Rendőrök az iskolákban Komárom-Esztergom megyében is
2008. aug. 23.

<p>Elsősorban a kistelepüléseken szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak feladatköre bővül szeptembertől „az iskola rendőre” program bevezetésével.</p>

Cél, hogy valamennyi általános és középiskolában legyen egy olyan egyenruhás kolléga, akit név szerint ismernek a fiatalok, akitől bármikor kérhetnek segítséget.

A Rendőrség elsődleges törekvése a személyes jelenlét biztosítása valamennyi településen, elsősorban a bűn- és baleseti kockázat szempontjából legveszélyeztetettebb korosztály, a fiatalok körében. Ennek megfelelően az iskola rendőrének elsődleges feladata, hogy bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal lássa el a kamaszokat, tanáraikat, szüleiket. Az iskola rendőre részt vesz a tanévnyitó ünnepségeken, osztályfőnöki órákon, tantestületi és szülői értekezleteken.

Komárom-Esztergom megyében a körzeti megbízottak mellett a Kapitányságok Közlekedési- és Közrendvédelmi Osztályainak munkatársai is részt vesznek a programban. Az érintett kollégák kiválasztása már folyamatban van, valamennyien már a szeptemberi tanévnyitón bemutatkoznak.

KEM RFK Sajtószolgálata

Tatabánya, 2008. augusztus 22.

forrás: www.police.hu