Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

2008. 09. 11. 21:21

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

2011. 01. 12. 19:52

Kedves Holdfény !

Ez csodálatosan néz ki...ha megosztanád ezt a "nagyigmándi" receptedet...a "kanalas" kavarós sütireceptedet is ki fogom próbálni...előre is köszönöm.

2011. 01. 12. 18:52

Itt van a karácsonyi bejglim képe. Egy régi 24 ÓRÁ-ban megjelent recept alapján sütöttem, nagyigmándi pékség receptjeként aposztrofálták. Úgy őrzöm a cetlit, mint egy kincset! :)

 

2011. 01. 12. 18:45

Szép estét Kedves Gömbicica!

Valójában olyanra gondoltam, amit már a kisült, kihűlt kanalas kavarós sütibe tölthetnék, de ha van olyan is, ami együtt sül a tésztával, szívesen kipróbálnám azt is. Akkor viszont kéne az egész komplett recept tésztástól.

Előre is köszike!

 

gömbicica

2011. 01. 12. 13:44

Olyat szeretnél ami együtt sül a tésztával, vagy olyat, ami a kisült tésztára van kenve?

2011. 01. 12. 13:11

Kedves KONYHATÜNDÉREK!

Fiúk, lányok!

Nem tud valaki egy jó túrókrém receptet? Lehetőleg vajasat...
Régebben volt egy tejbolt nálunk a főutcán, tudjátok, a pöttyös bögréből kakaót ivó mezítelen kisfiú... És ott olyan sütit lehetett kapni, amiben vajas túrókrém volt. Asszem, habos túrós volt a süti neve...
Most nyílt ismét egy tejbolt a Bécsi út- Mária úti lámpáknál, családi vállalkozás, fincsa árujuk van!

Van nekik jóféle házitúrójuk, és szeretnék belőle túrókrémet csinálni a kakaós-kanalas-kavarós sütibe.

Ha tudtok többfélét is, annak nagyon örülnék!
Előre is köszönöm! Holdfény

 

 

2011. 01. 12. 13:02

Még az ősszel tettem be egy süti receptjét (111302. hsz. szept. 9.) EGYSZERŰ "KANALAS" KAVARÓS SÜTI néven.

Ehhez hoztam el most a vajaskrém receptjét:

 

FŐZÖTT VAJAS TORTAKRÉM

 

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 zacskó vanillincukor, ízlés szerint kakaópor (kb. 1 evőkanál), de ez el is maradhat. Akkor fehér krémet kapunk.

2 dl tej, 3 evőkanál liszt

 

A puha vajat a leszitált porcukorral, és a beleszitánt kakaóporral (ne legyenek csomók bennük!) kivilágosodásig habosra kikeverni.

A tejet a liszttel jó sűrű péppé főzni (ha nem elég sűrű, akkor "kitúrósodhat" tőle a vaj!), és ha kihűlt, a vajhoz tenni, és jó alaposan kikavarni. A csomómentességben segít, ha szószkavaróval dolgozunk.

Ha nagyon puha lett a vaj, betöltés előtt kissé lehűtjük.

Bármihez jó töltelék. Kakaós kavaróshoz, piskótához, tarka-barka süteményhez is.

Ha szárított tortalapba szánjuk, akkor előtte való napon töltsük meg a lapokat, és hagyjuk állni egy napig a hűtőben.

 

 

gömbicica

2010. 12. 20. 18:28

Most bocs, hogy nem valami sütött-főzött dologgal állok elő, de hajam égnek állt mikor ezt a kiadványt végignéztem. Mint érdekesség érdemes bele "lapozni".

Munkánkhoz szükség lenne valami komolyabb berendezésre, és igy keveredtem az oldalra. Valakitől szivesen hallgatnék egy magyarázatot arra vonatkozólag, hogy hány év alatt képes megtérülni ill. hasznot is hozni egy mellékletben szereplő felszerelésekből összerakoltt étterem. Van a prospektusba felmosótól a szakácssapkáig, tányértól fazékig minden.Nem is próbáltam összeadni a dolgokat. Hajmeresztő az ilyen befektetés. Tényleg nem tudom elképzelni sem, hogy mikor lesz ilyenből haszon. Biztos bennem van a hiba. És ugye a vendég persze elvárja, hogy pár száz forintból jól lakhasson :-(

http://www.kulinarium.hu/2007_konyhai_felszerelesek.pdf

gömbicica

2010. 12. 20. 9:46

Egy edényeket áruló oldalon (nagyon jó árban van kuktától a bográcsig minden) olvastam. Hátha valakinek hasznára lehet mert éppen ilyen ajándékkal lepik meg szerettei :-)

 

Miért praktikus? Mert idő és energiatakarékos, mert a húst és köretet
együtt készíthetjük el benne és az étel nem ég oda. Kellemes zamata lesz
az ételnek és a tápanyagai sem vesznek el. Diétázoknak ajánlott mert nem
kell zsíradékot hozzáadni, kivéve a száraz húsokat. A cserép (római) tál
titka az előkészítésban rejlik. Minden használat előtt be kell áztatni fél
- egy órára úgy, hogy az edényt megtőltjük hideg vizzel, a tetejét
kifordítva belehelyezzük és felöntjük hideg vizzel.
Mindig hideg vagy langyos sütőbe tegyük, máskülönben a fala megreped!
Néhány percnyi melegedés után kapcsóljuk magassabb fokra. A sütési
idő egy kicsit hosszabb, hiszen előszőr a vastag falnak kell felforrósodnia.
A sütőből kivéve (nagyon forró!!) sem hideg, sem nedves felülettel nem
érintkezhet, ellenkező esetben megreped. Hagyományos módon mossuk
el
mosógatógépben nem való!

2010. 12. 17. 10:14

Sokféle brownie-t készítettem már, de szerintem Nigella Lawson brownie-ja a legfinomabb. Tavaly karácsonyra sütöttem először ezt a fajtát, és nagyon ízlett a családnak. Az elkészítése egyszerű és gyors, csokiimádóknak pedig kifejezetten "ajándék" sütemény. Lehet, hogy külsőre nem annyira attraktív, de az íze mennyei!!!

 

Nigella Brownie-ja

Hozzávalók

  • 375 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)
  • 6 egész tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 37,5 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 30 dkg darabolt dió
  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral – az oldalán is!
  2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk.
  3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros vajhoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.
  4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára vágva tálaljuk. Ne legyenek túl nagyok a kockák, mert nagyon laktató a süti! Több napig eláll, és össze is érnek még az ízek.

Variációk

Ugyanúgy lehet vele kísérletezni, mint a muffinokkal. Lehet dió nélkül csinálni, vagy fele dió helyett aszalt gyümölcsöt tenni bele. A dió helyett lehet más magokat, például mogyorót, brazil diót, vagy kókuszreszeléket, fehér csoki darabokat, de akár még ropogós kukoricapelyhet is adni. A vaníliaaromát is lehet helyettesíteni, állítólag Bailey’s-zel nagyon finom.

gömbicica

2010. 12. 17. 9:53

Lehet, hogy valaki irt már be mézest, ha igen bocsi :-)

ezt a receptet is "loptam", bátran álljatok neki, de NE KÉZZEL!!! CSAK GÉPPEL LEHET ÖSSZEDOLGOZNI! Lágy és nagyon ragacsos. De a végeredmény ezer százalékos. SZÉPEN SÜL, AZONAL EHETŐ,SZÉPEN DISZITHETŐ (már ha ügyes vagy) Világosra süssétek. PUHA!!!! omlós. Holnap elmegyek az Olvasóköri jótékonysági vásárba és viszek belőle, ha valaki meg akarja esetleg kóstolni :-)

Mikor másnap kipiszkáljátok az edényből  lisztezett deszkára, és tetejét is lisztezve, meglátátok, milyen könnyü már vele dolgozni. A kommentekben irtam tanácsokat, olvassátok végig.

http://www.nosalty.hu/kituno_mezes_puszedli_recept_1863#comment-48482

gömbicica

2010. 12. 09. 22:56

Hogy kell szavazni?

Nagyon szép munkád van. Gratulálok :-)

2010. 12. 09. 20:27

Bocs egy két betű kihagyásért!!!!

2010. 12. 09. 20:26

http://www.nosalty.hu/tramita_rita_mezeskalacsa_jatek_34508

Kérel nézzétk meg és szavazzatok.Ksözönöm..egy büszke anyuka!!!:)))))

2010. 12. 08. 20:31

Köszi szépen! A srácok különösen nagy sütőbajnokok.

Szia!

gömbicica

2010. 12. 08. 19:56

Szerrrrrvusz Kedves Szomszéd :-)

Egy kedves hölgyemény a háromból :-) Te itt?  Javits ki ha tévedekHatározatlanKacsintás

 

Viszont ha már idetévedtem.Egy általam már régen is ajánlott oldalról  prótáltam ki egy mézes receptet.

Recept szerint eljárva nagyon finom puha mézeskalács lesz a jutalmad. Nyugodtan megcsinálhatod akár pár nappal ünnep előtt is.Nem kell puhulnia semmit.

Ha rajzolni szeretnél rá az is gyorsan fog száradni. Én 1 tojfehérjét 10 dkg szitált porcukorral  kevertem habosra. Nekem folyós lett érzésem szerint, talán még 1-2 dkg-ot elbirt volna a porcukorból. Párkányba vettem a tubust a rajzoláshoz. Ügyesen lehet vele dolgozni.

http://nosalty.hu/kituno_mezes_puszedli_recept_1863

Ez sem lehet kutya Kacsintás, de még nem próbáltam. MIndenesetre szép :-)

http://nosalty.hu/hopelyhek_recept_33391

én nem tudtam ilyen szépen rajzolni a saját sütimre, mert kicsiket szaggattam, nem tudtam a kis "fülecskéket" felrajzolni, mert összeértek volna.

Hogy valami finom ételt is hozzak:

http://www.nosalty.hu/sortesztaban_sult_pulykamell_recept_30548

2010. 12. 08. 18:31

Kedves Gömbicica!

Azt hiszem rájöttem, ki vagy (de javíts ki, ha tévedek).

Szia!

Dolores

gömbicica

2010. 12. 05. 18:33

EGy nagyszerü alkotást szeretnék nektek ajánlani :-) Időnként ki szoktam próbálni.

 

KÜLÖN!!! NAGY-NAGY SZERETETTEL AJÁNLOM VÁROSUNK KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK FIGYELMÉBE EZT A FŐZÉSI TECHNIKÁT.

 

Végy 20 deka szomoruságot, 20 deka bosszuságot,  20 dkg haragot,  20 dkg rossz kedvet. vagy ha találsz többet is, akkor mindet rakhatod, nem ront a dolgon  és rázd össze egy nagy fedeles edénybe.

Miután jól összekeveredtek, tedd félre, és  végy egy másik naaaaaaaaaaaaagy nagy fedeles vödröt.

Mérj bele 20 kg okosságot, 20 kg, türelmet, 20 kg örömet, 20 kg nevetést, 20 kg. bölcsességet, 20 kg lelkibékét, 20 kg boldogságot,  20 KG MOSOLYT, és MÉRHETETLEN MENNYISÉGÜ SZERETETET.

Ez utóbbi  kettő nagyban javit az állagon, ne fukarkodj vele.

Ezek után az első fedeles edényt gondolatba változtasd át sok  szép virággá, és küldd el  azoknak az embereknek akikel kapcsolatban a szomoruság, bosszuság, harag, rosszkedv rád talált.

A második hatttttalmas edényben lévő összetevőket  keverd össze szép lassan, hogy össze ne törjön egy aranypálcával,  és képzeletben repülj fel ezzel a keverékkel ESZTERGOM  fölé, és szórd le városunkra, hogy mindenki egyformán részesülhessen ebből az ajándékból.

Különös figyelmet szentelj a  Főtéren álló  Hivatali épületre. Ki ne hagyd egyetlen szegletét sem.

Ha  legközelebb is összeállitasz egy ilyen keveréket, akkor hintsd KICSINY ORSZÁGUNKRA,  Ha  kitartó vagy, és még mindig van legközelebb, akkor ezt  pedig szórd  a VILÁGRA :-)

Köszönöm  CsókNevetés

Ja!!!!! És mindezt próbáld meg minden nap elkésziteni, ha van egy kis időd. A hozzávalók beszerzése nem hiszem hogy bárkinek gondot okozna,  általában karnyujtásnyira mindig megtalálható valamelyik.

EGÉSZSÉGEDRE!!! :-)

Ha elkészitetted, azért számolj be az eredményről :-)

Garantáltam nem kapsz tőle hasfájást, fejfájást és más gyötrő nyavalyát :-) Sőt még gyógyulhatsz is tőle :-) Ez utóbbi a mellékhatás :-)

 

gömbicica

2010. 12. 03. 22:37

Az előző beirásomnál szereplő Sacher tortából  egy szeletkét eltettem, hogy meddig birja minőségromlás nélkül. Jelentem ma ettük meg, és semmi gáz nem volt vele. Tehát ünnepekre meg lehet sütni hamarabb is, és hidegen letakarva mondjuk tortadobozba nagyszerüen elvan, várva karácsonyi vacsorát. Szóval előre lehet vele dolgozni. GArantáltan finom tényleg.

Most pár olyan trükköt, okosságot irnák be, amit itt-ott olvasgattam, és összegyüjtöttem. Ennél sokkal több  volt, de ezek számomra is ismeretlenek, érdekesek voltak.

Van közöttük pár olyan, ami kimondottan a karácsonyi ünnepkör kapcsán is hasznotokra válhat. Jelzem az alább olvashatók közül egyet sem próbáltam még ki, csak olvastam.

A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.

 

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.

 

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

 

Muffinsütéskor is hasznos egy fagylaltoskanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.!!!!

 

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

 

A legjobb vízkőoldó a citromsav (ráadásul olcsó is). Használt fogkefe és citromsav segítségével pillanatok alatt eltávolítható a vízkő a vízcsapról és a mosogatóról is.

 

A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes, mintha tejszínt is használtunk volna.

 

Ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.

 

Halfilézéskor ha a hal farkát sóba mártott ujjakkal fogjuk meg, nem csúszik el a hal.!!!!!!!

 

Ha tojást főzök, nem csak sót teszek a vízbe, hanem egy kevés zsiradékot is, mert így egészen biztos, hogy lejön a héja, és egyben marad a tojás.

 

Ha nem szeretsz szenvedni a gomba panírozásával, ne tányérban, hanem fedeles dobozban panírozz. A megpucolt gombákat belerakod először a lisztes dobozba, összerázod kicsit (nem törik szét a gomba), majd át a tojásos dobozba, összerázod kicsit, és jöhet a zsemlemorzsa. Így ezzel a módszerrel egyszerre több gombát tudsz panírozni, és egyenletes is lesz mindenhol.

Ha a rántott húsokat réteslisztben kezded panírozni, egyenletesebb lesz a felülete, és nem hólyagosodik fel sütéskor. !!!!!!

 

Rántott sajtot úgy süthetsz a kifolyás veszélye nélkül, ha a dupla panírozás után (liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa) kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban, gyorsan sütöd meg. !!!!!!

 

Készítsünk oranzsádot és citronádot: a narancs vagy citrom héját apró kockákra vágjuk, néhány napig hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1 kanál gyümölcshéjhoz 1 kanál cukrot adunk, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Addig főzzük, amíg a lé elfő róla. Hűtőben hetekig eláll, és a gyümölcskenyerekhez felhasználható. !!!!!!

 

Ha sütőben készült ételre reszelt sajtot teszel, hints meg kevés morzsával, így a sajt nem ég meg, hanem szép piros és ropogós lesz.

 

Szárnyasok sütésénél, akár zsirral, akár vajjal öntözésnél nagyon célszerű egy kis szalicilt tenni a zsiradékba. Ez ropogóssa teszi a sültet.!!!!!!

 

A piskótatészta akkor lesz puha, és marad napokig is puha, ha egy pohár tejfölt vagy egy kis tejet keverünk bele.  !!!!!!

 

A daragaluska tésztájába mindig teszek egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, "remegősebb" lesz ez a kiváló levesbetét!  !!!!!

 

A tojás főzővizébe pár csepp ecetet teszek, így - ha felreped a tojás - sem folyik ki.

Rántott hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk egy kevés olajat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a "bundája" idő előtt leváljon, elősegítjük a panír megtapadását! !!!!!

 

A halat könnyebb pikkelyeitől megtisztítani, ha előtte rövid időre forró vízbe teszed. !!!!!!

 

A sült burgonya nem lesz zsíros, ha az olajba egy evőkanál ecetet teszel. j!!!!!!

 

Főzés után a konyhaszag gyorsan eltüntethető, ha egy késhegynyi kávét szórsz a főzőlapra. !!!!!

 

A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. Ha egyik sincs otthon, használj sót: a még meleg koszos részt szórd be vele, majd újságpapírral dörzsöld át !!!!!

 

A nyers és a főtt tojást úgy lehet egymástól megkülönböztetni, ha asztalon megforgatod őket. A nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.

 

A mosogató lefolyója tiszta marad, ha időnként háztartási szódát szórsz bele, és leöntöd forrásban lévő vízzel.

 

Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz. !!!!!!!

 

Mikor jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit hideg vízbe. Ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.

 

Ha a fánk tésztájába víz helyett sört vagy szódavizet teszel, rendkívül laza és könnyű lesz.

Lehet próbálkozni :-)

gömbicica

2010. 11. 28. 21:04

Elő András napra (nekem kettő is kijutt belőleKacsintás, egy hites, meg a kisebbik -már 26 éves - csemetém) netről olllózott Sacher tortát fabrikáltam.

Gergőmék már külön laknak, vittem át az ebéddel együtt nekik is 1-1 szeletet belőle :-) Ebbe a trotty időbe visszajött, hogy milyen süti ez, mert a feleségének ilyet kell sütni a születésnapjára. Mondom Sacher. Hát azt mondta, hogy evett ő már Sacher tortát, de egyik sem ért ennek a nyomába sem. Csók Nevetés

Most megosztom Veletek is, hátha valaki még be szeretne vágódni a családnál, mondjuk ünnepekre. Gyorsan megvan :-)

Képet nem teszek fel, mert az egész egy nagy feketeség csak Kacsintás Én dupla hozzávalóval csináltam, és nagyobb karikába.

SACHER TORTA
17 dkg étcsokoládé, ebből 5 dkg a tortába, 12 dkg a mázhoz  Ha meg tudod venni, érdemes igazi csokiból csinálni.
17 dkg vaj, ebből 13 dkg a tortába, 4 dkg a mázhoz
10 dkg cukor
2 egész tojás
10 dkg liszt
1,5 dkg  20-22 %-os kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 kávéskanál sütőpor
csipet só
baracklekvár

1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát Én papirt tettem a karika alá
2. válasszuk szét a tojásokat, a tojások sárgáját, a cukorral, 13 dkg lágy vajjal  verjük habosra, keverjük hozzá  a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét

3. a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá
4. a felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a sütőporral, szódabikarbónával elkevert  összeszitált lisztet
5. öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el
6. az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e) Nekem tovább sült.
7. formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát. Nekem ott hült ki a tepsin.
8. vízszintesen vágjuk ketté a tortát.(Nem egyszerü ketté vágni, még nehezebb leforditani a felső lapot. Ketté is tört Sírós, de nem látszott a készt tortán.  Zavarban van és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet. Én csak az alsó lapot kentem meg.
9. vékonyan kenjük meg a torta tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik
10. vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg vajat és egy kevés olajat, majd alaposan keverjük össze, amíg folyóssá válik.
11. csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét -ennyi masszából be sem tudtam volna vonni az egészet :-( Én nem telibe csokiztam,  hanem csorgatva csikoztam, és kevés kókuszreszeléket szórtam rá, igy elfedtem vele a törésvonalat is :-)

 

NAGYON NAGYON FINOM!!!!!

 

gömbicica

2010. 11. 24. 22:24

Garantáltan JÓÓÓÓ az alábbi sütike :-)  (Hozzávalók felvéve a karácsonyi bevásárló listára )

Ha szereted a mogyoró és a csoki együttesét, akkor muszáj lesz kipróbálni. Amennyiben van maradék tojásfehérjéd, akkor egyenesen kötelező.

szükségeltetik hozzá:

15 dkg darált tortabevonó étcsokoládé (azok a bolt tortabevonók inkább növényi zsirból állnak csokihoz nem sok közük van, érdemesebb inkább nemesebb csokival próbálkozni, hamáregyszer!! :-)

20 dkg darált mogyoró (rendes bokormogyoró, nem a mikulásos földi!!)

1,5 ek finom minőségü 20-22-es kakaópor

1 kk. őrölt fahéj

4 tojásfehérje

csipet só,

18 dkg cukor (nekem hideg volt a fehérje, mert gyüjtögettem én porcukorral vertem fel vágható!! habbá)

Szóval a szárazanyagokat szépen keverd össze, és a gyönyörü kemény vágható tojásfehérje habba, amit a 18 dkg cukorral, é s pici sóval vertél fel lyukas fakanállal, vagy kézi habverővel szépen elegyitsd.

Töltsd habzsákba, és kerek vagy hosszukás formában sorakoztasd egy vajazott lisztezett tepsire. (papirra ráragad!!!!!!!)

150 fokos sütőbe a recept 40 percet ir. Nekem volt is ennyi.  A recept ribizlilekvárral ajánl egyet-egyet összeragasztani.

Nekem ilyenem nincs, csak meggydzsemet kaptam, vagy nagyon finom csak ugy magában is.