Politikai botrány lett a házkutatásból

Politikai botrány lett a házkutatásból

2008. 09. 12. 10:26

Az UD Vagyonvédelmi Zrt-nél és annak vezetőjénél tartott házkutatást a rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése nyomán. A cég vezetőjénél fegyvereket kerestek, de végül számítógépeket, szervereket gyűjtöttek be. A rendőrségi akció középpontjába került társaság vezetője a Fidesz-éra alatt titkosszolgálati vezető volt, egyik cégén keresztül pedig a fideszes vezetésű esztergomi önkormányzattal is üzleti kapcsolatban áll.

Egy rövid részlet a cikkből:

Az UD-cégbirodalomhoz tartozik a szintén Zugló Ilka utcai székhelyű szállítással és nyomozással foglalkozó UD Logisztikai Kft. Tóth és Horváth jegyzi az elsősorban adatfeldolgozást és adatszolgáltatást végző North Atlantic Protector Kft-t, amelyet 2003 márciusában hoztak létre. A fideszes Demeter Ervin azt állítja, Horváth nem áll kapcsolatban a Fidesszel (lásd. keretes írásunk). Ugyanakkor a North Atlantic Protector Kft. a fideszes vezetésű esztergomi önkormányzat tulajdonában álló Strigonium Kft-vel közös biztonsági céget hozott létre idén nyáron Esztergomi Vagyonvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven.

A teljes cikk: hvg.hu

Törölt felhasználó

2008. 09. 21. 19:23

Megszólalt valaki a városháza/Strigonium részéről?

Nem.

Miért nem?

Eredeti méret

2008. 09. 21. 19:11

Az MDF-es elnökválasztási harc kapcsán kipattant "megfigyelési ügy" súlyát nehéz túlbecsülni. A történet önmagában is félelmetes, összefüggéseiben azonban a legsúlyosabb fenyegetésnek tűnik, ami a rendszerváltozással született Magyar Köztársaságra leselkedik. Személy szerint mindannyiunkra, akik polgárokként veszünk részt a közéletben.

www.nol.hu

Félelmetes összefoglalója a fideszes alternatív titkosszolgálat történetének. Vajon Esztergommal kapcsolatban mi, és mikor fog kiderülni?

Törölt felhasználó

2008. 09. 19. 19:00

A www.nepszava.hu és a www.borsonline.hu cikkét elolvasva egyre sötétebbnek tűnik nekem ennek az ügynek az esztergomi szála.

A két cikket elolvasva csak nekem tűnik úgy, hogy az Esztergomi Vagyonvédelmi Kft ügyvezetője lehet az akit azzal gyanúsíthatnak, hogy feltelepítette a kémprogramot az NBH hálózatára?

Ami biztos, hogy az NBH-tól nemrégiben eltávolítottak egy embert – a Népszabadság szerint az UD Zrt. egyik NBH-s kapcsolatát. Morvai Tamás ezután vezető beosztást kapott UD-hoz közeli cégekben. Ő lett az UD Vagyonvédelmi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, egyben az Esztergomi Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetője is.

Ezen apró kis részletek ismeretében elgondolkodtató, hogy sok, a városban keringő pletyka mégsem csak mese?

2008. 09. 19. 15:41

Már kezdtem reménykedni, de miután végigolvastam......

2008. 09. 19. 13:29

Újabb cikk:

www.borsonline.hu

Törölt felhasználó

2008. 09. 19. 11:52

A lap szerint a cég emberei a nemzetbiztonsági ellenőrzéseknél megszokott alapossággal vizsgálták meg az érintetteket: környezettanulmányt végeztek a lakó- és a munkahelyükön, igyekeztek utánajárni életvitelüknek, szexuális szokásaiknak, gazdasági kapcsolataiknak, sokszor bankszámlájuknak, híváslistájuknak is - sőt, sokszor még a háztartási szemetüket is átvizsgálták. Az adónyomozókhoz hasonlóan azt sem tévesztették szem elől, hogy az illető életmódja és jövedelmi viszonyai között nincs-e feltűnő ellentmondás - írja a Népszabadság.

www.origo.hu

Törölt felhasználó

2008. 09. 18. 10:10

www.nepszava.hu

Hogy ki juttatta a kémprog­ra­mot a rendszerbe, még nem tudni. Az viszont biztos, hogy az NBH-tól nemrégiben eltávolítottak egy embert – a Népszabadság szerint az UD Zrt. egyik NBH-s kapcsolatát. Morvai Ta­más ezután vezető beosztást kapott UD-hoz közeli cégekben. Ő lett az UD Vagyonvédelmi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, egyben az Esztergomi Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetője is. Erről számolt be a Szeretgom nevű internetes portál is, megjegyezve, a cégek vezetőjeként kapcsolatban állhatott Meggyes Tamással, Esztergom fideszes polgármesterével is. A portál városházi információkra hivat­kozva arról ír: Morvai volt a közvetítő abban az ügyben, amelyben György Róbert Horváth Mihály önkormányzati képviselőt azzal vádolta, hogy Meggyes Tamás ellen gyűjtött adatokat. György azt állította: Horváth pénzért iratokat szerzett a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályától és a Nemzeti Nyomozó Hivataltól. Az első tárgyalási nap előtt állítólag Morvai magához rendelte György Róbertet – állította a portál. Hogy mi történt a zárt ajtók mögött, nem tudni – az viszont bizonyos: György Róbert a vallomását nem tudta kellő bizonyítékokkal alátámasztani. A bíróság a következő határozatot hozta: „Valótlanul került állításra, hogy Horváth Mihály Meggyes Tamás kompromittálására Meggyes Tamás ellen 2002. és 2006. között ellene tett feljelentések nyomozásából próbált iratokat beszerezni a megyei rendőrkapitányság gazdaságvé­delmi osztályától, valamint a Nemzeti Nyomozó Irodából. Valót­lanul került állításra, hogy korábbi büntetőfeljelentésekhez kapcsolódó vizsgálatok megvásárlása, ezen anyagok bűncselekményszerű beszerzése történt. A valóság az, hogy ilyen iratbeszerzés nem történt.”

Az újabb név felmerülése a cégvezetők közelében már nem is meglepő. Az UD Zrt. vezetésének jelentős része az NBH-tól igazolt át a vállalathoz a 2002-es kormányváltás után. Az Orbán-kormány idején pályájuk még szépen ívelt felfelé.

Törölt felhasználó

2008. 09. 15. 12:41

Kövér László 2003-ban kijelentette: nem bíznak a nemzetbiztonsági szervekben, ezért saját információs csatornákat építenek ki. Vajon összefüggésben van-e ezzel a most kipattant adatlopási botrány, amit Demeter Ervin úgy minősített a Fidesz elleni koncepciós eljárásnak, hogy még a politikát nem is érintette az ügy.

Arról ugyancsak hallgatnak, hogy milyen információk lehetnek még a Nemzetbiztonsági Hivatal tarsolyában. S kérdéses, hogy mi kerül elő a most már nyílt nyomozásban a lefoglalt adathordozókról.

www.nol.hu

2008. 09. 14. 10:25

Ez az egész lassan egy rossz összeesküvős thrillerre emlékeztet. A végén még kiderül, hogy senki sem az, aminek mutatja magát, semmi sem az, aminek látszik, dehát ilyen csak a filmekben van, nem?

Törölt felhasználó

2008. 09. 13. 23:52

egominfo írta:A polgármester házának a felgyújtása kapcsán szóltak már a pletykák a North Atlantic Protector Kft.-ről, mint amelynek környékéről azt megelőzően fölkeresték az állítólagos tetteseket.

Fölkeresték azt megelőzően? Mármint a gyújtogatást megelőzően a gyanúsítottakat ez a cég megkereste? Jól értem, hogy az egominfó azt sugallja, hogy olyan értesülései vannak, miszerint a polgármester vagyona elleni támadásról előzetesen tudott a város vagyonvédelemre létrehozott cége???

Törölt felhasználó

2008. 09. 13. 19:44

Ajánlom mindenki figyelmébe: egominfo.hu

Törölt felhasználó

2008. 09. 12. 22:28

Hol van az az ország ahol oklevelet és kitüntetést adnak annak, aki végzi a dolgát? Hát még ha így végzi, ahogy Ő.

Törölt felhasználó

2008. 09. 12. 22:14

Elismerni, kiállni, támogatni, megvédeni.

"Azt gondolom, hogy a védelem jár mindenkinek, akkor is, ha valaki nem a legjobb meggyőződésével, hittel végzi a munkáját, hát még nekem." - M.T.

2008. 09. 12. 22:08

Jó hogy említed a gyarapodást, lehet benne valami. Most, hogy felgyorsították a gyarapodásukat, lehet, hogy azt a vagyont kell védeni? Lassan oda jutunk, hogy a nagy vezér biztonságát az őrezred sem szavatolná, nem egy őrző védő kft. Így jár, aki - moderálva: E.Á.-.

2008. 09. 12. 21:29

Háát ez a logice ilyet krampácsolt le kéziütésű számítógép-billentyűzetén keresztül a képernyő felé:

"Az is lehet hogy hihetetlen gazdagságunk közepette akkorára nőtt a vagyon hogy már csak igy vagyunk biztonságban."

Nem vagy Te véletlenül egy büd.komm.? És a Gyarapodás Programja? És a Város évek óta tartó megfontolt, folyamatos és látványos fejlődése? És a Polgármester Úr biztonsága? És Dödölle Úr szabad mozgásterének biztosítása? És ... és.... és.... na? és?

Törölt felhasználó

2008. 09. 12. 21:20

Valami nagy, hétpecsétes titkot sejtek a dolog mögött. A városban és környékén egy rakás ilyen cég van, de úgy tűnik, túl nagy a titok, így jobb, ha saját maguk őrzik. Tudok egy eladó kutyakozmetikát, nem igaz, hogy nem telik rá a költségvetésből. Az is lehet, hogy hihetetlen gazdagságunk közepette akkorára nőtt a vagyon, hogy már csak így vagyunk biztonságban.

Törölt felhasználó

2008. 09. 12. 20:32

A nagy kérdés esetünkben az, hogy kinek az ötlete volt pont velük egy közös céget alapítani Esztergomban?

Na és mi a fenének kellett egy újabb ilyen cég?

2008. 09. 12. 14:25

De még az MDF is belekeveredni látszik ebbe az ügybe:

www.origo.hu

2008. 09. 12. 12:00

nocsak-nocsak mik ki nem derülnek.............