Kerékpárút
2008. aug. 26.

<p>Csak most vettem észre, így kicsit megkésve:</p><p>ÁTADTÁK A NYERGESÚJFALU ÉS TÁT KÖZÖTTI KERÉKPÁRUTAT</p><p>(forrás: www.HUNRUN.com)</p>

Augusztus 19-én került sor a Nyergesújfalu és Tát közötti kerékpárút átadására. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a 17 órai időpont is megfelelőnek bizonyult, mert sokan kerekeztek az avatóünnepségre, melyre Nyergesújfalu és Tát közigazgatási határán került sor.

Pál Béla a küllősök számára örömteli bejelentést tett: 120 millió forintot nyertünk a Bajótig húzódó következő ütem kiépítésére.

Visszatérve a most átadott szakaszra: a 201.4 millió forintba került. Kivitelezéséhez a 184.8 millió forintos állami támogatást kiegészítendő Tát 10 millió 200 ezer, míg Nyergesújfalu 6 millió 400 ezer forint saját forrást használt fel.

A civil szervezetek sem tétlenkedtek az átadás napján: a Ridly István vezette Nyergesújfalui „Négy Égtáj" Túra- és Szabadidősport Egyesület a résztvevők között kerékpáros kellékeket sorsolt ki, és vetélkedő keretében a megjelentek számot adhattak KRESZ-beli tudásukról is, amelyen két telitalálat született. A Barátság Kör Egyesület európai uniós zászlóval érkezett és az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület tagjai is megtisztelték az eseményt.

A - stílszerűen - kerékpárkormányokra feszített szalag átvágásával 4.3 kilométerrel bővült szakasszal immár 15 kilométeren közlekedhetünk biztonságosan, és jó okunk van abban bizakodni, hogy belátható időn belül Süttőtől és Dömösig juthatunk el ily módon.

off Eddig a hír! Az utolsó mondat kicsit futurisztikusnak tűnik számomra, mert itt van Esztergom kb. félúton, ahol a meglévő 6 km-es kerékpárral már járhatatlan úttal sem tudunk mit kezdeni. (a beígért felújítás nem történt meg, és egy korábbi Hídlapos cikk szerint a tervezés is csak Búbánatig van ütemezve) on