A Suzuki cseh beszállítója avatott gyárat az esztergomi ipari parkban
Gazdaság
2007. jún. 8.

<p>A cseh Cadence Innovation 110 főt foglalkoztató gyárat avatott pénteken az esztergomi ipari parkban, ahol műanyag oldalkárpitokat gyártanak Suzuki gépkocsikhoz</p>

"A Plastimat Magyarország Kft. a Cadence Innovation első olyan gyártóüzeme, mely a Cseh Köztársaságon kívül zöldmezős beruházás keretében épült, a vállalkozás 2007-ben 10 millió euró forgalom elérését tervezi" - mondta a vállalat ügyvezetője, aki 2,5 milliárd forintra becsülte a beruházás értékét.

A Plastimat a Suzuki Swift, Sport és Suzuki SX4 valamint a FIAT Sedici gépkocsik egyedüli belső ajtópanel beszállítója. 2008-ban várhatóan 1.200.000 belső ajtópanelt gyártanak. Az idén megkezdik a hátrafröccsöntő technológia alkalmazását és üzembe helyeznek egy lézeres vágóberendezést, melyen már a Suzuki bemutatás előtt álló modelljének ajtókárpitját készítik.

Épül a Plastimat gyár 2007 februárjában

A gyár 74 százalékban a Cadence Innovation és 26 százalékban a Summit DÚV vállalkozása, a Sumitomo Corporation Group leányvállalata.

A Cadence Innovation 3 gyártóüzemet és egy szerszámgyárat üzemeltet a Cseh Köztársaságban. Az üzemekben kizárólag az autóipar számára készítenek műanyag részeket, mint például színrefestett lökhárítókat, műszerfalakat, középkonzolokat, ajtópaneleket és hűtőrácsokat. A vállalat kiemelt ügyfelei a Skoda, az Audi, a TPCA valamint a Suzuki. Az elmúlt évben a cég több mint 240 millió euró forgalmat ért el.

A Sumitomo Corporation kereskedelmi vállalat japán központtal, mely több mint 50.000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Az autóipari üzletágban a Sumitomo Corporation különböző szolgáltatásokat kapcsol össze. Leányvállalata a Summit DÚV logisztikai és összeszerelő szolgáltatásokat nyújt a gépkocsigyártóknak. A Plastimat-tal közös telken lévő vállalkozás a részegységeket közvetlenül a Suzuki gyártósorára szállítja.

forrás:hirado.hu

(forrás)