Újabb botrányos döntések a Szent István Gimnáziumról
2008. aug. 25.

<p>Ma délután rendkívüli testületi ülés volt. A 16 órára kitűzött kezdési időpont előtt három(!) órával telefonon értesítették erről a képviselőket. A kezdési időre 16-an érkeztünk meg. Nem volt kész még több előterjesztés.<br/>Miavecz Jenő beszámolója a történtekről.</p>

Ezért erre, valamint a létszámbővülésre (hogy biztosan meglegyen a 12 szükséges szavazat) több, mint fél órát vártunk. Meggyes Tamás látványos lehordta az anyagok el nem készülte miatt a jegyzőt, és javasolta, hogy vizsgálja ki azt, hogyan fordulhatott ez elő akkor, amikor péntek óta tudomásuk volt arról, hogy testületi ülés lesz. Majd javasolta, hogy a helyszínen kiosztott meghívóban szereplő napirendek megtárgyalásán kívül még egy újabb napirendet is tárgyaljunk! Az így hétre bővült napirenddel kapcsolatban azt javasolta, hogy egyben tárgyaljuk őket, és vita nélkül szavazzunk egyben, az összes előterjesztésről.

Én megnyomtam az ügyrendi gombot, jelezve, hogy fontos mondandóm van. Meggyes Tamás erre kikapcsoltatta a szavazógépem, így a törvényességi óvásom nem tudtam elmondani. A testület fideszes tagjai szavazatával elfogadták MT indítványát.

Csak ezt követően kaptam szót: Megkérdeztem, hogy ha a hivatal már pénteken tudott arról, hogy testületi ülés lesz, akkor a képviselők miért csak az ülés kezdete előtt három órával értesülhettek erről. Hivatkoztam a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatára, amelyik rendelkezik a rendkívüli ülések összehívásának módjáról. Így telefonon csak rendkívül indokolt, halaszthatatlan esetben lehet ülést összehívni.

Kértem, hogy minden egyes napirendnél indokolja meg a rendkívüli sürgősséget. Rövid válaszának lényege az volt, hogy a képviselők többsége csak most ért rá, így sem ő, sem a két alpolgármester már nem ér rá a héten. Újabb ügyrendi gombnyomással jeleztem, hogy mondandóm van. Előbb nem akart hozzájárulni, majd mikor közöltem, hogy csupán a jegyzőkönyv számára szeretném véleményem elmondani, akkor szót adott.

Elmondtam, hogy véleményem szerint az ülés összehívása szabálytalan volt, ezért a ma hozott döntéseket érvénytelennek tekintem.

Meggyes Tamás mondandómat a város működését gátló politikai akciónak minősítette, hozzátéve, hogy bizonyosan lesz olyan magasabb fórum, amely politikai nyomásra majd igazat ad nekem.

Ezek után szavazott a testület vita nélkül, egyben a hét előterjesztésről. A szükséges 12 igen szavazatot megakpták a javaslatok.

Igennel szavazott Meggyes T, Knapp J, Németh J, Petróczy Gy, Eck Alajos, Kiss Tamás, Kolumbán György, Ivanov Mihály, Petrovics János, Dr Osvai László, Kálmán Sándor, Pócsföldi József.

Nem támogatta az előterjesztést: Kínál Katalin, Mihályi László, Koditek Pál, Nyíri Attila, DR Varga Győző. Én pedig kikapcsoltam a gépet.

A Szent István Gimnáziumot érintő két botrányos előterjesztés itt olvasható: http://szeretgom.hu/content/32555/

Kérdéseinek, véleményünket nem mondhattuk el, belénk fojtották a szót. Az ötvenes évek Rákosi-éra gyakorlatának megfelelően!

Esztergom, 2008-08-25.

Miavecz Jenő A Civil Összefogás képviselője

(forrás)