A Polgármester kérdezett én meg válaszolok!
2008. aug. 27.

<p>A kérdő íveket úgy sem olvassa el senki!</p>

Köszönöm szíves megkeresését, de feleslegesnek tartom a válaszolást. Miért? Az alábbiakban megokolom.

Ön levelében azt írja: „ Mint ahogyan erre már korábban is törekedtem, minden fontos kérdésben szeretném kikérni az álláspontjukat, hiszen mindnyájunk szeretett városa Esztergom, lényeges, hogy milyen közös jelenben élhetünk, és milyen jövőt építünk gyermekeinknek, unokáinknak.”

Nemes szándék, csak az általam tapasztalt valóság más. Állításom igazolásául álljon itt a következő:

Önnek már lett volna módja az én véleményemet nem egy alkalommal figyelembe venni. Nem tette, pedig nem egyedül, és nem önös érdekből kértem Önt többedmagammal együtt. 2002 óta folyamatosan kértük Öntől illetve az önkormányzattól, hogy a Szent István Gimnázium elhelyezéséről időben döntsenek a zökkenőmentes átköltözés érdekében. Sajnos az elmúlt 6 év során mind a mai napig nem döntöttek a gimnázium ügyében, pedig gyorsíthattak volna. Ráadásul nem tettek eleget a fenntartói kötelezettségüknek sem, mert a 2007-2008-as tanév az ÖNÖK FELELŐTLEN HANYAG magatartása miatt nem tudott időben elkezdődni.

Ön kérdezi a véleményemet? Elmondtam volna. Tudja, akkor, amikor a városháza előtti téren próbáltam többedmagammal arra kérni, hogy holmi kicsinyes bosszúval ne okozzon kárt a város egyik legjobban működő iskolájának. Ön a kérés meghallgatása helyett kihívta a rendőrséget, és sorfalat állíttatott az önkormányzat bejárata elé, nehogy az érintett szülők közül néhány bejuthasson az egyébként NEM ZÁRT ülésre. Ön többször is kijelentette, nem akar szembefordulni az iskola javaslatával. Ezt ígérte. És mi a végeredmény? Nem nevezett ki egy jó és elfogadott pályázatot benyújtó igazgató jelöltet, arra hivatkozva, hogy Esztergomban a szokás az, hogy csak egy éves próbaidő után neveznek ki vezető beosztású személyt! Még abban az esetben is, ha a pályázatot, TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK MIATT, öt évre kell kiírni! Ön nem nevezte ki, pedig az összes véleményezési jogú testület támogatta a pályázót! Én is! Öt évre írta ki a pályázatot, és csak fél évre akarta kinevezni a pályázatot benyújtó jelöltet.(Még csak nem is egy évre, ami „esztergomi szokás”) Nem sokkal később olyan igazgatót nevezett ki ÖT évre,(egy éves próbaidő nélkül, ami „esztergomi szokás”) akit az arra jogosult testületek egyike sem, és én sem támogattam.

Ön azt ígérte, hogy 2007 novemberében döntést hoz az önkormányzat az István végleges helyéről. Tessék mondani, mi a döntés? Mert már 2008 augusztusa van!

Ön kíváncsi az én véleményemre? Amikor a szent tamási utcákkal kapcsolatos véleménynyilvánítások során az Önnel egyet nem értő képviselőt elmarasztalta és „megbüntette”, mert az Ön véleményével szemben a választók akaratát képviselte.(Írom ezt annak ellenére, hogy az illető nem szimpatikus nekem!)

Ön kíváncsi a véleményemre, amikor ha valaki a testületi üléseiken Önnek nem tetsző módon fogalmaz, azt személyes sértésnek veszi és alkalmasint kikapcsolja az ellenkező véleményt mondó képviselő mikrofonját?

Ön kérdezi a véleményemet a gyorsítással kapcsolatban? Amikor a programban leírtakról nem egynek a határideje lejárt, és nem valósult meg belőle semmi.

Ön kérdezi, hogy legyen-e új uszoda, amikor már pályázaton elnyert pénzekből fejlesztik a Szent István fürdőt?

Ön kíváncsi az én véleményemre? Tessék mondani, mikor volt Önnek utoljára fogadóórája?

Ön azt írja, jogszerűen kezeli majd az adataimat.

Polgármester Úr! Az Ön által vezetett hivatal a SAJÁT szabályzatát sem tartja be!

Az előbb említett iskola volt igazgatóját is törvényeket sértő módon távolította el!

Az, hogy Csomor Úr milyen jegyző volt, nem tudom, de Őt (mint azt a bírósági ítélet igazolja) szintén törvénytelen módon távolította el hivatalából. Ön beszél itt törvényes adatkezelés betartásáról? Amikor ha valaki nem úgy nyilatkozik, ahogy Ön elvárja, azonnal lehetetlenné teszi a munkáját, életét, mert ez a hatalmában áll! Tudja, arra az esetre gondolok, amikor azért szüntette meg egy iskola igazgatóhelyettesének e posztját, mert az érintett férje a valóságnak megfelelő újságcikket írt az iskoláról, és ez nem tetszett Önnek! De gondolhatok arra az esetre is, amikor az egyik korábbi helyettesét kizáratta az irodájából, mert nem írt alá olyasmit,(Miért is?) amit Ön elvárt volna Tőle!

Az Ön által vezetett hivatal nem hajtja végre a jogerős bírósági ítéleteket, bár joga nincs hozzá, de hatalma van.

Ha Ön az én helyemben lenne, ezek után megbízna egy olyan hivatalvezetőben, aki az itt felsoroltakat elkövette? Én nem bízom Önben, mert tettei alapján ez nem lenne helyes részemről.

Lehet, hogy Önt dinamikus vezetőnek tartják, de ez a dinamizmus csak verbális! Gazdasági és pénzügyi lehetőségei Esztergomnak most valóban jók, de Ön, Polgármester Úr, szerintem pazarló gazdálkodást folytat a közösség pénzével. Ha az elmúlt éveket megfelelően kihasználták volna, most Esztergom legalább olyan szép és tiszta lehetne, mint Eger városa. Nézetem szerint Ön azzal volt elfoglalva, hogyan tud bosszút állni az Önnel egyet nem értőkön. Ön megjutalmaztatta magát a testület Fideszes többségével, pedig a havi fizetéséért is alig dolgozik meg, nemhogy a jutalmáért. Ennek ellenére igaz, hogy Ön legitim polgármestere Esztergomnak, de mire megy a város egy olyan polgármesterrel, aki nem képes városát méltóképpen képviselni sem belföldön, sem külföldön, mert hiányzik a felkészültsége és a képzettsége, hogy mást ne mondjak! Igaz, ahhoz, hogy ez a felkészültség vagy képzettség rendelkezésére álljon, talán szükség lenne az elmét pallérozni olvasás által!

Csináljon, amit akar! Volt már ez így 1989 előtt is – nincs új a nap alatt.

Zsákovits Ferenc