Veszélyes- és elektronikai hulladék-gyűjtés Dorogon – akciónap november 8-án
Környezetünk
2008. szept. 16.

<p>2008. november 8-án, szombaton, 8-12 óra között, ismét veszélyeshulladék-gyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon a SARPI, a Saubermacher, a Reprodukat Kft-k. közreműködésével. A helyszíneken az egyesület tagjai szeretettel várják a veszélyes háztartási és elektronikai hulladékot (minden, ami árammal ment) leadókat.</p>

MÁR NEM GYŰJTJÜK A PAPÍRT, MŰANYAG PALACKOKAT, FÓLIÁT, hisz Dorogon megvalósult a szelektív gyűjtés.

A múltkori, május 31-ei veszélyeshulladék-gyűjtésen 276 ember adott le veszélyes-hulladékot, 4686 kilogrammot, ez közepes eredmény volt, fél évvel azelőtt 7142 kg hulladékot adtak le a dorogiak és környékbeliek. Az égetéssel ártalmatlanításra kerülő folyékony és szilárd halmazállapotú háztartási VESZÉLYES HULLADÉKOKON kívül, most is külön gyűjtjük – a SZÁRAZELEM, az AKKUMULÁTOROK mellett – az ELEKTRONIKAI cikkeket és a HASZNÁLT SÜTŐOLAJAT is, így ezek sorsa nem a megsemmisítés, hanem az újrahasznosítás lesz. Most is ekként zajlik majd a gyűjtés. Bíztatunk minden dorogit, környékbelit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyeshulladék-gyűjtésre valamilyen „ide kívánkozó” anyagot.

FONTOS: csak lakosságtól veszünk át veszélyes hulladékot, cégektől, intézményektől nem.

Nem gyűjtjük...

Mivel 2005-ben bevezették a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon, akciónapunkon NEM gyűjtjük a papírt, műanyag palackokat, műanyag fóliát… Nem tudjuk sajnos átvenni a HULLÁMPALÁT SEM.

Háztartási veszélyes hulladékok – spiritusz, petróleum, fényezőviasz, cipőkrém, folttisztítók, réz- és ezüsttisztító, hipó, sósav, szalmiákszesz, dugulásoldó folyadékok, fotóvegyszerek, kozmetikumok, gyógyszermaradék, oldószeres hibajavító festék, alkoholos filctoll, elem, akkumulátor, fénycső, motorolaj, fáradt olaj, sütés utáni égett olaj, azbeszttartalmú fékbetét, terpentin, aceton, festék, hígító, pác, lakk, ragasztó, gitt, hézagtömítő, felületjavító anyagok, rovar-, gyomirtó, gombaölő szer, rovarriasztó, rágcsálóölő szerek, kiégett fénycsövek, növényvédő szerek, háztartási vegyszerek, festékanyagok, és mindegyiknek a kiürült doboza, tartója, üvege (A higanyos hő- és lázmérőket külön dobozban (zacskóban) kérjük átadni a konténer-felügyelőknek.)

Helyszínek, időpont

Időpont: november 8. (szombat), 8–12 óra

Gyűjtési helyek:

1. Penny Market parkolója

2. SZTK-val szemközti parkoló

3. Profi parkolója

4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban

5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

A konténerek biztosítását, szállítását a Saubermacher Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat a SARPI Dorog Kft.. díjmentesen veszi át. A Produkat Kft. az elektronikai hulladékok és az akkumulátorok szakszerű újrahasznosításában segédkezik. Mindhárom cég segítségéért köszönetet mondunk.

Elektronikai hulladék – minden, ami árammal működött.

Szervezői elérhetőség – az akciónappal kapcsolatos kérdéseikkel Nádor Tamás szervezőhöz fordulhatnak. Elérhetőségek: (30) 480 1145 és dke KUKAC dke PONT hu

(forrás)