Mega-beruházás a belvárosban

Mega-beruházás a belvárosban

2008. 08. 31. 16:02

Legkésőbb 2009 márciusában újabb mega-beruházás elindítását tervezi az esztergomi Önkormányzat és az Öresund Holding nevű magántulajdonú befektető cég közös projekttársasága, a Regia Civitas Szálloda és Fürdő Beruházó és Üzemeltető Kft.

A 2007 szeptember végén létrehozott hárommillió forintos tőkével rendelkező társaság feladata az esztergomi régi Fürdő Szálló és környezete műemléképületeinek rekonstrukciója és átépítése, valamint egy új, hozzávetőleg 220 szobás, négy-ötcsillagos, 350-400 férőhelyes mélygarázst is magában foglaló, szálloda-, fürdő- és konferencia- együttes beruházói s azt követően üzemeltetői feladatainak ellátása.

A projekttársaságnak 2008 márciusában az önkormányzat 25 évre bérbe adta az ingatlanokat (a beruházás révén majd létrejövő új építményekkel egyetemben) arra a célra, hogy az a bérleti szerződés szerinti határidőre megvalósítsa a szóban forgó beruházást, s az ennek eredményeként létrejövő szálloda-, fürdő- és konferencia- komplexumot – egy később kiválasztandó ún. szállodamenedzsment cég irányításával – üzemeltesse.

A beruházó az energiaellátást a lehető legnagyobb mértékben megújuló energiák felhasználásával, elsősorban a területen lévő meleg forrás kihasználása s más geotermikus energia használatával kívánja megoldani.

A 180-190 új munkahely létesítésével járó beruházás kivitelezés megkezdésének vélelmezhető időpontja az engedélyek jogerőre emelkedését követően, legkorábban ez év ősze, valószínűbben 2009. márciusa. Ez esetben a beruházás várhatóan 2011. tavaszán fejeződik be.

Az Öresund Holding már a 2007. szeptemberi keltő szindikátusi szerződésben kinyilvánította szándékát, hogy a Regia Civitasban meglévő üzletrészét kész az Önkormányzat részére értékesíteni. Az Önkormányzat Képviselőtestülete 2007. decemberében döntött arról, hogy az erre irányuló tárgyalásokat a megfelelő eljárás keretében lefolytatja.

Az Önkormányzat tehát tárgyalásos közbeszerzési eljárásban megvásárolná az Öresundtól, annak a Regia Civitasban lévő üzletrészét, ám ez a vásárlás csak akkor lépne majd hatályba, amikor a beruházás befejeztekor az auditor az egész beruházás szerződésszerű megvalósítását „készre” jelenti. Abban a pillanatban az egész projektcég egyedüli tulajdonosává az Önkormányzat válik.

A vételárat az üzletrész adásvételi szerződésben rögzített ütemezés szerint a beruházás teljes befejezését, tehát az auditori készrejelentést követő húsz év alatt fizetné meg az Önkormányzat (a vételár 20 éves halasztott megfizetésére való tekintettel kamattal növelten) az Öresund Holding részére.

A rekonstrukcióval, átépítéssel olyan nyereséges létesítmény-együttesnek kell tehát létrejönnie, amely 20 év alatt, a nyílt közbeszerzési eljárásban kiválasztandó neves, ingatlanfejlesztésben is jártas auditor cég által ellenőrzött számítások szerint, minden lényeges körülményt figyelembe véve, igen nagy valószínűséggel megtéríti a befektetett pénzt.

Cikkünk a www.regia-civitas.hu weboldalon található információk alapján készült.

2011. 07. 04. 21:38

M1s jobbkeze a beruházásban, dr. K.Gy már "kidőlt", Komlós úr meg elevezett Pécsre egy ottani giga.beruhására...

2011. 07. 03. 21:24

Mindenesetre a parkoló fáit kivágták... Sírós

gömbicica

2011. 07. 03. 19:41

A 180-190 új munkahely létesítésével járó beruházás kivitelezés megkezdésének vélelmezhető időpontja az engedélyek jogerőre emelkedését követően, legkorábban ez év ősze, valószínűbben 2009. márciusa. Ez esetben a beruházás várhatóan 2011. tavaszán fejeződik be.

Már müködnie kellene. :-((((((( De semmi sem müködik :-((

2011. 06. 07. 16:20

Most éppen Pécs önkormányzatát boldogítja Komlós János Öresund kft.-je. Áldásos tevékenységük után a pécsi toronyház után is egy esztergomi városközponthoz hasonló romhalmaz marad?

http://index.hu/belfold/2011/03/04/kormanyzati_kozpont_lehet_a_pecsi_magashaz/

2009. 12. 04. 23:03

A terveket most látom először. Érdekes elképzelés egy meglehetősen kényes ízlésű városszépítési irodával, tervtanáccsal valamint az építőmérnöki karon is villámlátogatást tett polgásterrel felszerelkezett vrosvezetéstől.... Az pedig világújdonság szmomra, hogy a Köh kijelölhet építészirodát tervezésre. Kiváncsi lennék mit szólna ehhez az építész kamara. Láttam én már olyat hogy önkormányzati beruházásnál a polgrmester választott egy kedvenc építészt, majd a döntést ért támadások miatt végül nyílt tervpályázatot írtak ki a tervek elkészítésére, amit a szakmai zsüri véleménye szerint legjobb beadott pályamű nyert, majd az épült fel. Ahogy annak normális esetben történnie kellene.

2009. 12. 03. 17:47

Egy Swarovski ékszerbolt nélküözhetetlen eleme a városközpontnak, egy hónap látogatók nélküli működés után úgyis 100 forintos vagy kínai áruház lenne a helyén... . Bár megértem, hülyén nézne ki, ha a tervező kínai áruházat renderelne* az Artlantis*-szal a látványtervekre.

 

*renderelés: http://www.kislexikon.hu/rendereles.html

**Artlantis: http://www.artlantis.com/

 

Eredeti méret

2009. 12. 03. 7:28

Villy újabb látványterveket talált a neten: http://www.podlovics.hu/Latvany/Exteriors/Public/Eszt-hotel.html

Eredeti méret

2009. 10. 07. 11:56

Meggyes Tamás polgármester a Regia Civitas Kft.-től is azt kérte, hogy ha a feltárási munkálatok engedik, tegyék lehetővé a területen ideiglenes, murvával leszórt parkolók kialakítását, amelynek kivitelezését az önkormányzat vállalná.

(2008. november 23., 10:02:00, hidlap.hu, Parkolóból ásatási helyszín)

A volt parkoló területén az év eleje óta semmilyen munkálatok nem folynak.

A Bástya tulajdonosa megtámadta a bíróságon a földhivatal új telekalakítási határozatát.

Ismerve a bíróságok munkatempóját, csak néhány év, és már meg is születik a jogerős ítélet.

Addigra Meggyes és csapata már csak egy rossz emlék lesz.

Várhatóan az új testülete elveti ennek a beruházásnak a folytatását.

Ergo: jó lenne, ha Meggyes végre betartaná a majd' egy éve tett ígéretét!!!!

Eredeti méret

2009. 07. 05. 7:18

Baromi fontos lehet ez a munka, hogy szombaton reggel fél nyolckor kellett nekiállni!

Nagyon sürgős ez a munka, mert ma (vasárnap) már 7.10-kor elkezdték a betontörést! Mit mondjak, azért ehhez már tényleg vastag bőr kell!!!!

2009. 07. 04. 18:39

SZÁLLODAI SZÍNVONAL

a kisbetüs sorok közt, mint alacsony szintre beállított ár ismérve. A beruházás eddigi fázisai már mutatják. Áfástól.

2009. 07. 04. 16:54

Az üzleti terv auditori jelentését olvastátok?

Nekem az tetszett a legjobban, hogy bár jelezték, hogy az üzleti tervben a szobák kihasználtsága felül van tervezve, azt nem korrigálta a terv készítője...

A szálloda üzleti terv érzékenységvizsgálata során megállapítottuk, hogy a kihasználtság
szintje kritikus változó az üzemletetés biztonságát tekintve. A kihasználtság esetleges
csökkenése az árak növelésével ellensúlyozható, különösen annak figyelembe vételével, hogy
a szálloda színvonalához és szolgáltatásaihoz képest a modellben alacsony árak kerültek
meghatározásra.

Ennyit erről.

Eredeti méret

2009. 07. 04. 16:46

Elfogtunk két újabb fényképet:

2009. 07. 04. 16:25

Na ja, mondjuk, az aki a babakocsit nem tolja hanem a beosztottjaival tolatja az soha nem tudja mekkora jeletősége van egy ilyen feljárónak...

a buszmegálló felőli lépcső -még ép fokai felett pedig túl tömény az ammónia szag..

Törölt felhasználó

2009. 07. 04. 16:23

2009. 07. 04. 16:18

Sehogy. Rendeljenek interneten könyvet/ételt. Gondolom.

2009. 07. 04. 16:13

egyébként van arról hír ezentúl kerekesszékkel ill. babakocsival hogy lehet majd megközelíteni a könyvesboltot és az áruház felső szintjét?  gondolom liftet építenek,... pénz nem számít...

Törölt felhasználó

2009. 07. 04. 16:09

Hogyhogy nem lehet?

ha jól értem, nem zárt területen voltál...?

Eredeti méret

Törölt felhasználó

2009. 07. 04. 16:03

Baromi fontos lehet ez a munka, hogy szombaton reggel fél nyolckor kellett nekiállni!

És vajon milyen jogerős bontési engedély alapján csinálják? Csak mert a Regia-Civitas honlapján szó sincs arról, hogy megszületett volna. Vagy kit érdekel az ilyen apróság Esztergomban?

A fagyizóra meg akkor leszek kíváncsi, ha kap egy ÁNTSZ-ellenőrzést... Persze az is megérdemli, aki ilyen körülmények között ott vesz magának nyalakodnivalót!

Törölt felhasználó

2009. 07. 04. 12:16

Üdv!

Lehet, hogy bővül a fagyiválaszték: citrom, csoki némi "vazsbeton" törmelékkel megszórva.

Az isteni hanghatásokról (légkalapács és ts-i) nem is beszélve.Nevetés

npg

 

Törölt felhasználó

2009. 07. 04. 11:40

A Megaberuházás érdekes részéhez érkezett. Elkezdték lebontani a fagyizó feletti rámpát, méghozzá olyan módon, hogy Pimpa még méri a fagyit közben a bontási terület alatt.

Fotóztam is (bár a helyszínen lévő biztonsági őr szerint nem lehet Király), teszek majd fel egy pár képet.