Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

2008. 09. 11. 21:21

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

2023. 09. 28. 17:52

 

 

😁 😋 Húúúú, mekkora kő pottyant le a szívemről! Csak úgy koppant!

2023. 09. 28. 8:46

Ebben (is) egyetértümk...🙂 

2023. 09. 27. 12:25

Tééééleg!...

Ha így jobban megnééém!😁 
Nagy az isten állatkertje, de vannak, akiknek nem elég, ezért ÚJ állatot tanálnak ki.
Szerintem nyugodtan az állatka mellé állhatnának!🤪 

 

2023. 09. 27. 9:36

Nem Quasimodo, csak a hülye gazdája kabátot adott rá. Egy német juhászra....

2023. 09. 22. 19:50

Igen, így van.

Ahogy esik, úgy puffan!!!

Feliratok kutyás házak kapuján · Vicc - Humor

Quasimodo - hírek, cikkek a Velveten

 

Quasimodo - hihihi!

2023. 09. 21. 9:00

Hát a fajfenntartást nem lehet kikerülni, ha az életről van szó. A változatosság persze már emberi tulajdonság, mert az állatok ebben nem annyira kreatívak.🙂 

2023. 09. 20. 18:29

Szóval "helyben vagyunk" ezzel a kuruckodással, azaz a fajfenntartással! Itt is szóba jött, hihi!
Ezt a témát sose tudjuk megúszni, hiába próbál Jadzia visszaterelni főleg engem a pajzánkodástól a"jólnevelt úrilányka" szalonképes magaviselete felé! 😉 😍
Én már csak ilyen maradok! 😀 😊 🤩 

 

2023. 09. 20. 9:51

Alapvetően a mi örökölt tulajdonságaink egyeznek az állatokéval, mert meghatározó a túlélés és a fajfenntartás. Van persze még egy sor tényező, de ezek a legfontosabbak. Ezeknek van alárendelve az ember, amiket viszont  alkalmanként képes elnyomni magában. 

2023. 09. 19. 11:52


Nagyon szerettem volna megszerezni a második (majdnem) férjem által emlegetett Richard Dawkins: "Az önző gén" c. könyvet elolvasásra, és most méginkább szeretném, mert Dr. Csernus Imre pszichiáter A FÉRFI c. könyvében ismét belefutottam... Ő is utal rá.


2023. 09. 19. 9:13

Igen. valószínűleg közrejátszott a genetika is...

2023. 09. 18. 17:04

Hát lehet, hogy így van...
Ha igen, akkor genetikailag van így, mert bár fiatalon szép fényes hosszú hajam volt (gyerekkorban két copf), de a hugicámé dúsabb, úgyhogy mikor az első dauert megcsináltatta neki ÉDES, ritkítani kellett rajta, mert úgy nézett ki, mint Rhoda Scott!:DDD

Ez a kép kb. 1946-ban készülhetett (színezett fotó)

Fatalpú szandálban vagyunk, a keresztpapa verte rá szögekkel a bőr felsőrészt. Háború után még szandit se lehetett kapni.

 

2023. 09. 18. 9:33

Hát te nagyon szerencsés vagy ezzel a gyantás akármivel. A nejemnek el se tudom mondani, hányszor gyantázták a lábát is, meg az arcát is, oszt bizony nem múlt el neki semmi. Úgyhogy mázlista vagy...

2023. 09. 18. 9:31

De meg ám... Ne tudd meg, a városban hány műkörmös, meg kozmetikus van... (a fodrászokról már nem is beszélek). Elképesztő, de valóban meg lehet belőle élni... Bár nem biztos, hogy nagy jómódban...

2023. 09. 16. 11:35

Kedves Napfény!
Tudod, nekem egy igen szuper kozmetikusom volt, aki Pestről járt le, és azt mondá, meg fogom látni IDŐS koromban, hogy meghálálja majd a bőröm, hogy már fiatal nő koromban kozmetikushoz jártam kezelésre, és igaza lett. SENKI - érted? - senki sem hiszi, hogy elmúltam 80 éves. Egy hete is, mikor vettük a gyógyászati segédeszközök boltjában ezt a drága "űrtechnológiás" papucsot, egy férfi 65 évesnek nézett. A csinos fiatal mosónőnk itt az otthonban kérdezte, mivel kezelem az arcom, hogy ilyen sima és szép színű az arcbőröm? Mondtam, csak egy bizonyos hidratáló krémmel, semmi mással. No és soha nem szappanozom, és HIDEG vízzel mosom.
A gyantáról:
Az csak egy pillanat, mikor legyantázta a szemhéjamról az oda nem való szőrzetet a kozmetikus, és képzeld, már középkoromban sem nőtt ki többször soha, úgyszintén az alsó lábszáramon sem. Azaz most sincs sehol. Ez a forró gyantának köszönhető... Kevésbé kellemetlen a gyanta, mint a szőrszálakat egyenként kihúzkodni. A párom majd leugrott a székről, mikor kért, húzzam ki az orrából a szőrt! Javasoltam inkább neki az orrszőrnyíró szerkezetet. Vett is, mert nem akart szenvedni. 
DL-7005A professzionális akkumulátoros orrszőrnyíró magas fordulatszámmal  (BBL) (BBKM) (BBV) - Maiakció
Akkumlátoros orrszőrnyíró.

De te csak húzkodd nyugodtan, és kínozd magad, ha ilyen mazochista vagy... ;o)

2023. 09. 16. 9:06

Momentán ez a műszempillaépítő kozmetikus is volt, azaz két lábon állt, így valószínűleg igen.
Én a műkörmösökön is csodálkozom, bevallom, nekem eszembe nem jutna a születésileg szép formájú körmeimre ilyen rémséges polyamidokat ragasztatni, bár akinek kis csutka körmei vannak, azokat megértem...

 

 

jadzia

2023. 09. 16. 8:37

atya ég...és ebből meg lehet élni

2023. 09. 16. 8:15

Kedves Jadzia!

Azt takarja, hogy manapság nem szoktak műszempilla sort ragasztani a szemhéj szélére, hanem a MEGLÉVŐ pillákhoz ragasztanak műpillákat, és az ELSŐ alkalom emiatt igen drága, kb. 5 éve kipróbáltam, mert a párom is kíváncsi volt, hogy néznék ki vele?
Nos, valóban csudára jól állt a sűrű sötét pillasor, de én alig vártam hogy lepotyogjanak (kb. egy hónap), mert rémes érzés volt! A Kozmetikus szerint meg lehet szokni... Hát az én tűréshatárom elég alacsony, így nem tudtam hozzászokni.
Az első "építés" jó drága volt, 10 e ft, a későbbi, javító manőverek CSAK 5 e ft lettek volna, de felé se néztem többet. 

2023. 09. 16. 8:01

"Úgyhogy nem látok semmi okot panaszra vagy szemrehányásra. "

Ki a fene tett ilyet?!
Kérdeztek, én válaszoltam. Tényeket közöltem... Persze hogy NEM tudtam, hogy ilyesmire is szükségem lesz?! Jósnő meg NINCS, csak csaló!
Esetleg megérzések, előérzetek vannak, de ezek se egyes dolgokról szólnak, hanem úgy an blokk általában... Ahogy apám mondta vala régen, mikor őt költöztettük: "Nem megy simán semmi!"
Különbenis kedves Napfény, én olyan elkeseredett lelkiállapotban voltam, hogy legszívesebben meghaltam volna! De a halál csak nem jött, csak nem jött! A jófene tudja, miért nem kellettem még az ördögnek se!!!
Egyébként az apróságokban van a kutyuska elásva, azokból sok NAGY fájdalmat tud okozni. Minden egyes eleme sírógörcsöt okozhat, BEZONY!
Ne tudd meg soha, milyen!
Aztán később derült ki, volt sok SORSTÁRSAM, akik ugyanígy éreztek, mint én.
ITT, ezen az oldalon tartották bennem a lelket a RÉGI jóbarátok ebben a nagy ismeretlen miliőben, a sok kíváncsi, rosszindulatú emberek közé pottyanva... Addig 50 éven át az ifjú korosztállyal foglalkoztam a 6 évestől a 26 évesig, most meg 70-től fölfelé, elképesztő rosszindulatú, de határtalanul kíváncsi vínasszonyok szemkereszttüzében lenni! Az öregurakkal nem volt semmi probléma, de a NŐK!!! Brrrrrrrrrrr.

https://www.youtube.com/watch?v=8ITT_Pln_Bg
Máté Péter Azért vannak a jóbarátok

/Még most is könnyes szemmel hallgatom... 😥 /

2023. 09. 15. 19:48

Hát, a szempilla stylist biztos dauerolja a szempillákat meg kiegészíti ha szükséges vmi műszempilla cuccokkal talán 🤷🏻‍♀️🤭

jadzia

2023. 09. 15. 17:05

Jók vagytok.)) üvegmosó kefétől a fanszőrzet fazonírozásáig:)))

Láttama séfek séfe műsorban  egy nőt akinek foglalkozása:szempilla stylist ..hogy éehet ebből megélni? És ez mit is takarhat?