Másfél évezrede leszakadt magyarok találkozója
2007. jún. 10.

<p>Július elején Kazahsztánban, a Szári-özön /Sárga-folyó/ partján tartják kétszáz éve nem volt találkozójukat azoknak a madjar törzseknek a vezetői, amelyek a kazah síkságon egymástól sokszáz kilométer távolságban élnek. A találkozóra azt követően kerül sor, hogy tavaly Dr. Biró András genetikus vezetésével egy madjar-magyar expedíció kereste fel e törzseket. Az expedíció során született kapcsolatokat a törzsek tovább ápolták, és januárban határoztak a nagy törzsi ülés összehívásáról.</p>

A madjar törzs tagjai vélhetően az Árpád Nagyfejedelem vezette honfoglalást évszázadokkal megelőzően, mintegy másfél ezer éve szakadtak el őseinktől. Nyelvükben asszimilálódtak környezetükhöz, de identitásuk markánsan őrzi eredetüket, hiszen minden madjar sírkövére, másfél ezer év múltán, cirill betűkkel ma is rávésik a megkülönböztető MADIAR szót.

Sajtószolgálatunk értesülése szerint rendkívüli eredménnyel járt azoknak a genetikai mintáknak a tudományos összehasonlító elemzése, amelyeket a tavalyi kazakisztáni expedíció során Dr. Bíró András Zsolt gyűjtött. A kazakisztáni madjar törzs tagjaitól begyűjtött DNS mintákat 39 populáció /népcsoport, nép/ genetikai mintájával hasonlították össze (az apai ágon öröklődő Y-kromoszóma jellegzetességeit vizsgálva). A vizsgálat során kiderült, hogy az összehasonlító vizsgálatba bevont 39 népesség közül a kazakisztáni madjarokhoz legközelebb a magyarországi magyar minta áll (ezt követöen hasonlít a kazak, oszét, üzbég és ujgur mintákhoz)! Az eredmény ég a valamilyen hasonlóságot váró kutatókat is meglepte, hiszen legalább ezerötszáz ves különélés és több ezer kilométer választja el a két népességet.

Ez a felismerés pedig magyar ember számára nem lehet közömbös. A tavalyi expedíció létrejöttét a Magyarok Világszövetsége is jelentősen támogatta, és arról részletes, fényképes beszámolót publikált a HONLEVÉL újság.

A mostani, történelmi jelentőségű madjar találkozót reprezentatív küldöttséggel szeretné köszönteni a magyar nemzet egységének megteremtésén és felemelkedésén fáradozó Magyarok Világszövetsége, amely e célból, ezennel 2.000.000 Ft összegyűjtésére gyűjtést indít. A támogatók nevét sajtószolgálatunk közzéteszi. A gyűjtést a kitűzött célösszeg eléréséig folytatjuk.

A támogatásokat kérjük az alábbi bankszámlára átutalni, és sajtószolgálatunkhoz erről értesítést küldeni.

A Magyarok Világszövetsége kiemelten közhasznú szervezet, amely a támogatóknak adóigazolást ad. A támogató adóalapját a befizetett összeg 150%-val csökkentheti.

MADJAR-MAGYAR TALÁLKOZÓ

Számlaszám: 103000002-20102159-00003285

Budapest, 2007. június 7-én

Patrubány Miklós,

a Magyarok Világszövetségének elnöke

(Szent Korona Rádió)

(forrás)