Felvidékre is jut az Esztergomban lopott fémből
2008. szept. 1.

<p>Esztergomban és környékén rendszeresen lopkodják a vasat, csatornafedőket és minden fémet, ami mozdítható. Az illegálisan szerzett árut könnyedén eladják a szlovákiai fémkereskedésekben.</p>

Esztergomban, a belvárosban, a Bástya Áruház mellett, az egyébként évek óta nem működő díszkút és egy hasonlóan kialakított virágos terület körül felszedték és ellopták az öntöttvas rácsokat. Ezen kívül a város több pontján tapasztalhatóak az éjszakai lopások nyomai: sok helyen az úttestből emelik ki a csatornafedőket. Eddig hat súlyos baleset történt ezek következtében – mondta el Bodrogai Sándor polgárőrparancsnok.

Hasonló esetekről számoltak be Dömösről is, ott szintén az úttestek szenvedtek kárt. Az ügy kezd egyre balesetveszélyesebbé válni. Úgy látszik, a bronz és az alumínium mellett az öntöttvas is jó árú lett mostanában, nemcsak a szobrokat viszik, hanem mindent, ami eladható.

A polgárőrök kapcsolatban vannak a túloldaliakkal, a felvidéki kollégáikkal; mint hírlik, bár ott megpróbálják rendszabályozni a felvásárlást, ott is tűnnek el a csatornafedelek, sőt, vittek oda Esztergomból is.

Egy ötlet szerint talán le lehetne hegeszteni a fedlapokat, mint a pápalátogatás idején. Ha ki kell nyitni, gyorsvágóval egy kis munka csak. Ezt biztos nem feszegetnék.

(Komárom-Esztergom Megyei Online nyomán Szent Korona Rádió)

Forrás: www.kuruc.info