkozni akarok veled, és meggyőzni sem akarlak semmiről. Csak tudatni szeretném, minden bántó szándék nélkül, hogy van olyan ember, akinél ez már politika! Remélem ezért nem haragszol!

2009.08.16.

2008. 10. 02. 16:37

Kedves János ! Szerinted ez politika?

www.youtube.com

2008. 10. 02. 14:39

Igen! Periklész volt az az EMBER, aki hadvezérként, eg győztes csata után, visszautasította, hogy díszfelvonulást rendezzenek neki, sőtt, önkéntes számüzetésbe ment, hogy még véletlenül sem válhasson belőle diktátor! Szóval ez az a kivétel, aki erősíti nálam a szabályt, már gyermek korom óta nagy tisztelője vagyok, pontosan a fentebb leírt dolog miatt!!!

2008. 10. 02. 14:20

www.szeretgom.hu

„ Mert mi vagyunk az egyetlenek, akik a közélettel szemben teljesen közönyös embert nem visszahúzódónak, hanem semmirekellőnek tartjuk, s amiként ez helyes is, mi magunk döntünk és tanácskozunk ügyeinkben, abban a meggyőződésben, hogy nem a vita akadályozza meg a cselekvést, hanem – ellenkezőleg – éppen az, ha előzőleg megtárgyalva nem tisztázzuk, hogy mit is kell tennünk. ”

(Periklész: Halotti beszéd a háború első évében elesett athéni férfiak temetésén)

2008. 10. 02. 14:13

Ez az a pont, ahol beteszi a lábát a politika. Minden tiszteletem Dr Papp Lajos professzornak, de a gyógyító munkája mellett ha politizál, akkor sajnos rá is dobálni fogják a kakit. Mégegyszer hangsúlyoznám, minden tiszteletem a gyógyító tevékenységet folytató orvosoké, de Szentmihályi Szabó Péter író nálam régen eldobta a labdát, a politizálása miatt. Én úgy érzem, a professzor is elkezdett kinyilatkozásokat tenni. Márpedig én a tévedhetetlen emberektől elkezdek tartani, legyen az bárki. Meg lehet kövezni a véleményem miatt, de én nem bántottam senkit, és minden bántás nélkül, nekem ez a véleményem. Aki elkezd politizálni, nálam máris oda a hitelessége, függetlenül, hogy jobbos é az illető, vagy balos. Én szívből sajnálom, hogy egy ilyen nagyszerű szakember, mint a professzor, politizálásra adta a fejét! :-((

2008. 10. 02. 11:32

És csodálkozunk miért hagyják el az országot a kíváló orvosok?